Oficial de la Transporturi: În România autostrăzile se construiesc la fel de repede ca în orice stat UE. Cum stă România la acest capitol în comparație cu Spania sau Franța

Redactor:
Ionuț Morariu
Oficial de la Transporturi: În România autostrăzile se construiesc la fel de repede ca în orice stat UE. Cum stă România la acest capitol în comparație cu Spania sau Franța
Nu avem decalaje semnificative față de restul Europei în ceea ce privește timpul de construcție al unei autostrăzi, spune un oficial al Ministerului Transporturilor.

Nu avem decalaje semnificative față de restul Europei în ceea ceprivește timpul de construcție al unei autostrăzi, susțin oficialiiMinisterului Transporturilor. „În România, durează 10-15 ani decând cineva vine cu ideea să construiască o autostradă și până ladarea ei în exploatare”, a declarat Cătălin Costache, director încadrul direcției de programe AM POST, cu ocazia unei conferințe depresă. El a precizat că media europeană este apropiată de acestnivel.

Datele biroului european de statistică, Eurostat, contrazic însăaceste afirmații.

Campionii europenii ai construcției de autostrăzi, spaniolii, aureușit în perioada 1990-2009 să dea în exploatare circa 8.800 dekilometri. Și francezii se află în top. În ultimii douăzeci de ani,rețeaua de autostrăzi din Hexagon s-a mărit cu 4.250 de kilometri,până la nivelul de 11.050 de kilometri. Și Ungaria stă bine laacest capitol, în ultimele două decenii maghiarii reușind săconstruiască ceva mai mult de o mie de kilometri.

Performanța românească în materie de autostrăzi, în 2010, serezumă, potrivit datelor Institutului Național de Statistică, la 11noi kilometri. Astfel, România are în prezent 332 de kilometri deautostradă. Din total, 113 kilometri de autostradă au fostconstruiți înainte de 1990, ceea ce înseamnă că în ultimii 20 deani în România s-au realizat 219 kilometri.

Campanie de informare de700.000 de euro. Rezultat: notorietatea POS-T a crescut cu5%

Declarațiile directorului Cătălin Costache au avut loc în cadrulunei conferințe de presă în care au fost prezentate rezultateleunei campanii de informare cu privire la contribuția UE ladezvoltarea infrastructurii. Printre rezultatele acestei campanii,care a costat 3,16 milioane de lei (circa 770.000 de euro), fărăTVA, se numără și creșterea cu 1%, până la 42%, a celor care știucă Ministerul Transporturilor este instituția care gestioneazăProgramul Operațional Sectorial de Transport (POS-T).

Un alt efect al campaniei este că notorietatea POS-T a crescutde la 25% la 30%, în rândul persoanelor cu vârste între 18 și 50 deani.

Informarea publică a constat în realizarea unei campanii mediacare a cuprins un spot audio și TV, machete de presă și publicitateoutdoor și online, dezvoltarea unui site, realizarea unei strategiide brand și a unor cercetări calitative și cantitative privindnivelul actual de cunoștințe despre fondurile structurale,realizarea de materiale promoționale (câte 40.000 de pixuri, deCD-uri, afișe, broșuri despre POST, mape, un banner orizontal șidouă verticale), precum și activități de relații publice.

Contractul pentru realizarea campaniei de informare publică afost atribuit în iunie 2010 consorțiului format de firmeleromânești Mercury360 Communication – Grapefruit și a avut o duratăde un an. Din valoarea totală a proiectului, 2,37 milioane lei,fără TVA, reprezintă contribuția UE, diferența fiind asigurată dela bugetul de stat.

Prin POST 2007-2013, România beneficiază de fondurinerambursabile de 4,5 miliarde euro, la care se adaugă contribuțiastatului, de 1,09 miliarde euro, pentru dezvoltarea infrastructuriide transport. În prezent, gradul de absorbție al fonduriloreuropene gestionate de MTI este de aproximativ 4%, după ce lafinele anului trecut se plasa la puțin peste 1%.

Scandalul a erupt în ţară! Vedetele gimnasticii, abuzate sexual: "S-a întâmplat cu mama în cameră"....
Un călător în timp din anul 2582, predicție înfiorătoare: Ce se va întâmpla pe 6...
FOTO. Bianca Drăgușanu, imaginile cu care a zăpăcit milionarii! S-a pozat într-un costum minuscul de...
Câți bani îi dă Andreea Marin femeii care îi gătește și îi face curățenie în...
Mama lui Cristi Borcea, lovitură în imobiliare în `stațiunea bogaților`! Ridică un bloc de cinci...
Unde sunt cele mai adânci puncte ale oceanelor. Cercetătorii sunt siguri acum, au înconjurat lumea...
NEWS ALERT Diplomat român, expulzat de Federaţia Rusă
BANCUL ZILEI – Camera ascunsă: ipostaze năucitoare cu nevasta și amantul
Românii vaccinați cu prima doză de ser anti COVID vor fi recompensați. Unde poți merge...
Un călător în timp din anul 2582, predicție înfiorătoare: Ce se va întâmpla pe 6...
O FEMEIE dispărută în 2020, GĂSITĂ în viață în munți. A SUPRAVIEȚUIT cu iarbă și...
BOMBĂ în procesul lui Șerban Huidu! Ce au descoperit judecătorii, e ultima șansă pentru vedeta...
Tragedie fără margini în Iași. O adolescentă de 17 ani s-a spânzurat după ce și-a...
S-au cunoscut în timpul unei partide de amor în trei, apoi au deschis o afacere....
S-a decretat STARE DE URGENȚĂ! Anunțul ȘOCANT al momentului
Infectarea cu coronavirus după vaccinare. Când nu ne protejează vaccinul, explică un medic
Marele exod din România. Eurostat avertizează: România va înregistra una din cele mai abrupte reduceri...
Cum să îţi dai seama imediat dacă cineva nu este atât de deştept pe cât...
Inchide