Ministrul Finanțelor: Amânarea rectificării bugetare, efecte negative pe SALARII și INVESTIȚII. Teodorovici cere DESECRETIZAREA stenogramei din ședința CSAT

Redactor:
Ema Stoica
Ministrul Finanțelor: Amânarea rectificării bugetare, efecte negative pe SALARII și INVESTIȚII. Teodorovici cere DESECRETIZAREA stenogramei din ședința CSAT
Ministrul Finanțelor Publice a declarat, marți, că întârzierea rectificării bugetare, anunțată de președintele Klaus Iohannis, după suspendarea ședinței CSAT, va avea efecte negative asupra asigurării salariilor, a investițiilor și compensațiile asigurate pentru fermierii afectați de pesta porcină. Află ce a mai spus ministrul

„Orice întârziere a rectificării bugetare poate crea efecte negative. Parte de salarii, în septembrie, rămâne neacoperită pentru entități la nivel public. Dacă se mentine blocajul, parte de investiții poate să aibă de suferit și cu blocaje în derularea de proiecte publice. La nivel local, proiecte în curs de derulare care pot întâmpina dificultăți. Efectul neplăcut al pestei porcine, sunt prevăzute în rectificarea bugetului pentru compensații în cazul animale sacrificate”, a declarat Eugen Teodorovici, ministrul Finanțelor Publice.

Președintele Klaus Iohannis a declarat marți că ședința CSAT a fost suspendată și așteaptă ca Guvernul să vină cu un nou proiect de rectificare, după ce membrii Consiliului Suprem nu au căzut la un acord pentru a emite avizul necesar pe proiectul de rectificare.

„Nu s-a putut obține consens, unanimitate și nu s-a putut emite avizul necesar pentru rectificare. Așadar am suspendat ședința CSAT”, a declarat președintele Klaus Iohannis.

Șeful statului a cerut Executivului să vină cu un proiect care să elimine tăierile „inexplicabile” ale bugetelor instituțiilor din domeniul securității naționale.

Eugen Teodorovici a cerut, marți, descretizarea stenogramei ședinței CSAT, susținând că opinia celor prezenți diferă total față de concluzia exprimată public de președintele Klaus Iohannis.

„Din ce s-a discutat în cadrul CSAT pe bugetul fiecărei structuri membre CSAT, opinia celor prezenți diferă total față de concluzia pe care domnul președinte a exprimat-o în mod public. Ca să fim foarte convingători și tranșanți în fața opiniei publice cred că e obligatoriu și de bun simț să cerem desecretizarea stenogramei din CSAT pentru a vedea foarte clar care a fost punctul de vedere pentru fiecare structură membră CSAT în parte. Cred că e un lucru normal și de transparență față de cetățeanul român”, a declarat Eugen Teodorovici.

El a mai spus că nu există prevedere legală pentru suspendarea unei ședințe CSAT.

„Guvernul are obligația de a cere și nu de a aștepta un aviz din partea CSAT”, a mai spus ministrul de Finanțe.

Inchide