• Publicat:
Financiar

Randi Zuckerberg: Tata și-ar fi dorit ca Mark să deschidă un restaurant McDonald’s

Randi Zuckerberg: Tata și-ar fi dorit ca Mark să deschidă un restaurant McDonald’s
Spațiul web ar fi fost foarte diferit dacă Mark Zuckerberg, fondatorul Facebook, ar fi urmat sfaturile tatălui său, a declarat Randi Zuckerberg, sora miliardarului.

Înainte ca Zuckerberg să înceapă cursurile Universității Harvard, unde a lansat Facebook din dormitorul de cămin, în urmă cu 15 ani, tatăl său i-a oferit lui și celor trei surori o alternativă la școală: să deschidă o franciză McDonald’s, scrie CNN Business.

„Tatăl meu, foarte amuzant, chiar înainte ca noi să mergem la facultate, ne-a oferit alternativa de a investi într-o franciză”, a declarat Randi Zuckerberg, sora lui Mark, într-un interviu.

Randi apare într-un documentar, denumit „Facebook la 15 ani: Este complicat”, care va fi lansat în 10 februarie. Chiar dacă părinții săi s-au gândit cu tristețe la faptul că Mark Zuckerberg abandonează facultatea, aceștia și-au susținut în continuare copiii.

 

„Cred că s-au gândit: „Bine, ar fi trebuit să iei banii destinați restaurantului McDonald’s, dacă vrei o afacere. Dar, bine, este a doua cea mai bună alegere”, a declarat Randi Zuckerberg.

În prezent, Facebook, cea mai mare rețea de socializare din lume, cu 2,32 miliarde utilizatori în fiecare lună și venituri de 16,9 miliarde dolari în cel mai recent trimestru fiscal, nu a dezamăgit! Mark Zuckerberg are o avere estimată la 65,3 miliarde de dolari.

Randi Zuckerberg, unul dintre primii angajați ai Facebook-ului, care a dezvoltat capacitățile video ale site-ului, este acum CEO-ul Zuckerberg Media, propria ei companie de producție.

Înainte de a-și înființa propria companie, Randi a renunțat la un job important într-o agenție publicitară, pentru a lucra la Facebook. Își amintește cum a mers în California, pentru a se întâlni în premieră cu o echipă mică din spatele Facebook, care lucra într-o casă din suburbie. Primul sfat dat de Randi a fost legat de logo-ul Facebook.

 

Acelea au fost vremurile de aur. În prezent, Facebook este implicată în scandaluri legate de alegerile politice, confidențialitatea datelor și fake news-urile propagate pe platformă.

Facebook Live, o funcție integrată global în 2016, care permite transmisiunea unui video live, a avut parte de propriul „botez al focului„. Dincolo de live-urile de la concerte și rețete, utilizatorii au transmis sinucideri, atacuri violente și crime.

Dar Randi Zuckerberg este mereu alături de fratele ei. Anul trecut, comentariile lui Mark legate de refuzul de a șterge postările celor care neagă Holocaustul, au stârnit critici. Zuckerberg susținea că aceste persoane „nu înțeleg lucrurile greșit în mod intenționat”.

 

La acea vreme, Randi a declarat că fratele ei și-ar fi putut alege mai bine cuvintele, dar l-a lăudat pentru faptul că „se deplasează prin această lume incredibil de dificilă, unde noțiunea de discurs liber se schimbă în mod constant„.

Cei doi frați sunt apropiați și se ajută unul pe celălalt. Astfel, Mark Zuckerberg a scurtat o întâlnire cu perședintele Obama, pentru a fi prezent la debutul surorii lui pe Broadway.

Inchide