• Publicat:
Financiar

Teodorovici anunță o primă rectificare bugetară, în iulie

Teodorovici anunță o primă rectificare bugetară, în iulie
Ministrul Finanțelor Publice, Eugen Teodorovici, a declarat, luni, că urmează să fie făcută o rectificare bugetară până la finele lunii iulie

„Anul trecut, anul trecut, primăriile au avut 700 de lei pe cap de locuitor și anul acesta sunt 1.000 de lei pe cap de locuitor, dar nu mai puțin de 2 milioane de lei pe comună. Anul trecut, s-au alocat pentru partea de cheltuieli sociale, discuție avută la începutul acestui an, 3,5 miliarde de lei. În acest an, în buget, suma este de 4,7 miliarde de lei care se duce către nivelul comunităților locale”, a afirmat Eugen Teodorovici, luni, în cadrul unor declarații de presă.

Ministrul Finanțelor a adăugat că veniturile comunităților locale pot fi diferite de cele din estimare, de exemplu ca urmare a unei tranzacții de anul trecut, care anul acesta nu mai există.

„La rectificarea bugetară din acest an, pe care vrem să o facem în luna iulie, trebuie ca această reglare să fie făcută. Nu vor pierde primăriile pe baza acestui motiv. Este un element adus în discuție de anumite persoane care au în vedere nu știu ce… au alte motive în spate. O să invit cele patru structuri asociative, dacă nu chiar mâine sau cel târziu miercuri la o discuție legat de buget pe cheltuielile pe partea socială, ca să clarificăm, încă o dată, toate aceste lucruri și alte elemente pe care dânșii le au de adus în discuție, nu neapărat pe partea de finanțe, în general, ca să știm exact. Până la final de iunie, clarificăm, așa cum am promis la ultima noastră întâlnire la AMR, clarificăm toate aceste lucruri, pentru ca dânșii să poată demara toate proiectele pe care le au”, a precizat Teodorovici.

 

Inchide