PSD pregătește noi măriri de salarii. Bugetarii care ar putea primi cu 25% mai mult

Redactor:
Ana Petrescu
PSD pregătește noi măriri de salarii. Bugetarii care ar putea primi cu 25% mai mult
PSD pregătește noi măriri de salarii. Bugetarii care ar putea primi cu 25% mai mult

Astfel, inițiativa care modifică Anexa nr. VI a Legii cadru nr. 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, propune introducerea unui nou articol care prevede că: „Personalul care ocupă o funcție cu acces la informații clasificate secret de stat beneficiază de o majorare a salariului de bază/ soldei de funcție cu până la 25% în condițiile stabilite prin ordin al ordonatorului principal de credite.”

Inițiatorii susțin că de sporul pentru gestionarea informațiilor clasificate beneficiază Consiliul Concurenței, Agenția Națională de Integritate, Curtea de Conturi, Oficiul pentru Combaterea Spălării Banilor, etc., dar că acest spor nu e prevăzut și pentru instituțiile din categoria apărare, ordine publică și securitate națională.

„Sporul pentru gestionarea datelor și informațiilor clasificate, reglementat în cadrul Anexei nr. VIII pentru personalul Consiliului Concurenței (15%), Oficiul Național de Prevenire și Combatere a Spălării Banilor (15%), Agenșiei Naționale de Integritate (15%), Oficiul Registrului Național al Informațiilor Secrete de Stat (25%) și Curții de Conturi (25%) nu este prevăzut și în cadrul Anexei nr. VI, dedicate familiei ocupaționale «Apărare, ordine publică și Securitate națională», deși instituțiile SNA emit și gestionează informații clasificate secret de stat, fiind, potrivit legii pentru protecția informațiilor clasificate, chiar autorități desemnate de Securitate, cu atribuții în coordonarea și controlul măsurilor privind protecția informațiilor clasificate, inclusive la nivelul autorităților mai sus menționate”, arată inițiatorii PSD-ALDE, în expunerea de motive.

„O evaluare minima a legislației incidente în materia protecției informațiilor clasificate, respective Legea nr. 182/2002 și HG nr. 585/2002, relevă inclusive că tocmai instituțiile SNA emitente ale informațiilor secret de stat, astfel cum sunt exhaustive prevăzute de art. 17 din Lege, nu sunt îndreptățite să beneficieze de dreptul aferent gestionării informațiilor clasificate. În schimb, acest drept este recunoscut de legea salarizării altor instituții, și așa aleatoriu alese dintre toate cele care în îndeplinirea atribuțiilor funcționale iau contact cu informații din categoria celor prevăzute la art. 17”, completează inițiatorii în motivarea proiectului de lege.

Inițiativa legislativă a fost depusă, pe 28 iunie, la Senat, prim for sesizat, Camera Deputaților fiind decizională pentru proiectul în cauză.

Vedeta TVR, în lacrimi! Fiul său S-A SINUCIS chiar de ziua ei. E ştirea care...
FOTO. Cele mai fierbinţi imagini cu Andra! Lipsită de inhibiţii, ea şi-a lăsat formele la...
E o bruneta superba! Maria este cea mai sexy fiica de fotbalist roman. Wow, cum...
Vremea 22 septembrie 2020. UNDE REVINE CANICULA
FOTO. Cele mai fierbinţi imagini cu Andra! Lipsită de inhibiţii, ea şi-a lăsat formele la...
Masa de șah a lui Nicolae Ceaușescu, scoasă la licitație. N-o sa crezi cât este...
Demisie în Cehia pe fondul creşterii cazurilor de coronavirus. „Este obosit, dezgustat de politică şi...
A rămas cu 'zâna' la vedere! Andreea Marin, gafă uriașă când a coborât din mașină....
Rochița prea scurtă i-a jucat feste! E incredibil ce a pățit prezentatoarea TV în mijlocul...
Incredibil! Țara în care șef de stat este un MORT, dar nu asta este cel...
Victorie pentru Halep! Câți bani a câștigat sportiva, după meciul de la Roma
PRĂPĂD în România. Culturile agricole sunt DISTRUSE. Premoniții sumbre…
Nelu Tătaru anunţă când vom scăpa de coronavirus
Alimentul care îți otrăvește ficatul. TOP 15 mâncăruri de evitat dacă ai ficatul gras
Descoperă România cum nu ai mai văzut-o. Destinaţii de vacanţă magice la doi paşi de...
Este oficial: Românii pot lua 50.000 de euro gratis de la stat pentru a-şi deschide...
Inchide