Reacția reprezentanților Chevron la protestele de la Bârlad: „Românii vor înțelege că gazele naturale provenite din șisturi reprezintă o sursă curată de energie”

Reacția reprezentanților Chevron la protestele de la Bârlad: Românii vor înțelege că gazele naturale provenite din șisturi reprezintă o sursă curată de energie
Publicat: 23/04/2012, 19:38
Actualizat: 01/03/2013, 19:19

La patru zile de la protestul care a avut loc în centrul municipiului Bârlad, la care au participat peste 5.000 de persoane, reprezentanții gigantului american în industria energetică Chevron și-au exprimat poziția oficială cu privire la tehnicile pe care le vor folosi în explorarea și exploatarea gazelor de șist din nord-estul României.

„Înțelegem îngrijorările legate de producția de gaze naturale din șisturi în România și credem că după ce Chevron va prezenta datele exacte rezultate în urma cercetărilor, românii vor înțelege că gazele naturale provenite din șisturi reprezintă o sursă curată de energie și că pot fi produse cu responsabilitate și în siguranță”, a declarat, într-un comunicat de presă, Tom Holst, country manager Chevron România.

Holst a dat, de asemenea, asigurări cu privire la faptul că tehnicile folosite de peste 100 de ani în exploatarea clasică a resurselor naturale vor fi cele folosite pentru a reduce substanțial importurile de gaze naturale ale României. El a mai adăugat că Chevron va crea noi locuri de muncă în zona în care operează, va ajuta comunitățile locale, va proteja mediul și va contribui la bugetul de stat.

„Ca să fiu foarte clar, până acum nu a avut loc niciun fel de forare de explorare și va trebui să mai treacă câțiva ani până vom ști cu adevărat care este valoarea acestei oportunitați”, a mai ținut să menționeze country managerul Chevron România.

Pentru a-și exprima nemulțumirea cu privire la activitățile gigantului american Chevron la Bârlad, demonstranții au creat două grupuri pe site-ul de socializare Facebook care au strâns în total, până în momentul de față, 6.019 de membri, și o pagină dedicată special persoanelor care vor să dezbată acest subiect.

Un alt demers la care au recurs ei a fost acela de a realiza o petiție care va fi trimisă către Guvern, și care a fost semnată de circa 22.000 de persoane, și o petiție în variantă electronică, ce a fost semnată până acum de 5.816 persoane de pe 4.719 adrese IP distincte.

Anul trecut, Chevron s-a aflat pe locul al treilea în topul „Fortune 500” al celor mai mari companii din lume. Gigantul american a avut venituri de peste 196.337 de milioane de dolari și un profit de circa 19.024 milioane de dolari, ambele în ușoară scădere față de anul 2009.

Lovitură cruntă primită de Anamaria Prodan. La aşa ceva chiar nu se aştepta. Primele declaraţii
Câte clase are Mihai Petre, de fapt. Îți vei schimba radical părerea despre celebrul dansator
FOTO. Nepoata lui Petre Roman, apariție controversată în costum de baie!
Previne demența! Cele 10 porunci pentru un creier sănătos, potrivit unui neurochirurg
Poliția a dat verdictul în accidentul lui Gigi Becali! Lovitură grea pentru miliardar: Ionuț Luțu...
Sfinxul şi Babele sunt în judeţul Dâmboviţa. Prahova a pierdut în primă instanţă procesul ce...
Mașina care seamănă IZBITOR de mult cu Dacia a ajuns pe ALIBABA. Preț + FOTO
BANCUL ZILEI – O blondă dotată, pe plajă la nudiști, intră în vorbă cu doi...
Cercetătorii avertizează China asupra unui focar colosal de COVID dacă va adopta strategia SUA
Cununie-șoc în Iași. Cu cine s-a măritat Valentina, tânăra de 26 de ani din imagine
Cât de MARE trebuie să fie? Răspunsul care îi LINIȘTEȘTE pe mulți bărbați
Traficul paralizat în Constanța, din cauza repetițiilor pentru parada de 1 Decembrie!
Au fost prinși cu serialul „Squid Game” în Coreea de Nord. Ce a urmat e...
Carantină obligatorie pentru românii care se întorc din aceste ţări. Noua listă roşie. Se aplică...
Panică la nivel mondial! Nenorocirea care s-ar putea întâmpla pe 27 decembrie. S-a anunțat acum
Bătaie între două vedete TV din România. Totul s-a întâmplat la baie. Poliția și ambulanța...
Schimbări majore pe piaţa RCA pentru şoferi. Preţurile de acum vor fi istorie
În urmă cu 15 ani, dădea cu mopul într-un Lidl din Germania, iar acum conduce...