Soros și-a lichidat aproape total investițiile de 800 de milioane de dolari în aur

Redactor:
Vlad Mironescu
Soros și-a lichidat aproape total investițiile de 800 de milioane de dolari în aur
Miliardarul american George Soros și-a lichidat în primul trimestru aproape în întregime plasamentele de 800 de milioane de dolari în aur, înainte de un declin al cotațiilor materiilor prime cauzat chiar de informația că își retrage investițiile, transmite Reuters.

Miliardarul american George Soros și-a lichidat în primultrimestru aproape în întregime plasamentele de 800 de milioane dedolari în aur, înainte de un declin al cotațiilor materiilor primecauzat chiar de informația că își retrage investițiile, transmiteReuters.

Managerul de fond John Paulson și-a menținut expunerea pe aur,iar la retragerea lui Soros de pe acest segment s-au alăturat altenume mari din industria financiară, între care Eric Mindich și PaulTouradji, potrivit unor documente transmise Comisiei pentru Bursăși Valori Mobiliare din SUA.

Aurul se tranzacționează în prezent ușor sub pragul de 1.500 dedolari pe uncie.

Soros, care s-a arătat în ultimii ani încrezător în evoluțiaaurului, și-a redus participația în SPDR Gold Trust, cel mai marefond de plasamente în aur, la șapte milioane de dolari, de la 655milioane de dolari în decembrie. De asemenea, miliardarul alichidat o participație de cinci milioane de acțiuni la iSharesGold Trust. Valoarea totală a investițiilor în aur ale lui Sorosera de 774 milioane de dolari la sfârșitul anului trecut.

Aurul a atins un nivel record peste 1.575 dolari pe uncie la 2mai, însă a scăzut ulterior cu mai mult de 5%, declin cauzat, înparte, de un articol apărut în cotidianul Wall Street Journalpotrivit căruia fondul lui Soros, cu active de 28 miliarde dedolari, vinde plasamentele în aur.

Eric Mindich, care conduce Eton Park Capital Management, și-aînjumătățit participația la SPDR la 326 milioane de dolari, în timpce Touradji Capital Management, unul dintre cele mai mari fonduride hedging orientate spre piața materiilor prime, a vândut acțiunila SPDR în valoare de circa 25 milioane de dolari.

Paulson, care a avut anul trecut cele mai mari câștiguri dintremanagerii de fonduri de investiții, a păstrat plasamente de 4,4miliarde de dolari în fondul SPDR și a rămas astfel cel mai mareacționar.

Marius Oncu, [email protected]

×

Ziua Marinei Române, fără spectatori. Klaus Iohannis și Ludovic Orban participă la evenimentele din Portul Militar Constanţa

Publicată de Gandul pe Sâmbătă, 15 august 2020
Gândul LIVE!
Inchide