Șeful Fiscului: Nu știu cât de populari am fost anul acesta. Am blocat peste 2,8 milioane de conturi bancare

Redactor:
Victor Rotariu
Șeful Fiscului: Nu știu cât de populari am fost anul acesta. Am blocat peste 2,8 milioane de conturi bancare
Președintele Fiscului (ANAF), Sorib Blejnar, a declarat cu ocazia bilanțului de sfârșit de an, prezentat de către ministerul Finanțelor Publice, că nu știe cât de populari au fost angajații instituției pe care o conduce în 2011, ținând cont că au blocat 2,87 milioane de conturi bancare

Președintele Fiscului (ANAF), Sorib Blejnar, a declarat cu ocazia bilanțului de sfârșit de an, prezentat de către ministerul Finanțelor Publice, că nu știe cât de populari au fost angajații instituției pe care o conduce în 2011, ținând cont că au blocat 2,87 milioane de conturi bancare pentru a recupera datorii către stat, față de doar 966.002 în 2007.

El a subliniat însă că cel puțin o parte a mediului de afaceri îi consideră populari, mai ales pentru că s-au luat măsuri concrete pentru colectarea și încasarea mai ușoară, nebirocratică, a taxelor și impozitelor.

Blejnar a ținut să sublinieze, de asemenea, că instituția pe care o conduce a contribuit la restructurarea generală a ministerului de resort în ceea ce privește eficientizarea instituției prin reducerea personalului. „Am închis 141 de administrații fiscale. Vorbim despre administrații fiscale care colectau sub 2% din totalul veniturilor noastre, în timp ce forța de muncă era de 10% din total. Au fost disponibilizați 1.716 angajați ANAF”, a declarat el.

Inchide