O nouă fabrică se închide în România. Sute de oameni rămân fără loc de muncă

Redactor:
Adriana Mit
O nouă fabrică se închide în România. Sute de oameni rămân fără loc de muncă
Detalii în articol

Potrivit unui comunicat transmis de reprezentanții companiei de automotive Delphi Packard, fabrica din orașul Moldova Nouă va fi închisă din cauza „constrângerilor cauzate de forța de muncă limitată disponibilă în regiune”.

„În urma întalnirii avute în data de 19 ianuarie cu reprezentanții sindicatului, echipa de management Aptiv Electrical Distribution Systems Romania, a comunicat faptul că fabrica din Moldova Nouă nu mai poate să susțină un proiect complet din cauza constrângerilor cauzate de forța de muncă limitată disponibilă în regiune. Pentru a desfășura un proiect complet specific tipului nostru de industrie, bazat în principal pe forța de muncă, e nevoie de un număr mai mare de angajați decât am reușit să atragem din regiune. Am fost astfel nevoiți să luăm decizia de a ne ajusta operațiunile din România”, a anunțat Delphi Packard.

Potrivit reprezentanților companiei, activitatea de producție în Moldova Nouă va fi încetată la sfârșitul lunii martie, astfel că cei 698 de angajați vor rămâne fără locuri de muncă.

„Încetarea activităților de producție în Moldova Nouă va avea loc la sfârșitul lunii martie, cu impact asupra a 698 de angajați. Vom face toate demersurile necesare împreună cu părțile implicate pentru a minimiza impactul negativ și pentru a căuta soluții care să-i ajute pe angajații afectați de această măsură. În acest proces, ne-am angajat ca punerea în aplicare a deciziei să fie în conformitate cu legile și reglementarile locale. Echipa de Resurse Umane va colabora cu Agenția pentru Ocuparea Forței de Muncă, Caraș-Severin, pentru a acorda tot suportul necesar. De asemenea, va coopera cu alți angajatori în vederea găsirii unor oportunitati pentru angajați. În același timp, încurajăm angajații să aplice la posturile disponibile în fabricile noastre din Sânnicolau Mare, Ineu și Centrul de Inginerie din Arad, punându-le la dispoziție oferte de angajare”, au arătat reprezentanții companiei.

Pe de altă parte, primarul orașului Moldova Nouă, Adrian Torma, a declarat, luni, corespondentului MEDIAFAX, că se încearcă găsirea unui alt mare investitor.

„Reprezentanții Delphi spun că își reduc activitatea pentru că nu-și pot duce proiectele în totalitate din cauza lipsei de forță de muncă la ceea ce-și doreau ei. Noi suntem în contact cu ei, mare parte din clădirea și terenul unde-și desfășoară activitatea Delphi este proprietatea Primăriei și vom vedea cum vom parcurge pașii pentru a aduce alți investitori în zona Moldova Nouă. Suntem dispuși să oferim facilități unui eventual investitor care va veni la Moldova Nouă și, cu siguranță, va veni. Avem infrastructura existentă funcțională și în plus avem și forța de muncă calificată în zona de automotive”, a afirmat Adrian Torma.

Delphi este furnizor global în electronică și tehnologii pentru automobile, vehicule comerciale și alte segmente de piață de acest gen.

Inchide