Păgubiții Mic.ro și Minimax Discount ÎȘI FAC SINGURI DREPTATE: Intră în fostele magazine și IAU MOBILA pentru a-și recupera O PARTE DIN BANI

Păgubiții Mic.ro și Minimax Discount ÎȘI FAC SINGURI DREPTATE: Intră în fostele magazine și IAU MOBILA pentru a-și recupera O PARTE DIN BANI
Sătui să mai aștepte să-și recupereze banii...

Unii dintre proprietarii de spații închiriate către Mic.ro Retail și Minimax Discount au pătruns în fostele magazine și au luat părți din mobilier, pentru a-și mai recupera din banii de chirii datorați lor de firmele controlate de Dinu Patriciu.

Administratorul judiciar al celor două firme îi avertizează pe păgubiți că pătrunderea în aceste spații reprezintă fapte penale, precizând că niciunul dintre contractele de închiriere nu a fost denunțat de administratorul judiciar.

„Atragem atenția tuturor proprietarilor de spații care în această perioadă pătrund fără drept în spațiile închiriate debitoarei că aceste acțiuni reprezintă fapte penale ce vor fi aduse la cunoștința organelor abilitate, urmând ca autorii să suporte toate pierderile materiale suferite de debitoare în legătură cu bunurile acesteia, precum și consecințele periclitării șanselor de reorganizare a debitoarei”, arată o notă a RVA Insolvency.

„Faptul că în cuprinsul contractelor de închiriere au fost prevăzute pacte comisorii exprese de gradul IV nu constituie un argument pentru a eluda dispozițiile procedurale aplicabile în astfel de situații”, se mai arată în nota RVA Insolvency.

Reprezentanții administratorului judiciar îi asigură pe proprietarii de spații închiriate către Mic.ro Retail și Minimax Discount că în prezent „caută soluții de rezolvare a tuturor problemelor generate de procedura insolvenței, dar este esențială respectarea dispozițiilor legale în vigoare”.

Presa a relatat că există posibilitatea ca proprietarii de spații închiriate către Mic.ro să nu își mai fi primit banii de chirii de câteva luni. În cadrul magazinelor din București chiria medie a magazinelor Mic.ro poate fi estimată la circa 1.500 de euro lunar, potrivit ZF.

Despre data plății salariilor restante: „În acest stadiu procedural nici măcar nu se poate estima”

După ce mai mulți dintre foștii salariați ai Mic.ro i-au „bombardat” pe oficialii administratorului judiciar cu scrisori, email-uri și telefoane, dorind să știe când își vor primi drepturile restante – salarii, bonuri de masă și garanțiile reținute din salarii -, reprezentanții RVA Insolvency au precizat că în prezent „nici măcar nu se poate estima” o dată limită pentru plata drepturilor salariaților.

„În contabilitatea societății Mic.ro sunt înregistrate datorii către salariați și foștii salariați la data deschiderii procedurii – 16 februarie 2012 – provenind din drepturile salariale aferente lunii ianuarie, lunii februarie (1.02 – 16.02 2012), tichete de masă aferente lunii noiembrie 2011 și garanții reținute din salarii”, se arată într-o notă a administratorului judiciar.

Administratorul judiciar a adăugat că aceste sume vor fi înscrise din oficiu în tabelul creditorilor.

„Referitor la plățile ce urmează să se efectueze către salariați, atât a celor restante la data deschiderii procedurii, cât și ulterioare (16.02.2012 – 02.04.2012 – data expirării preavizelor), în acest stadiu procedural nu se pot nici măcar estima, cu atât mai puțin nu se pot prezenta termene certe de plată, așa cum se solicită de către salariați. Societatea aflată în insolvență nu are activitate în prezent și nici nu are disponibilități în conturile bancare”, menționează documentul citat.

Datorii de circa 140 de milioane euro la Mic.ro

Cele aproximativ 800 de magazine ale Mic.ro Retail, firmă controlată de Dinu Patriciu, s-au închis la mai puțin de doi ani de la deschiderea primei băcănii, iar compania a intrat recent în insolvență.

Valoarea totală a datoriilor Mic.ro Retail este estimată la 140 de milioane de euro.

Lista creditorilor Mic.ro retail cuprinde 978 de persoane fizice și juridice. La aceștia se adaugă și cei 1.543 de salariați. Un număr de 34 de primării, între care și cele de sector din București, apar între creditorii Mic.ro Retail, potrivit unei liste suplimentare a creditorilor Mic.ro, care cuprinde încă 54 de poziții. Astfel că, în total, lista creditorilor Mic.ro Retail a ajuns la 2.573 de nume. Dacă la aceștia adăugăm și cei 780 de creditori ai Minimax Discount, listele totale cu creditorii celor două firme – Mic.ro și Minimax Discount – ajung la 3.353 de nume.

Toți cei 1.543 de angajați ai Mic.ro Retail au fost concediați, data expirării previzelor fiind 2 aprilie a.c. Deciziile individuale de concediere au fost emise miercuri, 29 februarie și vor fi comunicate salariaților prin scrisoare recomandată cu confirmare de primire.

La rândul lor, și cei 336 salariați ai Minimax Discount SRL au fost concediați, preavizul expirând tot în 2 aprilie.

Lanțul de magazine de tip discount a închis toate cele 58 de unități – 54 Mini­max Discount și 4 Macro, iar din 21 februarie a intrat oficial în procedură de insolvență, prin sentința pronunțată de Tribunalul Ilfov , Secția Civilă.

Administratorul judiciar a anunțat zilele trecute că motivul pentru care au fost luate deciziile concedierii angajaților celor două firme îl constituie starea de insolvență a celor două firme, precum și necesitatea reducerii tuturor categoriilor de cheltuieli, în general și a cheltuielilor de personal, care reprezintă o pondere însemnată în totalul cheltuielilor societății.

Medicul care a prezis pandemia de COVID-19 în 2017 a anunţat că urmează un nou...
Gina Pistol, OUT de la emisiune! Șefii de la Antena 1 au luat această decizie...
FOTO. Ea e femeia pentru care Walter Zenga ar fi părăsit-o pe Raluca! Seamănă foarte...
Brigitte Pastramă, în lacrimi la tv! A explicat de ce a divorțat, de fapt, de...
Ce meserie a avut Nicolae Ceaușescu în tinerețe. Chiar el a demolat clădirea unde a...
Situaţie îngrijorătoare pe şantierul Autostrăzii A3 Transilvania. Constructorul este, practic, inexistent
Insulele italiene, locuri de „pelerinaj sexual”. Care sunt cele mai vizitate
Gina Pistol, OUT de la emisiune! Șefii de la Antena 1 au luat această decizie...
EXCLUSIV! Adina Buzatu și-a câștigat primii bani din spălat parbrize. Cum a reacționat tatăl său...
ALARMANT! În plină pandemie Rusia a INSTALAT ceva în apropiere de ROMÂNIA. Cât de mare...
Nicolae Ceaușescu, gest RUȘINOS față de Arsenie Boca. De ce l-a amenințat și a făcut...
Toți cei care au WhatsApp trebuie să afle: schimbarea fără precedent se întâmplă acum
Leacul pentru COVID-19 ar putea veni de la o banală plantă care creşte şi în...
10 motive pentru care o femeie căsătorită îşi înşală soţul
SITUAŢIA ALARMANTĂ pe judeţe. Bucureştiul rămâne pe PRIMUL la numărul de infectări. Lista completă cu...
Familia care controlează una dintre cele mai mari tări şi bogate din lume. Ei au...
Top 3 cele mai norocoase zodii în data de 28 octombrie. Scorpionii vor avea mult...
Inchide