Primul oraș din România care va avea 21 de tramvaie moderne, cu autonomie pe baterii

Redactor:
Adriana Mit
Primul oraș din România care va avea 21 de tramvaie moderne, cu autonomie pe baterii
Primăria Timișoara a finalizat licitația pentru cumpărarea, cu bani europeni, a 21 de tramvaie articulate, de mari dimensiuni, care vor avea și autonomie pe baterii, acestea fiind unice în România. Fiecare dintre garnituri va costa aproape zece milioane de lei.

Primăria Timișoara a informat că licitația pentru contractul de furnizare de noi tramvaie a fost finalizată. La licitație au depus oferte două firme, una din Turcia și alta din Polonia, câștigătoare fiind desemnată prima dintre cele două societăți.

Astfel, firma din Turcia urmează să realizeze fiecare tramvai nou în schimbul sumei de 9,7 milioane de lei, la care se adaugă TVA.

Primarul Timișoarei, Nicolae Robu, a explicat că noile tramvaie de dimensiuni mari vor avea și o autonomie de mers de 63 de kilometri. Prin acest demers, Timișoara va fi primul oraș din România care va deține astfel de garnituri cu autonomie pe baterii.

„Licitația privind achiziția de tramvaie noi, mari, s-a finalizat cu succes. Criteriul de atribuire a fost cel mai bun raport calitate-preț, pentru că au fost câteva cerințe de calitate care au fost punctate, alături de punctajul acordat pentru preț. Firma turcească, pe lângă faptul că are și prețul mai mic, oferă și o autonomie de mers fără curent de 63 de kilometri, ceea ce este remarcabil. Această autonomie folosește în situațiile în care sunt pene de curent”, a afirmat Nicolae Robu.

Primarul Timișoarei a mai precizat că primele tramvaie noi vor fi livrate în anul 2020, iar instituția își propune să cumpere, pentru început, 21 de astfel de garnituri, în cadrul a trei proiecte europene.

„Ne-am angajat minimal la 16 bucăți, dar întrucât avem trei proiecte pe fonduri europene, fiecare cu finanțarea a câte șapte tramvaie, vom merge din start pe o comandă de 21 de bucăți ca și contract cadru. Subsecvent vom vedea, dacă suntem mulțumiți, vom face pasul următor. Cadrul va fi creat de la început pentru 21 de bucăți, având la dispoziție posibilitatea unui contract cadru pentru un număr de bucăți cuprins între 16 și 40″, a declarat Nicolae Robu.

În prezent, pe străzile Timișoarei circulă 30 de tramvaie recondiționate, iar restul sunt vechi, achiziționate second-hand din Germania și îndeplinesc condițiile legale de casare încă din anul 2010.

Foto: Facebook: Bozankaya A.Ș

×

Urmăriți Gândul LIVE Suntem revoltați când oamenii NU poartă măști in metrou sau în spațiile închise, dar ne victimizam cand jandarmii intervin în forță. Un tânăr NU purta corect masca, iar călătorii au fost impresionați de victimizarea tânărului și i-au sărit în ajutor. https://www.gandul.ro/19468728 Președintele USR, Dan Barna, și europarlamentarul PNL Rareș Bogdan, printre invitații Emmei Zeicescu la Gândul LIVE

Publicată de Gandul pe Marţi, 14 iulie 2020
Gândul LIVE!
Inchide