Patronii vor să dea afară unilateral angajații. Ce vor câștiga șomerii de lux

Redactor:
Simona Simionescu
Patronii vor să dea afară unilateral angajații. Ce vor câștiga șomerii de lux
Companiile multinaționale din România au găsit soluția pentru a scăpa urgent și fără a mai da explicații de angajații care le fac probleme și pe care acum nu-i pot încadra la litera legii.

Companiile multinaționale din România au găsit soluția pentru ascăpa urgent și fără a mai da explicații de angajații care le facprobleme și pe care acum nu-i pot încadra la litera legii. Astfelar putea lua naștere o nouă categorie socială: șomerul de lux, cubani în cont și cu jumătate de an de preaviz petrecut acasă, pentrucă patronii le-ar acorda angajaților indisciplinați niște beneficiigeneroase pentru a putea să le desfacă unilateral contractele demuncă – și nu prin acordul părților -, potrivit propunerii demodificare a Codului Muncii, aflată în dezbatere publică lapropunerea casei de avocatură Schoenherr și Asociații.

„Sunt situații flagrante în care pot fi ușor identificațisalariații care fac probleme, dar sunt și așa-numitele «situațiigri», la limita culpei. Ar trebui modificat cadrul legislativ,astfel încât să se permită angajatorului să poată efectua încetareacontractului de muncă”, a declarat joi Carmen Știrbu, director deresurse umane în cadrul casei de avocatură Schoenherr și Asociații,cu ocazia unei conferințe organizate de Ziarul Financiar.

Șomerul de lux

De ce ar fi dispuși patronii să le acorde oamenilor care le daudureri de cap un preaviz de două până la șase luni, în funcție devechime, dar și între două și șase salarii compensatorii, avantajecare nu ar anula indemnizația de șomaj? Pentru că astfel ar rezolvaușor și cu costuri minime acele cazuri de indisciplină alesalariaților, la limita culpei sau care exced culpa, pe care acumnu le pot tranșa decât în instanță, ceea ce presupune cheltuielimult mai mari. „Va fi o «concediere de lux», dar reprezintă oalternativă viabilă pentru angajator în acele «cazuri gri»,limitând în același timp abuzurile salariaților și aleangajatorilor”, a mai spus Știrbu.

În plus, pe lângă faptul că nu ar avea probleme de ordin legal -în cazul în care propunerea va fi luată în considerare deautorități -, patronii ar scăpa imediat de salariațiiindisciplinați. Proiectul face referire la încetarea imediată acontractului de muncă, astfel încât persoana să nu mai fie obligatăsă vină la serviciu pe perioada preavizului.

Pe „lista neagră” se află acei salariați care creează un mediutensionat la locul de muncă, dar și cei care nu reușesc săstimuleze subordonații – în cazul pozițiilor de top și middlemanagement – sau îi demotivează. Tot la categoria «gri» intră șiacei angajați care nu comunică cu colegii sau clienții în manieradorită de angajator, potrivit casei de avocatură.

În căutarea unui loc de muncă

Ce le rămâne românilor care rămân fără loc de muncă, indiferentcă au fost sau nu angajați-problemă? Specialiștii în resurse umanele recomandă flexibilitate în schimbarea meseriei sau chiar adomiciliului și eventual să se mulțumească cu bani mai puțini, maiales că angajatorii sunt în continuare exigenți atunci cândselecționează candidații. „Angajatorii lasă să se întrevadă oschimbare pe piața locurilor de muncă și observăm o evoluțiepozitivă la nivelul intenției de angajare. Însă acum ne confruntămcu un proces de selectare mai lung a candidaților. Ni se spune dinpartea companiilor că analizează CV-urile pentru că doresc săangajeze pentru un post, dar nu se știe când”, a declarat RalucaPârvu, senior consultant în cadrul BPI Group.

De cealaltă parte, nici candidații nu sunt foarte hotărâți săaccepte postul oferit în orice condiții, chiar dacă sunt presațifinanciar. De exemplu, cei interesați de un post de conducere suntdispuși să lucreze pentru un salariu cu până la 30% mai mic decâtcel din anunț, însă refuză oferta dacă trebuie să se mute în altoraș.

Cât despre po­turile de execuție, numai 30% din totalulcandidaților caută în mod activ un loc de muncă, însă oamenii nusunt dispuși să se reprofileze.

„O persoană care a fost ambalator timp de 20 de ani într-ofabrică va refuza un post de cameristă sau baby-sitter, plătitcorect”, exemplifică Pârvu. Asta pentru că românilor le este foartegreu să se reorienteze profesional, pentru că nu li s-a cultivataceastă flexibilitate, spune specialistul.

Un nou TUN financiar dat de Gigi Becali în plină criză de coronavirus. Patronul de...
România, lovită năprasnic de un ciclon! Va fi prăpăd. Vin ninsorile
FOTO. Daniela Crudu, imaginile pe care le-ar vrea șterse: cum arăta fără operații estetice! Nu...
FOTO. Sandra Izbașa, în costum de baie! Imagini hot cu fosta gimnastă: arată fabulos la...
Ce salarii sunt în Poliție – cât câștigă lunar un subofițer și cât primește un...
Începe „Rabla pentru electrocasnice”. Iata valoarea voucherului pentru fiecare dintre echipamente finanţate
Guvernul danez, somat să exhumeze milioanele de nurci din gropile comune. Cazul provoacă noi tensiuni...
România, lovită năprasnic de un ciclon! Va fi prăpăd. Vin ninsorile
Tatăl Ralucăi Pastramă și-a ieșit din minți după ce a aflat că fiica sa a...
REGINA care nu se putea abţine să FACĂ sex. După ce PRINDEA un bărbat...
ȘOCANT! Mihai Malaimare, la un pas de a-și pierde viața! Cum era să moară îndrăgitul...
Anunțul lui Nelu Tătaru în noapte pentru milioane de români. Cum vine vaccinul
Nu China, ci altă țară este sursa coronavirusului care a bulversat planeta. Noile dovezi
Simptomul înșelător al COVID-19, pe care pacienții nu-l observă. Semnalul de alarmă tras de medicul...
Industria care explodează în pandemie. Posibilităţile de creştere sunt uriaşe
Viaţa tumultoasă a unuia dintre cei mai bogaţi oameni din lume. A crescut în orfelinat,...
Cum a fost surprinsă Loredana Groza ieșind de la salon! Artista arată demențial la 50...
Inchide