Românii vor fi asaltați de mii de agenți de asigurare. Cum va arăta polița rurală

Românii vor fi asaltați de mii de agenți de asigurare. Cum va arăta polița rurală
Românii, inclusiv cei din me­diul rural, vor fi asaltați, începând de vineri, de zeci de mii de agenți de asigurare care vor încerca să le vândă acestora polițe obligatorii pentru case care acoperă trei mari riscuri: cutremur, inundație și alunecări de teren.

Românii, inclusiv cei din me­diul rural, vor fi asaltați,începând de vineri, de zeci de mii de agenți de asigurare care vorîncerca să le vândă acestora polițe obligatorii pentru case careacoperă trei mari riscuri: cutremur, inundație și alunecări deteren. Fie că vor fi abordați direct, „din poartă în poartă”, fieprin campanii de promovare la nivel național, companiile deasigurări vor încerca ofere, pe lângă polițele obligatorii, și alteasigurări facultative, aceasta fiind de fapt miza campaniilor.”Agenții noștri vor merge din poartă în poartă pentru a vindepolițe obligatorii pentru locuințe inclusiv celor din mediul rural.Noi avem cel mai mare număr de polițe de asigurări în mediul rural.Jumătate din portofoliul nostru de asigurări pentru locuințe estepentru clădiri în mediul rural”, a declarat pentru Gândul RaduMustățea, președinte Astra Asigurări.

Prețul unei asigurări obligatorii pentru locuințe este de 10,respectiv 20 de euro pe an, în funcție de materialul de construcțieal clădirii, iar o asigurare facultativă pentru o casă evaluată, deexemplu, la 100.000 euro, ajunge la 130 euro pe an. Și cei caredețin deja polițe facultative vor fi obligați să își facă oasigurare obligatorie. În cazul producerii riscului asigurat,cutremur, de exemplu, mai întâi se vor plăti 20.000 euro prinpolița obligatorie, iar restul, până la valoarea asigurată a casei,se vor achita în baza poliței facultative. În cazul producerii unuiincendiu, risc asigurat doar de polițele facultative, despăgubirease va achita din polița facultativă.

„Vom fi adepții ambelor abordări, atât proactivă – mergem să leprezentăm proprietarilor de locuințe beneficiile -, cât și reactivă- așteptăm clienții în agenții, astfel încât să ne asiguram cămesajele despre beneficiile asigurării obligatorii de locuințe vorajunge la cât mai multe persoane. Ținând cont că 45% din locuințeledin România se află în mediul rural (…), este absolut normal castrategia noastră să includă și abordarea acestor clienți”, adeclarat pentru Gândul AdrianMarin, director în cadrul Generali Asigurări, companie care dispunede circa 11.000 agenți. „Nu vom aștepta să fim solicitați declienți, vom merge noi să explicăm și să promovăm produseleobligatorii și facultative. Euroins România va folosi întreagarețea de distribuție națională (…) pentru încheierea asigurărilorobligatorii și pentru asigurările facultative ale companiei”, adeclarat pentru Gândul Iulius Alin Bucșă, director general EuroinsRomânia. Agenții de asigurare care vor vinde polițe vor încasacomision de 10% din valoarea poliței, adică 1 euro respectiv 2 europe polița vândută.

Un milion de români asigurați până la fineleanului

Prima poliță de asigurare obligatorie pentru locuință a fostemisă vineri, iar până la sfârșitul anului autoritățile estimeazăcă aproximativ un milion de români își vor asigura casa printr-opoliță obligatorie. Începând de joi, în șase luni, proprietarii celor opt milioane delocuințe din România vor trebui să își încheie oasigurare pentru a nu risca să fie amendați.Despăgubirile vor fi plătite în 10-15 zile de la transmitereadosarului către PAID de către compania de asigurare care a vândutpolița. Și casele din zonele inundabile vor fi asigurate.

„Inspectorii nu vor veni cu barca să facă evaluarea în cazulproducerii de inundații. Vom aștepta retragerea apelor. (…)Casele care stau să cadă dacă se așază o pasăre pe ele nu vor fiasigurate, evident”, a explicat Marius Bulugea, președinte PAID,instituție înființată de 13 asigurători.

INFOAsigurătorii estimează daune de 10 milioane euro peinundații

Asigurătorii au plătit daune de 330.000 de euro pentrulocuințele afectate de inundații și se așteaptă să achitedespăgubiri totale de circa 10 milioane de euro pentru cele peste3.050 de dosare aprobate, potrivit CSA.

Iulia Vântur, disperată după ce a fost găsit mort în casă! Familia lui Salman Khan...
FOTO. Vica, balerina lui Piţurcă, s-a fotografiat goală în pat! Imagini interzise cu vedeta TV
Vestea care șochează! Fiul premierului Ludovic Orban este implicat într-un scandal URIAȘ
La noapte SE SCHIMBĂ TOT. Fenomenul care dă viața zodiilor peste cap
FOTO. Cum arăta Mirela Vaida acum 15 ani. Imagini fabuloase de pe vremea când cânta...
ȘOC în cazul Caracal! Unde ar fi fost văzută Alexandra. A apucat să SPUNĂ că...
România este în topul ţărilor acuzate la CEDO. Cât plătim pentru condamnările de la CEDO
Cum ar putea România să hrănească toată Europa
Iulia Vântur, disperată după ce a fost găsit mort în casă! Familia lui Salman Khan...
Colegii îi furau mereu laptele din frigider. Enervată, Naty a făcut un GEST de care...
A ridicat DRONA să cerceteze o zonă. Când s-a uitat pe filmare a rămas PERPLEX
Mihai Stoica s-a dat de gol! Unde se afla acesta, cu toate că a fost...
Lumea filmului, în doliu. Sylvester Stallone este în șoc
Ministrul Sănătăţii, anunţ şoc. Vom avea sau nu restricţii după alegeri?
Alimentul-minune care „repară” ficatul bolnav. TOP 13 alimente în dieta pentru un ficat sănătos
Descoperă România cum nu ai mai văzut-o. Destinaţii de vacanţă magice la doi paşi de...
„Elveţia României”: locurile unde se află cele mai frumoase şase sate din România pe care...
Inchide