O nouă stațiune balneară de lux în Turda. Investiția este estimată la 50 milioane euro

Românii s-ar putea bucura în cinci ani de o nouă stațiune balneară de lux în apropierea orașului Turda, investiția fiind estimată la 47,5 milioane euro.

Românii s-ar putea bucura în cinci ani de o nouă stațiunebalneară de lux în apropierea orașului Turda, investiția fiindestimată la 47,5 milioane euro. Pe lângă hoteluri de trei, patru șicinci stele, stațiunea va dispune și de patinoar, hipodrom, terende golf, în zonă urmând să fie reabilitate și renovate în totalpatru foste mine de sare.

„Stațiunea este unul dintre proiectele pe care dorim să ne axăm.Aceasta va cuprinde două complexuri balneare, unul denumit «Floarede Sare», care se va adresa turiștilor cu posibilități financiaremai mari, și încă unul pentru turiștii cu bugete mai reduse”, adeclarat pentru gândul primarulmunicipiului Turda, Tudor Ștefănie.

· Fosta mină de sare dinTurda – Durgău a fost exploatată până în 1932, și a fost deschisăparțial în scop turistic în 1993, fiind parțial modernizată în2009-2010. În vecinătatea ei se află două lacuri sărate, fiindcreate astfel facilitățile pentru scopuri recreative și desănătate. Deja aceste saline atrag turiștii, în 2010 circa 375.000de persoane cumpărând tichete pentru a le vizita. Proiectulstațiunii balneare, care este inițiat și promovat de PrimăriaTurda, este în căutarea de investitori, fiind prezentat recent laforumul de afaceri arab-român.

Primarul Turdei ne-a explicat că pentru finanțarea proiectuluisunt luate în calcul trei posibilități: emisiunea de obligațiuni,credite bancare cu garanția statului și parteneriatulpublic-privat. Primăria a calculat și în cât timp vor putea firecuperați banii investiți. „În 10 ani ne propunem ca întreagainvestiție să fie recuperată, luând în calcul un grad de ocupare alstațiunii de 80%”, a mai spus primarul Tudor Ștefănie. Instituția ainvestit deja, în perioada 2009-2010, în reabilitarea a trei fostemine de sare circa 6,8 milioane euro prin fonduri Phare, precum și0,5 milioane euro pentru amenajarea din punct de vedere turistic adouă lacuri sărate. O etapă ulterioară prevede reabilitareahotelului Potaissa din Turda și crearea zonei de recreere.

· Ministațiunea „Floarede sare” și terenul de golf sunt preconizate să fie executate înetapa a treia a proiectului stațiunii care ar urma să fie gata în 5ani. Un alt proiect la care primăria Turda este partener estereabilitarea mocăniței.

„Stațiunea Turda-Durgău face parte dintr-un proiect regional dedezvoltare mai amplu. S-a creat o asociație formată din mai multeprimării, între care Primăria Turda, Primăria Câmpia Turzii și alteopt primării comunale care își propun dezvoltarea regiunii”, adeclarat pentru gândul Dan Ivănel,senior consultant RTS Consult. În afară de stațiunea Durgău, care edoar o parte a proiectului, proiectul de ansamblu presupune oinvestiție de 150 milioane euro. „Este un proiect deschis, deamploare, care cuprinde reabilitarea centrului vechi Turda, castrulroman, Valea Arieșului și salinele Durgău”, a conchis Ivănel.

Transfer URIAŞ la FCSB. Becali dă o nouă lovitură memorabilă în Liga I. Budescu, revenire...
Ce ruşine! Au fost prinşi în pădure, cu zonele intime la vedere, în timp ce...
FOTO, Oana Zăvoranu, la 16 ani! Cum putea să arate vedeta TV când era doar...
Bărbatul celebru care A DIVORȚAT pentru Anamaria Prodan. Vedeta a recunoscut tot: „Da, i-am despărţit!”...
Walter și Raluca Zenga, surpriză de proporții pentru fani! Veste de ultimă oră despre mariajul...
S-a aflat tot adevărul. De ce președintele României, Klaus Iohannis și Carmen nu au copii
Horoscop INEDIT. Care e cea mai favorizată zodie
S-a decis: Restaurantele, teatrele, sălile de jocuri din Capitală se închid la interior. Lista completă...
BANCUL ZILEI – Spionată de soț în timp ce făcea sex cu un prieten
VIDEO. Bulibaşa romilor din Vrancea, ucis de o roată desprinsă de la un camion. Momentul...
Ce ruşine! Au fost prinşi în pădure, cu zonele intime la vedere, în timp ce...
Erau nedespărțiți, însă acum e de negăsit! Ce s-a ales de James, fratele Angelinei Jolie,...
Pe o câmpie, în mijlocul pustietății, au apărut MII de borcane URIAȘE de piatră. Când...
Artistul din România care a cântat pentru șapte președinți americani. 'Prima oară am fost cu...
Diana Șoșoacă, umilită de Adrian Năstase. Șoc total la Antena 3
A divorțat după 7 ani, fără pasiune, de căsătorie. Apoi a făcut un experiment inedit:...
Bilanț coronavirus 7 martie 2021
Adele a slăbit mai mult. E de nerecunoscut. Cum arată acum cântăreața
Concedieri MASIVE. Tarom se pregăteşte să dea afară jumătate dintre angajaţi. 700 de oameni sunt...
Revoluţie la WhatsApp! Se introduce funcţia pe care milioane de utilizatori o aşteptau
Banuia ca soția lui îl înșală, așa că a montat camere ascunse! Când s-a uitat...
Inchide