NATO intră în HOTELURILE DIN BUCUREȘTI. Cât câștigă Capitala

Potrivit calculelor Gândul, Capitala ar putea câștiga aproximativ 1,2 milioane de euro în urma Adunării Parlamentare a NATO, care va avea loc la București, în perioada 7 - 10 octombrie

Potrivit calculelor gândul, Capitala ar putea câștiga aproximativ 1,2 milioane de euro în urma Adunării Parlamentare a NATO, care va avea loc la București, în perioada 7 – 10 octombrie. Suma este reprezentată de cheltuielile de cazare ale celor 350 de parlamentari, care vor fi însoțiți, conform estimărilor, în medie, de câte două persoane. La banii dați pe cazare se adaugă cheltuială zilnică estimată la circa 100 de euro de persoană.

Cea mai mare parte a cheltuielilor va fi reprezentată de costurile legate de cazarea demnitarilor străini. La un tarif mediu al cazării de 250 de euro pe noapte, cele aproape 1.050 de persoane care vor vizita Bucureștiul cu ocazia Adunării Parlamentare a NATO vor cheltui, în total, pe trei nopți de cazare,787.500 de euro, având în vedere faptul că aceștia au ales să stea la hotelurile de cinci stele aflate în centrul Bucureștiului, cum ar fi InterContinental, Radisson Blu SAS, JW Marriott Grand Hotel, Athenee Palace Hotel. Unii parlamentari vor sta însă și la hotelul de trei stele Ibis.

Contactați de gândul reprezentanții hotelurilor menționate mai sus nu au dat detalii despre pachetul de cazare oferit demnitarilor, invocând confidențialitatea contractelor încheiate cu clienții, dar au confirmat că aceștia vor primi reduceri față de prețurile afișate la recepție, având în vedere faptul că rezervarea cuprinde un număr mare de persoane.

Cât costă cazarea în cea mai scumpă cameră a unui hotel de cinci stele

Cele mai mari tarife sunt afișate la recepția hotelului Marriott, acestea putând varia între 200 și 1.161 de euro pe noapte. Cea mai scumpă cameră a hotelului este apartamentul prezidențial care are o suprafață de 140 de metri pătrați.

Persoanele care aleg să se cazeze într-un apartament prezidențial la Marriott beneficiază de o gamă largă de facilități dintre care șase telefoane, o bucătărie complet echipată, de la frigider și cuptor cu microunde, până la tacâmuri de argint, tigăi, veselă și pahare, dar și aer condiționat, două televizoare, patru halate de baie, seif, minibar, fier de călcat și masă pentru călcat, birou, masă pentru opt persoane. Apartamentul cuprinde o sufragerie și două băi placate cu marmură.

Pentru un buget mai scăzut, cuprins între 204 euro și 244 de euro pe noapte, delegații Adunării Parlamentare a NATO ar putea alege să se cazeze la hotelul Marriott într-o cameră de tip business, de 35 de metri pătrați, într-o cameră din categoria executive, de 40 de metri pătrați sau într-o cameră de tip grand executive, cu o suprafață de 43 de metri pătrați.

Tariful de cazare într-un apartament variază între 349 de euro pe noapte și 580 de euro pe noapte, clienții putând alege unul dintre apartamentele din categoria executive, senator, business sau ambasador, ultimul cuprinzând o sufragerie spațioasă, două dormitoare, o bucătărie complet echipată, un dormitor dotat cu pat de tip king-size și două băi placate cu marmură.

Ce hotel oferă cele mai mici tarife de cazare

Cele mai mici tarife sunt afișate la recepția hotelului Ibis, aflat în apropierea Palatului Parlamentului. Cea mai ieftină cameră disponibilă în ofertă este cea standard, care dispune de un pat dublu și de o canapea. Tariful plătit pentru o astfel de cameră este de 54 de euro pe noapte.

Hotelul Ibis cuprinde printre altele o serie de săli de conferință, un centru de afaceri, un restaurant și un bar și oferă servicii de curățare chimică sau obișnuită.

Cât costă o noapte într-un apartament de lux

Delegații NATO pot beneficia, de asemenea, pe perioada vizitei la București, de servicii de cinci stele în cadrul hotelului Radisson Blu SAS, amplasat în Centrul Capitalei. Acesta cuprinde 424 de spații e cazare, dintre care 311 se încadrează în categoria standard, 74 în cea business, iar 39 sunt apartamente.

Pentru aproximativ 343 de euro pe noapte, clienții hotelului Radisson Blu SAS pot să se cazeze într-un apartament care cuprinde un dormitor. Acesta dispune de o suprafață de 65 de metri pătrați, iar clienții beneficiază de mic dejun inclus în prețul camerei. Atunci când vine vorba despre facilități, persoanele cazate într-un astfel de apartament beneficiază de un spațiu de lucru separat, internet și cafetieră în cameră, dar și de acces gratuit la centrul spa și la zona exclusivistă „Executive Lounge” a hotelului.

Pentru suma de 208 euro pe noapte membrii participanți ai Adunarii Parlamentare NATO pot alege un apartament din categoria Elite.

Pentru suma de 255 de euro pe noapte pot alege un apartament din categoria Elite Executive, unde vor beneficia de un dormitor, o cameră de zi și de un spațiu care poate fi utilizat pentru diferite întâlniri. Inclus în preț este și accesul la centrul spa aflat din cadrul hotelului.

Cât costă cazarea la kilometrul 0 al Capitalei

Tot de servicii de cinci stele vor beneficia și cei care vor alege să se cazeze în hotelul InterContinental, aflat în Piața Universității, la kilometrul 0. Acesta cuprinde 257 de camere așezate pe 22 de etaje, la ultimul etaj găsindu-se centrul spa al hotelului, care oferă clienților acces la piscină, la saună, la jacuzzi și la o sală de fitness.

Persoanele care vor să stea la acest hotel pot alege o cameră al cărei preț începe de la 97 de euro pe noapte.

Pentru o sumă cuprinsă între 111 euro pe noapte și 125 de euro pe noapte, demnitarii ar putea alege să se cazeze într-o cameră deluxe sau într-o cameră care dispune de un pat king-size, ambele având o suprafață de 30 de metri pătrați.

Facilitățile incluse în preț sunt similare, diferența fiind aceea că la achiziționarea unei camere deluxe primești doar acces la centrul spa, nu și acces la clubul exclusivist aflat în cadrul hotelului InterContinental.

Cele mai scumpe camere disponibile sunt cele 20 de apartamente cu vedere spre Piața Universității, care au o suprafață de 60 de metri pătrați și sunt dotate cu paturi king-size, jacuzzi, seif, facilități de ceai și cafea și internet de mare viteză. Toate camerele prezentate mai sus cuprind și câte un balcon.

Cât costă să ai vedere la Piața Revoluției

Diplomații ar putea alege să se cazeze și la hotelul Athenee Palace Hilton pentru o sumă cu prinsă între175 de euro pe noapte și 221 de euro pe noapte. Într-un astfel de buget se încadrează camerele din categoria king, king executive sau unul dintre apartamentele courtyard, diplomat sau junior.

O cameră din categoria king are o suprafață de 33 de metri pătrați, clienții putând să alegă dintre camerele al căror balcon are vedere spre curtea interioară, spre bulevardul Victoria sau spre Piața Revoluției. Baia este placată cu marmură, iar clienții care se cazează într-o astfel de cameră beneficiază de acces la internet wireless, pat king-size, aer condiționat, minibar și pot juca jocuri video pe televizor.

În cazul în care membrii delegației ar alege o cameră din categoria king executive, utilitată special pentru a facilita activitatea oamenilor de afaceri, aceștia ar beneficia și de acces la zona exclusivistă „Executive Lounge” a hotelului.

Apartamentele aflate în cadrul hotelului Athenee Palace Hilton cuprind două băi și au vedere spre grădina interioară a clădirii și spre terasă. Cea mai scumpă cameră disponibilă în acest hotel este apartamentul prezidențial, care are o suprafață de 80 de metri pătrați, vedere spre Piața Revoluției și cuprinde un dormitor, o cameră de zi și un spațiu de lucru.

Toate ofertele prezentate mai sus sunt în conformitate cu site-urile oficiale ale hotelurilor InterContinental, Radisson Blu SAS, JW Marriott Grand Hotel, Athenee Palace Hilton și Ibis.

5,2 milioane de euro a costat organizarea Adunării Parlamentare a NATO la București

De la microbuze noi, laptopuri și imprimante, până la pământ de flori și spray contra gândacilor, Parlamentul României a făcut cumpărături pentru Adunarea Parlamentară a NATO, care va avea loc în Capitală, în perioada 7-10 octombrie.

Pentru cele patru zile ale evenimentului care va avea loc în premieră la București, statul român cheltuiește 23 de milioane de lei, aproximativ 5,2 milioane de euro. Din totalul fondurilor alocate pentru organizarea evenimentului, Senatul a primit aproximativ 11 milioane lei, iar Camera Deputaților în jur de 12 milioane lei. Banii, proveniți din fondul de rezervă al Guvernului, asigură inclusiv transportul urban al celor 350 de reprezentanți ai statelor NATO și al însoțitorilor acestora. Pentru transferul de la hotel la Parlament, legislativul a înlocuit microbuzele vechi cu opt autovehicule noi și a închiriat 24 de autocare, costurile ridicându-se la peste 480.000 de lei.

Odată ajunși în clădirea din Dealul Arsenalului, invitații vor avea la dispoziție birouri și aparatură nouă și se vor deplasa între etajele imobilului cu ascensoare recondiționate. Confortul este foarte important, drept care un întreg proces de înnoire – de la zugrăvirea pereților degradați la dotarea cu instalații de aer condiționat, a fost demarat încă din vară.

În privința spațiilor de lucru, Parlamentul va avea amenajate patru săli și câteva zeci de birouri pentru șefii de comisii. Sala „I. C. Brătianu”, aflată exact în centrul clădirii, va fi compartimentată astfel încât să poată găzdui comisiile Adunării, în timp ce sălile de presă vor avea mobilier nou.

Sala de plen a Camerei Deputaților trece, la rându-i, prin anumite transformări. Băncile vor fi dotate cu microfoane pentru luarea cuvântului și cu căști care să asigure traducerea discursurilor. Șapte cabine destinate translatorilor sunt amenajate, de asemenea, în sala de plen.

3,6 tone de carne pentru mesele zilnice

Dineurile nu puteau lipsi de la un asemenea eveniment, astfel că gazdele au deja prevăzute în buget și acoperirea respectivelor cheltuieli pentru șefii și secretarii de delegație. Pentru mesele zilnice, invitații vor avea la dispoziție două restaurante, (dintre care unul proaspăt inaugurat), iar din meniu va conține cotlet de porc, pulpă de porc, ceafă de porc, rinichi, creier și ficat de porc, limbă și burtă de vită. În total, 3.650 de kilograme de carne, achiziționată cu 44.500 de lei, datele reieșind din cererile de ofertă ale Camerei Deputaților, prezentate de Mediafax.

Evenimentul mai presupune, de asemenea, și o recepție, organizată de Senat. Curățenia este și ea importantă, astfel încât Senatul a prevăzut un contract de aproape 30.000 de lei pentru zeci de produse: de la detartrant, detergent lichid și înălbitor pentru perdele, la mop profesional plat, insecticid pentru plante și spray pentru gândaci.

Parlamentarii NATO nu vor pleca din România cu mâna goală. Gazdele au pregătit și cadouri simbolice. O sută de mii de lei au fost alocați pentru achiziționarea a 900 de obiecte de sticlă prelucrată manual, majoritatea fiind vaze de diferite forme și dimensiuni.

Femeia devenită vedetă peste noapte în România, nevoită să facă videochat! "Nu mi-aş face vreodată...
O recunoşti? Boala a schimbat-o radical. Cândva, era una dintre cele mai elegante doamne de...
FOTO. Laura Cosoi, dezbrăcată în așternuturi! Cum s-a lăsat pozată superba blondă
Bărbatul de 50 de ani cu care se căsătorește fiica lui VADIM TUDOR! Toată lumea...
Cea mai frumoasă gimnastă din lume, mesaj șocant: `Nu mai trăim în epoca de piatră!`...
Fiul unui mare lider PSD a vrut să se arunce de pe pod! Momente uluitoare...
Le-au injectat ser fiziologic în loc de vaccin. Unde s-a întâmplat
BANCUL ZILEI – Răpit si violat cu sălbăticie de 10 prostituate
Cum controlăm noua tulpină de coronavirus? Explicațiile unui medic pneumolog
O recunoşti? Boala a schimbat-o radical. Cândva, era una dintre cele mai elegante doamne de...
Viață de bogătan! Ion Țiriac a uitat 2 Ferrari-uri într-un garaj din München. Ce s-a...
SINGURUL loc de pe glob în care Rusia și SUA trăiesc în COMPLETĂ armonie și...
Despre Mălina Olinescu se știa că s-a sinucis, dar acum s-a aflat adevărul! Mărturie BOMBĂ,...
ULTIMA ORĂ. ȘOC! Ce s-a întâmplat, de fapt, cu femeia din Bacău care a murit...
BAYWATCH: Veste tristă. Atăzi trăiește pe străzi și caută în gunoaie: „Nu mă spăl pentru...
Anunțul ȘOC despre Sebi, la fix două săptămâni de la dispariție. Ce s-a întâmplat, de...
Theresa Ivancik, femeia cu bicepși de 40 de centimetri care este des confundată cu un...
Este oficial: Categoria de salariaţi care va putea ieşi la pensie la 57 de ani....
Cine este femeia care S-A ÎMBOGĂŢIT cu o resursă din Carpaţi de care românii NU...
ȘOC!Trebuie să ne pregătim pentru un CUTREMUR devastator. Se anunță un DEZASTRU total pentru România!
Inchide