Superoferta verii a venit și în România: „Plătește unul și merg doi”

Superoferta verii a venit și în România: „Plătește unul și merg doi
Publicat: 23/04/2012, 19:20
Actualizat: 24/04/2012, 06:29

Speriați de perspectiva unei veri fără turiști, hotelierii de pelitoralul românesc au ieșit și ei cu oferte de criză, după modelulpracticat de greci și bulgari încă de anul trecut. Pachetul”Plătești un loc și merg doi” a fost lansat de către o agenție dinBucurești în urmă cu câteva zile și deocamdată este valabil doarpentru opt hoteluri de două stele din Neptun. Astfel, cu 650 de lei(aproximativ 150 de euro), două persoane pot petrece cinci nopți cupensiune completă la hotelurile Prahova, Bâlea, Craiova, Slatina,Romanța, Terra, Caraiman și Clăbucet, ofertă valabilă de pe 3 iuliepână la sfârșitul lunii august. „Camerele nu sunt prevăzute cu aercondiționat și nici cu minibar sau televizor. Este bine ca turiștiisă știe dinainte, unii poate au pretenții”, ne explică MarilenaDiaconu, directorul executiv al agenției care vinde aceste pacheteturistice.

Sunt așteptate și alte programe similare

Reprezentanții agențiilor de turism cred că oferta recentlansată îi va convinge și pe alți hotelieri să promoveze pachetesimilare, cu atât mai căutate în această perioadă. „În sfârșitîncepem și noi să avem oferte la nivelul țărilor din jur. Estenoutatea anului și sunt sigur că în curând vor apărea asemeneaprograme la nivel național, care pot salva turismul într-un angreu”, a declarat pentru Gândul Traian Bădulescu, purtătorul decuvânt al Asociației Naționale a Agențiilor de Turism (ANAT).

Oferte grecești pentru români

Separat de oferta recent lansată în Neptun, două hoteluri dinCap Aurora și Jupiter au un program special numit „Plătește unul,mănâncă doi”, valabil între 1 și 15 iulie. Beneficiarul meseigratuite trebuie însă să-și achite cazarea, la care nu se aplicăreducerea. Nu toate ofertele speciale conțin aceleași servicii: înGrecia, la Paralia Katerini, de exemplu, se asigură doar cazarea latrei stele timp de șapte nopți și transportul cu autocarul, fărămâncare, pentru 169-189 euro. Doi români pot să meargă la preț deunul, adică 229 euro, și pe insula Thassos, la un hotel de treistele, cu mic dejun, timp de o săptămână.

„Am lansat aceste oferte în luna mai și multe dintre ele au fostvalabile în iunie, dar și aproape toată luna iulie când e plinsezon”, ne explică Cristina Molfea, directorul departamentuluiextern al unei agenții de turism. În ciuda prețurilor mai mici,numărul turiștilor care cumpără vacanțe cu anumite reduceri șifacilități rămâne la nivelul anului trecut din aceeași perioadă,spun reprezentanții agențiilor. Sunt și agenții cu programe și maiatractive pentru Grecia, de genul „Plătești un loc și merg trei”,ofertă extinsă chiar și pentru patru persoane. „Este actualul trendde criză, turiștii preferă destinații accesibile din punctul devedere al prețului, astfel încât să scoată din buzunare mai puținibani pentru cazare, masă sau transport”, explică pentru GândulMarius Meruță, coordonator PR la o altă agenție de turism.

INFO PLUS

Creșterea TVA-ului nu modifică prețurile vacanțelorromânești

După majorarea TVA-ului cu cinci procente, până la 24%,agențiile de turism membre ANAT anunță că nu vor majora tarifelepentru vacanțele sezonului 2010. „Decizia este una firească încontextul în care ne confruntăm cu o scădere accentuată a vânzărilor din lunile mai – iunie pe anumite destinații, cuprinseîntre 20-40%”, explică Corina Martin, președintele ANAT.

Marian Iancu a ajuns într-o stare deplorabilă: ”E terminat, de-abia mai merge”. Ultimele informaţii despre...
'Ai bărbat acasă'. Andreea Tonciu i-a prins în ipostaze intime, în mare. Reacţie şoc
FOTO. Cum arată fiica lui Virgil Ianțu în costum de baie! Adolescenta este de o...
Semnale de alarmă într-o relație: lipsa certurilor între parteneri e un semn rău
Bombă în miez de noapte: negocierile dintre Loți Boloni și FRF au picat! Antrenorul a...
Turcia îşi schimbă numele. Ce alegere a făcut preşedintele Erdogan
Banca vinde un PASSAT care merită toată atenția
BANCUL ZILEI – Doi francezi fac dragoste în cabinetul medical. Doctorul privește acțiunea și dintr-o...
Premierul Nicolae Ciucă și-ar fi plagiat teza de doctorat
'Ai bărbat acasă'. Andreea Tonciu i-a prins în ipostaze intime, în mare. Reacţie şoc
Vârsta la care FEMEILE sunt cele mai ATRACTIVE în pat pentru bărbaţi
ȘTEFANIA a PIERDUT lupta cu MOARTEA, la doar 20 de ani
Dovada clară că există călători în timp? Previziunea uluitoare făcută despre Elon Musk acum 70...
Cine este, de fapt, polițista care s-a sinucis? Motivul șocant pentru care a decis să...
Se dau toți banii înapoi! Anunț de ultimă oră pentru milioane de români: Returnăm banii...
S-a dat alarma de război. Trimit militarii în România. Alertă totală lângă țara noastră
Este oficial: Toţi românii pot primi o zi liberă suplimentară de la angajator. Ce trebuie...
Ce înseamnă acest simbol pe care îl vedem tot mai des pe maşini. Aproape nimeni...