Record – peste 5.000 de români au mers în 2009 în croaziere. Vor fi și mai mulți în 2010. Cât te costă, ce reduceri ai și ce poți face pe un vapor

Record – peste 5.000 de români au mers în 2009 în croaziere. Vor fi și mai mulți în 2010. Cât te costă, ce reduceri ai și ce poți face pe un vapor
Peste 5.000 de români s-au relaxat în croaziere pe mările și oceanele lumii anul trecut, atingându-se astfel un record chiar și pe timp de criză. Sub motto-ul „2010 - anul croazierelor pentru români" companiile de vânzări prezente pe piața locală consideră că numărul concetățenilor noștri care vor ignora criza și vor merge în jurul lumii va fi mai mare ca anul trecut.

Peste 5.000 de români s-au relaxat în croaziere pe mările șioceanele lumii anul trecut, atingându-se astfel un record chiar șipe timp de criză. Sub motto-ul „2010 – anul croazierelor pentruromâni” companiile de vânzări prezente pe piața locală consideră cănumărul concetățenilor noștri care vor ignora criza și vor merge înjurul lumii va fi mai mare ca anul trecut.

„Recordul de anul trecut se explică prin faptul că pe liniile pecroazieră s-au oferit mai multe last minute-uri, comparativ cu alțiani. Însă în acest an ne așteptăm să batem recordul de anul trecut.Deja în primele trei luni avem rezervări cât în cinci luni aleanului trecut”, ne-a explicat Ioan Băsea, cruise expert la Cruises& Tours, companie care are o cotă de 80% din piața vânzărilorde croaziere din țara noastră. În general, românii preferăcroazierele în Marea Mediterană pentru că este mai ușor de ajuns înporturile de unde acestea pleacă, iar la nivel mondial cele mai”vânate” sunt cele care au ca țintă Insulele Caraibe.

• De exemplu, o croazieră deopt zile pe Marea Mediterană costă 399 euro de persoană. Cele maimari croaziere la nivel mondial sunt de 130 de zile, care au unpreț care pornește de la 15.000 dolari la 150.000 de dolari, dar auapărut și cele de 335 de zile, acestea având un preț prohibitivpentru mulți – 500.000 dolari. Ce întreabă cel mai des cei care arvrea să meargă în croaziere? „Se interesează de la probleme ce ținde răul de mare, unde dorm, până la ce se face întâmplă când suntfurtuni. Despre furtuni îi pot asigura că Marea Mediterană estecunoscută ca fiind o mare care nu este agitată. În plus, navelesunt dotate cu sisteme de navigație performante care pot prevedeaîn avans o furtună și zona este astfel ocolită”, ne-a povestit IoanBăsea, care după o viață de pilot pe aeronave, de cinci ani și-adeschis o afacere în domeniul croazierelor.

De la escaladări la echitație

Ce se poate face pe un astfel de vas? „Nici nu vă putețiînchipui ce puteți găsi pe un vas de croazieră. De la piscine,terenuri de golf, până la pereți de escaladat sau echitație. Dacăanul trecut mulți dintre românii care au mers în jurul lumii auapelat la ofertele de ultim minut, anul acesta nu va mai fi aceeașisituație. „Anul trecut a fost unul de criză, de aceea au fost maimulte oferte de tipul last minute. Însă, de bază în acest gen deturism este principiul first minute, cel al rezervărilor maidevreme. Astfel, prețul poate scădea cu până la 50% pentru orezervare făcută cu 4-6 luni înainte”, explică Băsea. Vasele decroazieră mici, așa-numitele boutique-uri au o capacitate de120-130 locuri, în timp ce marile vase au 6.400 locuri.

INFO PLUS

499 euro, voiaj de șapte zile

Până în luna mai, românii se pot îmbarca de la Roma sau Napolipentru o croazieră de șapte zile pe Mediterana de Vest. Prețul estede 499 euro de persoană. Tinerii până în 18 ani navighează gratuit,cazați în aceeași cabină cu doi adulți.

Anunţ bombă făcut de China despre coronavirus. Nimeni nu se aştepta la aşa ceva
E oficial! Stare de Urgență din 7 decembrie, până pe 7 martie 2021
FOTO. Daniela Crudu, imaginile pe care le-ar vrea șterse: cum arăta fără operații estetice! Nu...
FOTO. Sandra Izbașa, în costum de baie! Imagini hot cu fosta gimnastă: arată fabulos la...
CTP a luat FOC! Scandal uriaș iscat cu Ilie Năstase: Dacă Ilie Năstase sare fileul...
Ales primar, fără să ştie. Un politician din Brazilia, aflat în comă indusă din cauza...
VIDEO. Un monolit metalic, asemănător celui dispărut din Utah, a fost descoperit în Piatra Neamț
Ce știe să facă Bianca Drăgușanu în pat! Irinel Columbeanu a dat-o de gol
Tatăl Ralucăi Pastramă și-a ieșit din minți după ce a aflat că fiica sa a...
REGINA care nu se putea abţine să FACĂ sex. După ce PRINDEA un bărbat...
Veste TERIBILĂ pentru pensionari. Ce pensii se desființează DEFINITV: Să nu se mai acorde aceste...
Noua uniformă a poliției, subiect de CATERINCĂ între agenți: „Groaznic, parcă sunt cei de la...
Mesaje de Sfântul Andrei 2020: Felicitări, urări şi imagini cu La mulţi ani Andreea şi...
Simptomul înșelător al COVID-19, pe care pacienții nu-l observă. Semnalul de alarmă tras de medicul...
Industria care explodează în pandemie. Posibilităţile de creştere sunt uriaşe
O româncă a fost nevoită să ia o decizie în doar 15 minute. Aceasta i-a...
Aceste sfaturi te pot ajuta să-ți organizezi mai bine timpul la locul de muncă!
Inchide