Purtătorul de cuvânt al PNL: „Premierul ne-a asigurat azi că propunerea pentru Legea bugetului de stat va fi prezentă în Parlament până pe 20 decembrie”. Vor fi sau nu noi taxe?

Publicat: 06/12/2021, 13:09

Deputatul Ionuţ Stroe, noul purtător de cuvânt al Partidului Naţional Liberal (PNL), a declarat luni, după şedinţa Biroului Executiv al formațiunii, că premierul Nicolae Ciucă a dat asigurări că proiectul Legii bugetului de stat va fi supus dezbaterii aleșilor până în data de 20 decembrie.

Conducerea PNL a discutat, luni, în ședința Biroului Executiv, despre constucția bugetară pentru anul viitor, cu accent pe lipsa unor noi taxe și pe încadrea în deficitul bugetar negociat cu oficialii de la Bruxelles.

Poziția PNL privind noile taxe

„Premierul Nicolae Ciucă ne-a asigurat azi că până pe data de 20 decembrie legea sau propunerea pentru Legea bugetului de stat va fi prezentă în Parlamentul României spre a fi dezbătută și adoptată la timp”, a declarat deputatul Ionuț Stroe, noul purtător de cuvânt al Partidului Naţional Liberal (PNL).

Potrivit lui Ionuț Stroe, chestiunile de fiscalitate, strategia fiscal-bugetară reprezintă un subiect de interes, astfel că marea parte a discuțiilor din şedinţa Biroului Executiv al PNL a vizat contrucția bugetului pe anul viitor.

„De altfel, am concluzionat și ne-am reafirmat poziția, în primul rând legată de noi taxe, care cu siguranță nu vor exista în acest buget, ținem foarte mult la acest lucru, iar în al doilea rând, de anumite chestiuni care țin, de exemplu, de menținerea reducerii deficitului bugetar și, bineînțeles, de menținerea tuturor indicilor macroeconomici angajați în discuțiile noastre cu Comisia Europeană, ținta de beficit bugetar în limita a 5,84% (din PIB, cash – n.r.), o respectare a unui angajament pe care ni l-am asumat în 2022”, a spus Ionuț Stroe.

Guvernul Ciucă a adoptat, în 26 noiembrie, la o zi de la instalare, a doua rectificarea bugetară din acest an, menținându-se, potrivit declarațiilor ministrului Finanțelor, Adrian Câciu, ţinta de deficit de 7,13% din PIB, pentru anul curent.

BEx al PNL a decis luni şi două numiri interimare – președintele PNL, Florin Cîţu, ca preşedinte interimar la PNL Sector 3 şi senatoarea Alina Gorghiu – preşedinte interimar al PNL Argeş.

Madalina Prundea
Absolventă a Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca, Departamentul de Limbi Moderne Aplicate din cadrul Facultății de Litere, Mădălina Prundea a debutat în presa regională, la „Evenimentul Zilei de Transilvania”, la finalul anului citeste mai mult
BOMBĂ! Vedeta prinsă pe un site de adulţi. Ce tarif avea. A fost imediat concediată
Ce l-au pus să facă șefii de la Antena 1 pe Dan Negru. Când a...
FOTO. Fosta soție a gimnastului Marian Drăgulescu face videochat și a ajuns să aibă o...
Femeia care-și bea menstruația, o aplică pe ten și pictează cu ea: „E medicină pură”
FOTO. Simona Gherghe, în costum de baie! Apariție rară a vedetei TV: cum arată
O invazie a Rusiei în Ucraina ar avea consecinţe nemaivăzute. IATĂ ce măsuri draconice ar...
Mit FALS sau realitate? Cât de mult ajută, de fapt, alimentarea mașinii cu un combustibil...
BANCUL ZILEI – Doi francezi fac dragoste în cabinetul medical. Doctorul privește acțiunea și dintr-o...
Elon Musk a propus lanțului McDonald’s să accepte plata cu moneda Dogecoin
Ce l-au pus să facă șefii de la Antena 1 pe Dan Negru. Când a...
Vârsta la care FEMEILE sunt cele mai ATRACTIVE în pat pentru bărbaţi
A renunțat la taximetrie și s-a apucat de cultivat canabis
O actriță trebuia sa mimeze o scenă de amor pentru un videoclip. Ce a urmat...
Cine i-a ucis, de fapt pe studenții de la Iași? Descoperirea ȘOC a polițiștilor
Pericol uriaş pentru România! Am putea ajunge vecini cu Rusia. Planul secret al lui Putin...
Intră în vigoare din 28 august 2022. Veste uriașă pentru toți românii. Regula se aplică...
Este oficial: Un nou mare retailer cu preţuri foarte mici vine în România
Răzbunarea perfectă a unui angajat care a fost concediat de şef pentru că avea idei...