Primăria Capitalei: A fost admisă cererea de suspendare provizorie a falimentului RADET

Primăria Capitalei: A fost admisă cererea de suspendare provizorie a falimentului RADET
Primăria Capitalei anunță că magistrații Curții de Apel București au admis cererea de suspendare provizorie a deciziei de deschidere a falimentului RADET, regia urmând să revină la perioada de observație. Primăria mai precizează că nici bucureștenii, nici salariații RADET nu vor fi afectați.

„Primăria Municipiului București anunță marți, 23 aprilie 2019, că a fost admisă cererea de suspendare provizorie a executării sentinței de deschidere a falimentului RADET, judecată la Curtea de Apel a Municipiului București. În concret, începând de astăzi, întregii activități a RADET nu i se mai aplică niciunul dintre efectele falimentului, regia autonomă revenind la perioada de observație, respectiv cea de dinaintea pronunțării falimentului”, informează Primăria Capitalei, printr-un comunicat de presă.

Potrivit sursei citate, în următoarea perioadă întreaga activitate a RADET va fi preluată de Compania Municipală Termoenergetica.

„Primăria Municipiului București subliniază că agentul termic va fi livrat către populație și îi reasigură pe bucureșteni că nu vor fi afectați. Salariații regiei nu vor resimți nici ei această schimbare și nu se vor face disponibilizări”, mai arată municipalitatea.

Decizia vine după ce săptămâna trecută, Tribunalul București a decis intrarea în faliment a RADET. Potrivit reprezentanților instituției, activitatea RADET va fi preluată de nou-înființata Companie Municipală Termoenergetica.

 

Inchide