Prețul vilelor de lux a intrat la apă: 2 milioane de euro, cea mai mare ieftinire

Prețul vilelor de lux a intrat la apă: 2 milioane de euro, cea mai mare ieftinire
Publicat: 23/04/2012, 19:18
Actualizat: 27/04/2012, 05:13

De la începutul anului, vilele spațioase și apartamenteleluxoase din marile orașe au pierdut jumătate din prețul pe care-laveau în ianuarie. S-a ajuns la situații în care proprietarii suntdispuși să renunțe la câteva milioane de euro, numai să-și vândăimobilul, potrivit site-ului imobiliare.ro. Specialiștii spun căpur și simplu vânzătorii și-au dat seama că au mai multe șanse săîncheie o tranzacție pe timp de criză dacă se mulțumesc cu bani maipuțini.

„Oamenii s-au săturat să mai aștepte să vândă la prețulsolicitat, mai ales că multe dintre aceste proprietăți sunt scoasela vânzare de mai bine de un an”, a declarat pentru Gândul ValentinIlie, directorul executiv al firmei de consultanță imobiliarăColdwell Banker Affiliates of Romania. E drept că decizia de a maităia din prețul solicitat ține cont și de situația economică apotențialilor cumpărători, indiferent că este vorba despredirectori de companii, antreprenori sau mici întreprinzători, spuneIlie. Chiar dacă au venituri îndestulătoare și economii suficiente,mulți nu se mai aventurează să facă un credit ori să investească îndomeniul imobiliar, preferând să aibă o rezervă financiară.

Topul reducerilor imobiliare de lux laBucurești

De departe, Bucureștiul conduce detașat în topul reducerilor,pentru că în Capitală se găsesc cele mai scumpe imobile de lux,chiar dacă, procentual, prețurile s-au micșorat mai mult în alteorașe. Cea mai spectaculoasă reducere consemnată de imobiliare.ro afost posibilă în cazul unei vile cu opt camere din zona 13Septembrie, cu o suprafață de 700 de metri pătrați. Astfel, dacă înianuarie, proprietarul cerea 4,8 milioane de euro, acum așteaptă cudouă milioane de euro mai puțin, respectiv 2,8 milioane de euro,ceea ce înseamnă un preț cu 40% mai mic.

Pe locul al doilea în clasamentul ieftinirii luxului imobiliarse află fosta ambasadă a Egiptului, situată aproape de Piața Romanădin București, o clădire cu 40 de camere, construită în 1890.Proprietarul a mai renunțat la un milion de euro din cât cerea înianuarie și acum este dispus să încheie tranzacția cu șase milioanede euro, în cazul în care găsește vreun doritor. Tot un milion deeuro este reducerea și în cazul unei vile cu 11 camere din zonaParcului Herăstrău din Capitală, prețul actual fiind de 1,5milioane de euro.

Provincia, reduceri de sute de mii de euro

Luxul imobiliar și-a mai pierdut din strălucire și în provincie,arată imobiliare.ro, însă prețurile sunt mult mai mici comparativcu Bucureștiul. La Brașov, de exemplu, cea mai mare reducere (peste45%) s-a înregistrat în cazul unui apartament cu trei camere dincentrul istoric al orașului, prețul coborând de la 335.000 de eurola 180.000 de euro.

În schimb, la Cluj-Napoca, ieftinirile depășesc 50%, cum s-aîntâmplat în zona Ghergheni cu un imobil cu 14 camere. Acum,proprietarul se mulțumește cu 280.000 de euro, față de 490.000 deeuro în prima lună a anului. La Constanța, însă, prețurile scad mailent comparativ cu restul țării, de la 800.000 de euro la 600.000euro, preț cerut în martie pentru o vilă cu șapte camere, cu osuprafață de 153 de mp. Nu în ultimul rând, la Iași, vilele scumpeau piedut 31% din preț, de la 400.000 de euro în ianuarie.

„Oamenii s-au săturat să mai aștepte mai ales că multe dintreaceste proprietăți sunt scoase la vânzare de mai bine de unan”, Valentin Ilie, director executiv Coldwell BankerAffiliates of Romania

O tânără speranţă a ţării în sport întreţine relaţii intime pentru bani: "Când i-am spus...
Câți lei a plătit un turist pentru o friptură în Mamaia. Când a venit nota,...
FOTO. Roxana Nemeș și Andreea Antonescu și-au etalat busturile generoase la plajă! Cum arată cele...
Zodiile care oferă cea mai toxică iubire: 1. Rac
Nu s-a ales doar cu premiul și trofeul Survivor România 2021, ci și cu un...
Parma i-a stabilit prețul lui Dennis Man! Ce sumă i-a cerut patronul american de la...
Un oraș cu 15 milioane de locuitori riscă să ajungă de nelocuit din cauza apei....
Zeci de cadavre plutind pe râu. Descoperirea macabră ce aduce în atenţia lumii unul dintre...
Cele mai ieftine SUV-uri cu cutie de viteze automată
BANCUL ZILEI – Bătrânel răsfățat de nevasta de 19 ani
Tornadă devastatoare în Belarus, filmată de un șofer prins în mijlocul ei. VIDEO
Câți lei a plătit un turist pentru o friptură în Mamaia. Când a venit nota,...
O TÂNĂRĂ care a mers la bazin cu un costum prea DEOCHEAT a avut parte...
Chinezii au construit un câmp cu rachete nucleare! Cum arată, imaginile sunt ULUITOARE
ȘOC! Inna, aproape DEZBRĂCATĂ pe net! Iubitul Deliric a reacționat incredibil
O chelneriţă a servit mulți ani un bătrân ţâfnos. După ce bărbatul a murit a...
Rezulatete finale Titularizare 2021. Când se anunţă notele după contestaţii pe Edu.ro pentru educatori, învăţători...
RUSIA trimite o UNDĂ DE ȘOC la nivel mondial! Lumea, amenințată de o nouă formă...
Alertă mondială. Viruși străvechi vor fi eliberați. Ce e grupul celor 28?
Un dar otrăvit: Sute de mii de români vor avea pensii mai mici
De pe scenă, în afaceri. Ce business a lansat artistul Vlad Miriţă alături de antreprenorul...