Românii care duc rulmenți de două milioane de dolari în INDIA. GALERIE FOTO

Redactor:
Loredana Voiculescu
Începând de anul viitor, în India se vor produce rulmenți românești.

Începând de anul viitor, în India se vor produce rulmențiromânești. Rulmenți SA Bârlad, firmă ce deține 0,2% din piațamondială de profil, potrivit estimărilor companiei, își va deschideo fabrică în India. Investiția este estimată la 2 milioane dolari.Decizia deschiderii filialei a fost luată încă din vara anului2008, dar criza a amânat planurile acționarilor.

„Criza economică declanșată la sfârșitul anului 2008 șicontinuată în 2009 ne-a făcut să întârziem deschiderea fabricii dinIndia. Revenirea pieții rulmenților pe plan mondial din 2010 șisemnele bune din acest an ne-au determinat să înființăm firma înIndia în acest an. În plus, pentru următorii cinci ani existăpreviziuni că piața mondială a rulmenților va crește”, a declaratpentru gândul CorneliuPricope, directorul general al Rulmenți SA Bârlad, companiecontrolată în proporție de 91% de grupul turc Kombassan.

Pricope a precizat că tehnologia care va fi folosită în Indiaeste proprietatea Rulmenți SA Bârlad, „ca și tot ceea ce reprezintăknow-how”. „Filiala care va fi deschisă în India va fi aS.C.Rulmenți S.A. Bârlad”, a adăugat Pricope.

În anul 2000, pachetul majoritar de acțiuni deținut de stat(64,34%) la Rulmenți Bârlad a fost cumpărat de firma KombassanINSAAT TARIM VE SANAYI ISLETMELERI TICARET A.S. Turcia.

Între concurenții companiei Rulmenți Bârlad pe piața locală senumără fabrica de rulmenți de la Ploiești, deținută de Timken,fabrica de rulmenți de la Alexandria, deținută de Koyo și InaSchaeffler Rulmenți, ultima fiind cea mai mare fabrică de rulmențidin România din prezent.

Deși nu există estimări privind valoarea pieței autohtone arulmenților, specialiștii spun că aceasta a scăzut în ultimii ani.Piața mondială a rulmenților este evaluată la 40-50 miliarde dedolari.

De ce India

Capacitatea anuală a fabricii din India va fi inițial de 500 detone de rulmenți, urmând să ajungă la 1.500 de tone de rulmenți.Fabrica va avea la început 80 de angajați, iar într-un an numărulsalariaților este estimat să ajungă la 200 de persoane.

„Zilele acestea, am înființat în India societatea care vafuncționa pe teritoriul țării asiatice, urmând să fie identificatăși zona în care va fi construită fabrica. Piața de desfacere înIndia este una emergentă și de aceea este foarte important să fimprezenți acolo”, a declarat, miercuri, Corneliu Pricope, citat decorespondentul Mediafax.

Încă două fabrici – în Ungaria și Turcia

Fabrica de rulmenți din India va fi a treia capacitate deproducție a Rulmenți SA Bârlad din afara României, după cele douăfabrici care funcționează în prezent în Turcia și Ungaria. Acestedouă fabrici sunt de dimensiuni mai mici și au o structură deproducție complementară cu cea a fabricii din România. Fabrica dinTurcia vinde în Turcia, Orientul Mijlociu și Asia, iar cea dinUngaria vinde în Orientul Mijlociu, Africa de Nord și Europa.

„În acest an vom vinde în India rulmenți de 25 milioanedolari”

Rulmenții românești care vor fi fabricați în India vor fivânduți pe aceeași piață. „India este deja o piață mare, cupotențial de creștere. Sperăm ca cifra de afaceri a fabriciiRulmenți Bârlad cu India să ajungă la 25 milioane dolari în acestan, iar în doi ani să se dubleze”, ne-a declarat Pricope.

În prezent, Rulmenți Bârlad are 3.000 de angajați. Exporturilede rulmenți reprezintă peste 85% din volumul total al vânzărilor.Fabrica din Bârlad exportă inclusiv în America de Sud, Australia,sau Africa de Sud. „În 2011 și 2012 Rulmenți Bârlad are un plan deinvestiții tehnologice de 10 milioane de dolari, care vor fiorientate cu preponderență către ridicarea nivelului calității șicompetitivității produselor și a creșterii eficienței energetice”,ne-a spus Corneliu Pricope. În 2010 fabrica a avut o cifră deafaceri de circa 62 milioane euro.

Materia primă folosită la Bârlad este adusă din Rusia, Ucraina,Japonia, Cehia, Suedia. „La noi, combinatul COS Târgoviște nu maiproduce oțel de calitate necesar pentru producția de rulmenți”,crede Pricope.

Profit net record de 6,7 milioane euro în2010

În 2010 Rulmenți Bârlad a înregistrat cel mai mare profit netdin istoria sa de după 1990, de 6,7 milioane euro. În AGA din lunamai se va lua în discuție ca 25% din profitul net să fie acordatsub formă de dividende, iar restul să fie reinvestit, potrivitconvocatorului AGA de pe site-ul companiei.

Cristi Borcea, anunţul momentului. Nu e glumă: ”Valentina vrea asta!” Lovitură de teatru în familia...
George Burcea o face praf pe Andreea Bălan! Ce mesaje i-a trimis artista lui Keo...
FOTO. Cum arată acum fosta amantă a lui Ciprian Marica! Ana Muntean s-a schimbat total
Secret MURDAR! De ce se plimbă, de fapt, stewardesele pe culoar, în avion? Nici prin...
Gigi Becali nu se uită la bani pentru fetele lui! Ce cadou fabulos de 300.000...
Se ridică RESTRICŢIILE în România! Anunţul făcut în urmă cu puţin timp
NEWS ALERT Euro urcă la un nou maxim istoric
BANCUL ZILEI – Un primar află de la nevastă că a fost înșelat
Județul din România care nu a raportat niciun caz nou de coronavirus
George Burcea o face praf pe Andreea Bălan! Ce mesaje i-a trimis artista lui Keo...
Detalii NEȘTIUTE din viața Zoiei Ceaușescu ies ACUM la iveală. Totul despre întâlnirile amoroase SUPRAVEGHEATE...
Încă doi concurenți vor fi ELIMINAȚI de la Survivor. Prezentatorul Dan Pavel nu vrea să-i...
BOMBĂ! Ce s-a întâmplat chiar ieri în Israel, după ce peste 60% din populație s-a...
Dacă vizitezi acest trib, bărbatul pleacă din casă, iar soţia lui vine la tine. Ce...
Este din nou DOLIU în muzica populară din România: A murit RĂPUS DE CORONAVIRUS
Cele mai nocive sortimente de cafea pentru inimă. De evitat!
Concedieri MASIVE. Tarom se pregăteşte să dea afară jumătate dintre angajaţi. 700 de oameni sunt...
Cine este românca ce conduce una dintre afacerile lui Bill Gates în România şi alte...
Inchide