Mugur Isărescu i-a trântit contabilului său telefonul în nas când acesta i-a spus CÂT ARE DE PLĂTIT DREPT TAXE LA STAT: „Nici chiar așa…”

Mugur Isărescu i-a trântit contabilului său telefonul în nas când acesta i-a spus CÂT ARE DE PLĂTIT DREPT TAXE LA STAT: „Nici chiar așa...
Publicat: 07/05/2014, 10:02
Actualizat: 29/07/2014, 21:07

Guvernatorul BNR a dezvăluit marți că firma unde este acționar majoritar a plătit, într-un trimestru, trei miliarde de lei vechi (echivalentul a 300.000 de lei noi) drept impozit pe profit și și-a arătat nemulțumirea față de fiscalitatea excesivă din România. El nu a menționat dacă se referă la un trimestru din 2014 sau din alt an.

„Firma are viața ei. Eu sunt numai acționar principal. (…) Într-un trimestru am plătit trei miliarde de lei vechi (300.000 de lei noi n.n.) către stat. Mi se pare prea mult. Nici chiar așa. (…) Când mi-a spus că trebuie să plătească firma impozit pe profit i-am trântit telefonul în nas contabilului”, a comentat Isărescu, care a afirmat că își menține părerea că în România este greu să faci afaceri, dar „s-ar putea să fiu subiectiv”. Afirmația a fost făcută marți, în cadrul unei conferințe de presă susținute la BNR.

„Nu am luat un sfanț”

Guvernatorul BNR a mai dezvăluit că nu a luat dividende de la firma pe care o deține împreună cu familia sa, chiar dacă membrii familiei sale ar fi dorit să ia dividende. „Trebuie să vă mărturisesc că nu am luat un sfanț. (…) Ceilalți spun „nu am luat și noi un dividend acolo””, a povestit Mugur Isărescu.

În declarația de avere din iunie 2013 guvernatorul BNR a menționat că deține 99,98% din acțiunile Măr SRL.

Gândul a scris că în toamnă va fi deschisă turiștilor pensiunea turistică a firmei familiei guvernatorului BNR. Pensiunea a fost finalizată, dar în prezent este ocupată de rude și prieteni ai guvernatorului, până în toamnă, când sunt așteptați primii turiști, potrivit informațiilor furnizate gândul de Cristian Dina, directorul comercial al firmei Măr SRL.

„Pensiunea a fost deschisă, dar acum se fac testări, sunt cazate rude, prieteni. Turiștii sunt așteptați din toamnă, pentru că până în toamnă pensiunea este ocupată. Mai multe detalii vă poate da doar administratorul pensiunii, Costin Isărescu”, a declarat pentru gândul Cristian Dina, directorul firmei Măr SRL, care aparține familiei guvernatorului BNR. Contactat de gândul, Costin Isărescu a solicitat trimiterea întrebărilor despre pensiune pe email, dar nu a răspuns solicitării.

Pe portalul casaisarescu.ro apare o fotografie a pensiunii familiei guvernatorului BNR, cu mențiunea „În curând. ..”.

Pensiunea, care are șase camere duble, a fost realizată cu fonduri europene atrase în cadrul Programului Operațional regional la nivelul Regiunii Sud-Vest Oltenia.

Gândul a scris că guvernatorul BNR își petrece vacanțeie și sfârșiturile de săptămână, „atunci când are timp”, la Drăgășani, la renumita plantație de viță-de-vie pe care o deține, potrivit directorului comercial al firmei Măr SRL.

Tot la Drăgășani guvernatorul are și o cramă, pe care a modernizat-o de asemenea prin accesarea de fonduri europene.

În 2012, Măr SRL, firma care aparține guvernatorului BNR și care are ca obiect de activitate cultivarea strugurilor, a avut un profit net de 470.779 de lei (105.790 euro), la o cifră de afaceri netă de 2.686.507 lei (603.709 euro, la cursul mediu din 2012).

Firma a avut în 2012 un număr mediu de 14 salariați, potrivit datelor de la Ministerul Finanțelor.

În 2011 firma familiei guvernatorului BNR a avut un profit de 393.751 de lei (93.085 euro), la o cifră de afaceri netă de 2.098.735 de lei (496.154 euro) și având un număr mediu de 12 angajați.

Pe scurt, calculul impozitului pe profit se face cu formula venituri minus cheltuieli deductibile la care se aplică 16%.Declararea și plata impozitului pe profit se efectuează trimestrial, până la data de 25 inclusiv a primei luni următoare încheierii trimestrelor I-III. Pentru trimestrul IV, termenul este data de 25 martie a anului următor.

ŞOC! Frumoasa campioană a ţării, desfigurată. Iubitul a strangulat-o şi a dat-o cu capul de...
Monica Davidescu, primele declarații despre divorțul de Aurelian Temișan
FOTO. Tania Budi, în costum de baie la 53 de ani! Imagini demențiale: a oprit...
Alimentul care sporeşte inteligenţa. TOP 8 mâncăruri pentru creier, potrivit dr. Mihaela Bilic
Caz terifiant! Campioana olimpică, ruptă cu bătaia de iubitul ei! Judecătorii nu l-au pus sub...
Germania anunţă lockdown naţional pentru persoanele nevaccinate. Vaccinarea obligatorie ar putea intra în vigoare
Învață să deschizi ușa mașinii folosind METODA OLANDEZĂ
BANCUL ZILEI – Un tip agață o stewardesă sexy de la Tarom
Un electrician a aruncat în aer liftul blocului în care locuia. Bărbatul voia să-și omoare...
Monica Davidescu, primele declarații despre divorțul de Aurelian Temișan
O ROMÂNCĂ se află printre cele mai frumoase FEMEI din întreaga lume. A FASCINAT, dar...
UE dă România în JUDECATĂ la Curtea Europeană de Justiție din cauza POLUĂRII
Au fost prinși cu serialul „Squid Game” în Coreea de Nord. Ce a urmat e...
Vestea ȘOC a momentului în România: a fost găsit mort. Primele informații
BOMBA ANULUI despre PFIZER a venit chiar acum! La asta nimeni nu se aștepta
Raed Arafat spulberă speranțele tuturor românilor. Ce se va întâmpla de sărbători: „Oamenii trebuie să...
Schimbări majore pe piaţa RCA pentru şoferi. Preţurile de acum vor fi istorie
Veşti proaste pentru şoferi: Va ploua cu amenzi de 25.500 lei pentru cei care nu...