România este un exemplu de redresare economică (studiu FMI)

Redactor:
Gândul
România este un exemplu de redresare economică (studiu FMI)
Fondul Monetar Internațional s-a referit la România într-un studiu publicat vineri și în care menționează că țările care au cerut asistență financiară la sfârșitul anului 2008 revin acum la creșterea economică, informează sâmbătă Radio România Actualități

Fondul Monetar Internațional s-a referit la România într-unstudiu publicat vineri și în care menționează că țările care aucerut asistență financiară la sfârșitul anului 2008 revin acum lacreșterea economică, informează sâmbătă Radio RomâniaActualități.
În document, Departamentul pentru Strategie, Politică și Revizuireal FMI se referă la 29 de state, iar România pare a fi un exemplude succes în ceea ce privește capacitatea de redresareeconomică.
Consilierul departamentului menționat, James Rowe, a declarat că unnumăr de țări au ieșit din criză cu niveluri foarte ridicate aledatoriilor. Unele din aceste țări, printre care Ungaria și Grecia,aveau deja datorii mari când au intrat în criză. Alte țări, caIrlanda și Islanda, au început cu o datorie publică redusă, dar seconfruntă în prezent cu dificultăți din cauza unor noi datoriipublice, care au venit ca urmare a deciziei de a-și salva sistemelebancare.
Toate aceste țări au în față un lung proces de restaurare asustenabilității fiscale și a credibilității pe piețe – spuneconsilierul Rowe. ‘Este, însă, posibil să schimbi cursul economieicu perseverență politică și socială, așa cum au făcut-o România,Letonia și alte țări lovite de criză’, a explicat el.AGERPRES-Gabriela Ionescu

Inchide