Particularii” au redus chiriile pe Litoral cu 20% față de 2009

Redactor:
Loredana Voiculescu
Particularii” au redus chiriile  pe Litoral cu 20% față de 2009
Românii cu apartamente libere la malul mării profită din plin de sosirea verii ca să-și crească veniturile. Internetul și ziarele sunt pline de anunțuri de închiriere, iar tarifele sunt mai mici decât la hotel. Între 70 și 120 de lei pe zi, în medie, costă închirierea unei camere "la particulari" în sezonul estival. La hotel, tarifele medii variază între 50 și 200 lei pe zi de persoană, sumă ce include și micul dejun, potrivit unor site-uri specializate consultate de Gândul.

Românii cu apartamente libere la malul mării profită din plin desosirea verii ca să-și crească veniturile. Internetul și ziarelesunt pline de anunțuri de închiriere, iar tarifele sunt mai micidecât la hotel. Între 70 și 120 de lei pe zi, în medie, costăînchirierea unei camere „la particulari” în sezonul estival. Lahotel, tarifele medii variază între 50 și 200 lei pe zi depersoană, sumă ce include și micul dejun, potrivit unor site-urispecializate consultate de Gândul.

„Proprietarii de apartamente care îi întâmpină pe cei ajunși înMamaia în această perioadă au prețuri de circa 30 de euro, dar după1 iulie le vor urca, mai mult ca sigur, la 60 de euro pe cameră”, adeclarat pentru Gândul Ioan Ududec, președintele filialei dinConstanța a Uniunii Naționale Imobiliare (UNIM). Oferta mult maimare față de anul trecut precum și criza i-a determinat pe mulțidintre proprietarii de locuințe de închiriat din stațiunile de pelitoral să reducă nivelul chiriilor solicitate cu 10-20%, potrivitagențiilor imobiliare.

Anunțurile de închirieri de apartamente sunt din abundență peinternet. „Închiriem cu ziua, prețul pentru un apartament cu douăcamere este de 140-150 pe zi, preț în care este inclusă și cafeauade dimineață. Apartamentul este complet mobilat”, ne-a declaratproprietarul unui apartament din Mangalia, situat într-un bloc „lacâteva minute de plaja Mangalia și Portul turistic Mangalia”.

Chirii mai mici pe timp de criză

„Închiriem vara ca să avem ce mânca iarna. Nu putem trăi douăpersoane cu 900 de lei pe lună”, ne spune o pensionară din EforieNord care are de închiriat un apartament de două camere în centrulorașului și pentru care cere 200 euro pe lună. În stațiunea Mamaia,într-un imobil construit în urmă cu trei ani, un constănțean vrea900 de euro pe lună pentru un apartament de două camere.

„Față de anul trecut am redus prețul cu 100 de euro pe lună.Sunt mult mai multe apartamente pe piață de închiriat față de anultrecut. Unii nu au reușit să le vândă și le-au închiriat”, neexplică proprietarul locuinței, care susține că are deja chiriașipână pe 15 iulie. Unii proprietari sunt dispuși să închirieze și peo perioadă de o lună. În Neptun, „la 10 minute de mers pe jos pânăla plajă”, un apartament cu două camere se închiriază cu 800-950euro pe lună, în „sezonul de vârf” , tariful fiind „discutabil”. ÎnOlimp, un apartament cu două camere are o chirie de 3.000 lei pelună, sau 100 lei pe zi. În schimb, o garsonieră în Constanța, zonaFaleza Nord, utilată, poate fi ocupat cu 900 euro pe lună, nivel înscădere cu 10% față de anul trecut.

Ofertă pestriță la hotel

Și oferta hotelurilor este pestriță, depinzând de numărul destele și perioada de ședere. În iulie, la un hotel de două steledin Mamaia, o persoană trebuie să plătească circa 120 lei pe zi, cumic dejun inclus. La patru stele, tot în Mamaia, în iulie-august,tariful pe persoană ajunge la 170 lei pe zi, cu tot cu micdejun.
În cadrul programului „Litoralul pentru toți”, în perioada 1septembrie – 15 octombrie, șase nopți de cazare la hotel de douăstele costă de la 161,14 lei/persoană, iar la 5 stele tarifulajunge la 503 lei/persoană, cazare cu mic dejun, adică 83 de lei pezi.

INFO

48 de trenuri către litoralul românescâ

În sezonul estival 2010, românii vor avea la dispoziție 48 detrenuri – 24 Rapide, 14 Accelerate și 10 Personale -, care vorasigura legătura directă între principalele orașe din țară șilitoralul românesc. Între acestea se numără București, Arad,Craiova, Timișoara, Deva, Reșita, Brașov, Sibiu, Târgu Mureș,Cluj-Napoca, Oradea, Iași, Suceava, Botoșani, informează CFRCălători.

Revoluţie la FCSB. Becali şi-a ieşit din minţi şi a anunţat numele antrenorului care renaşte...
Cazul care a șocat toată țara! Ea a născut un bebeluș macrosom. Nu s-a mai...
FOTO. Andreea Raicu a pozat goală, la 43 de ani. Imaginea care a pus pe...
Pepe e ISTORIE! Raluca Pastramă a făcut totul public! El este acum cel mai important...
Motivul pentru care Sorana Cîrstea nu își expune public relația cu Ion Țiriac Jr. A...
Tragedie URIAŞĂ în familia lui Helmuth Duckadam! A fost găsit SPÂNZURAT în propria casă
Autorităţile din Ucraina au confiscat 1.500 de sticle de băuturi spirtoase fabricate din mere de...
BANCUL ZILEI – Arabul, găurile și cele 17 neveste
Motivul pentru care persoanele vaccinate se pot îmbolnăvi de Covid-19, explicat de experți
Cazul care a șocat toată țara! Ea a născut un bebeluș macrosom. Nu s-a mai...
Considerată INOCENTĂ ca o fecioară, dar amanta celui mai PUTERNIC om, a făcut ceva TERIBIL...
Gestul făcut de călătorii unui tren după ce acesta a rămas în câmp, în Prahova....
Planul Dacia în România, dezvăluit acum: e incredibil ce are de gând cu noul model...
Top 10 gafe, care ţi-au scăpat, din filme celebre. Eroarea din „Braveheart” care nu mai...
Vestea ȘOC a dimineții în România: A MURIT... Un talent uriaș! Rămas bun!
Cum îți dai seama că ai viermi intestinali. 20 de semne ale paraziților în organism
ULTIMA ORĂ. Cine au fost cei mai bine plătiţi români luna trecută. Vezi unde poţi...
Ce s-a întâmplat cu imperiul de miliarde de euro al lui Dinu Patriciu după ce...
Inchide