Rafinăria RAFO Onești va fi vândută la fier vechi

Redactor:
Carol Dan
Rafinăria RAFO Onești va fi vândută la fier vechi
Firma Petrochemical Holding din Viena, acționarul majoritar al RAFO Onești (RAF), a decis să vândă rafinăria la fier vechi, urmând ca terenul să fie folosit ca platformă industrială pentru o serie de proiecte tehnice.

„Datorită situației financiare a RAFO, îl împuternicesc pe directorul general RAFO SA să înceapă procedura de desfacere (vânzare) a activelor și utilajelor aferente ale companiei”, potrivit unui comunicat al companiei transmis marți Bursei de Valori București.

Sumnele obținute din vânzarea instalațiilor RAFO vor fi folosite pentru finanțarea activității curente, plata obligațiilor de mediu și întreținea infrastructurii existente în vederea dezvoltării pe terenurile rafinăriei a unei platforme industriale pentru implementarea unor proiecte tehnice.

„Prețul de vânzare a activelor și a utilajelor se va stabili în baza prețurilor utilajelor pe piața second hand (utilaje folosite), dar nu poate fi mai mic decât prețul fierului vechi pe piața locală românească în ziua semnării contractelor de vânzare/cumpărare a utilajelor”, precizează comunicatul.

Petrochemical Holding deține 96,51% din acțiunile RAFO, iar restul de 3,48% aparține mai multor acționari.

Inchide