Ministerul Transporturilor trimite UN DREPT LA REPLICĂ ziarului GÂNDUL: Guvernarea Boc nu a făcut doar 62 de metri de autostradă pe zi, ci 70

Redactor:
Ionuț Morariu
Ministerul Transporturilor trimite UN DREPT LA REPLICĂ ziarului GÂNDUL: Guvernarea Boc nu a făcut doar 62 de metri de autostradă pe zi, ci 70
În timp ce datele Institutului Național de Statistică (INS) arată că în mandatul premierului Boc s-a construit într-un ritm mediu de 62 de metri de autostradă pe zi, Ministerul Transporturilor susține că cifra este mai mare.

În timp ce datele Institutului Național de Statistică (INS)arată că în mandatul premierului Boc s-a construit într-un ritmmediu de 62 de metri de autostradă pe zi, MinisterulTransporturilor susține că cifra este mai mare.

Reprezentanții Companiei Naționale de Autostrăzi și DrumuriNaționale din România (CNADNR) spun să ar trebui luate înconsiderare și variantele ocolitoare în regim de autostradă, pecare INS le-a omis. „Compania Națională de Autostrăzi și DrumuriNaționale din România precizează că datelele date publicității decătre Institutul Național de Statistică nu includ varianteleocolitoare la profil de autostradă date în funcțiune în cursulanului 2010: Centura Sibiu (17,5 km ) și Centura București (20km)”, se arată într-o precizare a CNADNR la un articol publicat degândul. Celedouă proiecte au costat împreună echivalentul a peste 150 demilioane de euro.

Guvernarea Boc în metri deAUTOSTRADĂ. A făcut 62 de metri pe zi. Boc mai trebuie să stea laPUTERE încă 35 de ani ca să-și onoreze PROMISIUNILEelectorale

Astfel, potrivit noilor date, în perioada guvernării Boc s-auconstruit 60,5 kilometri de autostradă și de variante ocolitoare înregim de autostradă. Asta înseamnă că ritmul mediu zilnic deconstrucție este de 70 de metri de autostradă și nu doar de 62 demetri, așa cum calculase gândul pe bazadatelor INS.

Contactați de gândul,reprezentanții INS spun însă că informațiile pe care le-au făcutpublice vin chiar de la CNADNR. „Datele privind autostrăzile șidrumurile naționale sunt obținute de la Compania Națională deAutostrăzi și Drumuri Naționale din România și reprezintă situațiala 31.12.2010”, afirmă aceștia.

Investiții record îninfrastructură dar rezultate proaste

Realizările guvernului Boc în materie de infrastructură au avutloc în contextul în care bugetele de investiții ale CNADNR auînsumat, în 2009 și 2010, circa 3,4 miliarde de euro.
În plus, una din certitudinile acestui an este că 2011 nu va aducenicio tăiere de panglică pentru inaugurarea unui tronson deautostradă. „Anul ăsta nu se termină neapărat ceva. Toată lumeatrebuie să înțeleagă un lucru: nu e dezamăgitor că se lucrează șinu se termină, important e să se lucreze, pentru că numai în acestfel se va termina”, declara recent pentru gândul fostulșef de la Transporturi, Radu Berceanu.

Scandalul a erupt în ţară! Vedetele gimnasticii, abuzate sexual: "S-a întâmplat cu mama în cameră"....
BOMBĂ în showbiz! Pepe a sucit mințile unei colege de trust, deși e măritată! Avem...
FOTO. Daniela Crudu, într-un costum de baie minuscul! Și-a arătat trupul complet
Si-a vândut casa pentru a-l scoate pe Liviu Vârciu din datorii: „Mi-era rusine”. Doamne, ce...
Dani Oțil, declarație bombă despre Simona Halep într-o discuție cu Mihai Bobonete: `Ai văzut ce...
Restricţii ridicate doar pentru cei imunizați împotriva Covid. Ţara care a luat decizia controversată
Şirul erorilor de raportare a deceselor cauzate de COVID-19. Ministrul Sănătăţii iese la raport
BANCUL ZILEI – Camera ascunsă: ipostaze năucitoare cu nevasta și amantul
Elon Musk a recunoscut tulburarea psihică de care suferă: „Credeați că aș fi făcut toate...
BOMBĂ în showbiz! Pepe a sucit mințile unei colege de trust, deși e măritată! Avem...
Ce nu TREBUIE să facă niciodată o femeie în dormitor. UCIDE întreaga plăcere din cauza...
Ioana Mihăilă, dezvăluiri despre relaţia cu Florin Cîţu. S-a întâmplat în primele două săptămâni de...
Valeriu Gheorghiță, declarație șoc după maratonul vaccinării: 'Cea mai mare temere nu este legată de...
Top 10 gafe, care ţi-au scăpat, din filme celebre. Eroarea din „Braveheart” care nu mai...
A fost găsită moartă în dormitorul ei! Anunţul ŞOC al momentului. Cum au găsit-o poliţiştii
Tratamentul pentru gene mai mari care poate schimba culoarea ochilor. Avertismentul medicului
Marele exod din România. Eurostat avertizează: România va înregistra una din cele mai abrupte reduceri...
Cum au reuşit doi români să transforme o casă ridicată în timpul Primului Război Mondial...
Inchide