Record absolut înregistrat luni de acțiunile Apple

Redactor:
Alexandra Pele
Record absolut înregistrat luni de acțiunile Apple
Valoarea acțiunilor companiei Apple au ajuns, luni, la cel mai ridicat nivel din istorie, fiind tranzacționate cu 413,23 de dolari pe titlu, în ciuda declinului înregistrat de piață în ansamblu

Valoarea acțiunilor companiei Apple au ajuns, luni, la cel mai ridicat nivel din istorie, fiind tranzacționate cu 413,23 de dolari pentru 100 de acțiuni, în ciuda declinului înregistrat de piață în ansamblu, relatează Huffington Post.

Astfel, valoarea acțiunilor a crescut cu 3,2% față de valoarea înregistrată vineri, la închiderea Bursei, ceea ce a însemat pentru Apple o capitalizare de piața de circa 383 miliarde de dolari.

Valoarea acțiunilor a scăzut apoi până la 411,63 de dolari, ulterior ele fiind tranzacționate pentru mai multe ore cu suma de 411,58 de dolari, cu 2,8% mai mult decât la sfârșitul săptămânii trecute, în condițiile în care indicele Dow Jones a închis în scădere cu 0,9%.

Tranzacția record pentru 100 de acțiuni Apple a avut loc la ora 22:39 GMT (15:39 EST), potrivit companiei de cercetare FactSet.

Valoarea acțiunilor companiei a cunoscut un trend ascendent în ultima perioadă, în ciuda demisiei din 24 august a lui Steve Jobs, fondatorul companiei și fost CEO, nevoit să se retragă din pricina unor probleme de sănătate. În ziua în care și-a făcut publică demisia, valoarea acțiunilor Apple a scăzur la 373,72 de dolari.

Analistul băncii americane JP Morgan, Mark Moskowitz, a speculat luni că Apple va lansa două iPhone-uri în această toamnă: iPhone 5, un telefon mai subțire care se va comercializa în toată lumea și un alt iPhone 4, ușor îmbunătățit, destinat consumatorilor chinezi.

Moskowitz crede că Apple ar putea urmări o înțelegere cu un operator chinez de telefonie care să-i ofere acces la circa 100 de milioane de consumatori. În prezent, compania lucrează doar cu Unicom, o firmă cu circa 180 de milioane de abonați. China Mobile, cel mai mare operator telecom al țării, are în jur de 600 de milioane de abonați, în timp ce China Telecom are alți 100 de milioane de clienți.

Analistul este de părere că investitorii se pot aștepta la mai multe „surprize pozitive”. El estimează că valoarea acțiunilor Apple ar putea ajunge la 525 de dolari. În prezent, ele sunt tranzacționate pentru o sumă de 13,7 ori mai mare decât valoarea anticipată de Moskowitz pentru 2012.

Inchide