Record – peste 5.000 de români au mers în 2009 în croaziere. Vor fi și mai mulți în 2010. Cât te costă, ce reduceri ai și ce poți face pe un vapor

Record – peste 5.000 de români au mers în 2009 în croaziere. Vor fi și mai mulți în 2010. Cât te costă, ce reduceri ai și ce poți face pe un vapor
Peste 5.000 de români s-au relaxat în croaziere pe mările și oceanele lumii anul trecut, atingându-se astfel un record chiar și pe timp de criză. Sub motto-ul „2010 - anul croazierelor pentru români" companiile de vânzări prezente pe piața locală consideră că numărul concetățenilor noștri care vor ignora criza și vor merge în jurul lumii va fi mai mare ca anul trecut.

Peste 5.000 de români s-au relaxat în croaziere pe mările șioceanele lumii anul trecut, atingându-se astfel un record chiar șipe timp de criză. Sub motto-ul „2010 – anul croazierelor pentruromâni” companiile de vânzări prezente pe piața locală consideră cănumărul concetățenilor noștri care vor ignora criza și vor merge înjurul lumii va fi mai mare ca anul trecut.

„Recordul de anul trecut se explică prin faptul că pe liniile pecroazieră s-au oferit mai multe last minute-uri, comparativ cu alțiani. Însă în acest an ne așteptăm să batem recordul de anul trecut.Deja în primele trei luni avem rezervări cât în cinci luni aleanului trecut”, ne-a explicat Ioan Băsea, cruise expert la Cruises& Tours, companie care are o cotă de 80% din piața vânzărilorde croaziere din țara noastră. În general, românii preferăcroazierele în Marea Mediterană pentru că este mai ușor de ajuns înporturile de unde acestea pleacă, iar la nivel mondial cele mai”vânate” sunt cele care au ca țintă Insulele Caraibe.

• De exemplu, o croazieră deopt zile pe Marea Mediterană costă 399 euro de persoană. Cele maimari croaziere la nivel mondial sunt de 130 de zile, care au unpreț care pornește de la 15.000 dolari la 150.000 de dolari, dar auapărut și cele de 335 de zile, acestea având un preț prohibitivpentru mulți – 500.000 dolari. Ce întreabă cel mai des cei care arvrea să meargă în croaziere? „Se interesează de la probleme ce ținde răul de mare, unde dorm, până la ce se face întâmplă când suntfurtuni. Despre furtuni îi pot asigura că Marea Mediterană estecunoscută ca fiind o mare care nu este agitată. În plus, navelesunt dotate cu sisteme de navigație performante care pot prevedeaîn avans o furtună și zona este astfel ocolită”, ne-a povestit IoanBăsea, care după o viață de pilot pe aeronave, de cinci ani și-adeschis o afacere în domeniul croazierelor.

De la escaladări la echitație

Ce se poate face pe un astfel de vas? „Nici nu vă putețiînchipui ce puteți găsi pe un vas de croazieră. De la piscine,terenuri de golf, până la pereți de escaladat sau echitație. Dacăanul trecut mulți dintre românii care au mers în jurul lumii auapelat la ofertele de ultim minut, anul acesta nu va mai fi aceeașisituație. „Anul trecut a fost unul de criză, de aceea au fost maimulte oferte de tipul last minute. Însă, de bază în acest gen deturism este principiul first minute, cel al rezervărilor maidevreme. Astfel, prețul poate scădea cu până la 50% pentru orezervare făcută cu 4-6 luni înainte”, explică Băsea. Vasele decroazieră mici, așa-numitele boutique-uri au o capacitate de120-130 locuri, în timp ce marile vase au 6.400 locuri.

INFO PLUS

499 euro, voiaj de șapte zile

Până în luna mai, românii se pot îmbarca de la Roma sau Napolipentru o croazieră de șapte zile pe Mediterana de Vest. Prețul estede 499 euro de persoană. Tinerii până în 18 ani navighează gratuit,cazați în aceeași cabină cu doi adulți.

EXCLUSIV | Avem o nouă forţă în Liga 1? ”Are un buget foarte mare”. Echipa...
Vine marele CUTREMUR în România! S-a anunțat data exactă: 'O zi nefastă pentru toți'
FOTO. Lora, apariție fierbinte pe plajă! Cum s-a pozat vedeta și ce le-a arătat fanilor
Cât de frumoasă este fiica cea mică a lui Mihai Petre. Ariana e superbă și...
Noi detalii despre Mario Mutu! Dezvăluirile Alexandrei Dinu despre fiul pe care îl are cu...
Anunţ de ULTIMĂ ORĂ! Ce se întâmplă cu elevii din clasele terminale în cazul unui...
Arheologii au făcut o nouă descoperire spectaculoasă în oraşul Pompeii
BANCUL ZILEI – Răpit si violat cu sălbăticie de 10 prostituate
O fetiță s-a născut în autospeciala SMURD. Salvator: „A fost cea mai intensă senzație pe...
Vine marele CUTREMUR în România! S-a anunțat data exactă: 'O zi nefastă pentru toți'
Un român a plantat o sămânță într-o damigeană, în anul 1960. Ce s-a întâmplat cu...
Cele mai OTRĂVITOARE flori. Se dau frecvent de 1 MARTIE, dar patru dintre ele te...
Românii care au cont și card la aceste bănci sunt în pericol să rămână fără...
GREȘELI frecvente la examenul de traseu. Ce trebuie să exersezi atent înainte și la ce...
A divorțat după 7 ani, fără pasiune, de căsătorie. Apoi a făcut un experiment inedit:...
BREAKING NEWS: România este în DOLIU! A fost găsit mort în apartamentul său
O femeie nu a mâncat zahăr 30 de ani. De atunci pare că nu a...
Concedieri MASIVE. Tarom se pregăteşte să dea afară jumătate dintre angajaţi. 700 de oameni sunt...
SURPRIZĂ de proporţii: De unde vin produsele de la Lidl? ADEVĂRUL de la raft care...
Veste ȘOC despre Sebi, copilul de 7 ani dispărut de ȘASE SĂPTĂMÂNI. Ce s-a întâmplat,...
Inchide