Top destinații pentru vacanța de vară. Cât costă un sejur, la ofertă, în Grecia, Bulgaria sau Turcia

Top destinații pentru vacanța de vară. Cât costă un sejur, la ofertă, în Grecia, Bulgaria sau Turcia
Publicat: 23/04/2012, 19:29
Actualizat: 23/04/2012, 20:58

Deși vara încă nu a venit, agențiile de turism vorbesc deja devânzări cu aproximativ 10% mai mari față de anul trecut, semn căturismul începe să-și revină. Grecia și Bulgaria sunt, de departe,destinațiile către care se vor îndrepta cei mai mulți români înperioada estivală, în timp ce, în țară, Mamaia rămâne stațiunea ceamai căutată, spun reprezentanții agențiilor.
Cei care nu și-au cumpărat încă vacanțele pot să aleagă dinofertele speciale, pentru că deocamdată nu sunt disponibile preamulte bilete de tip „last minute”.

600.000 de români vormerge în Grecia și Bulgaria

Aproximativ 250.000 – 300.000 de români vor petrece vacanțele înGrecia și încă pe atât în Bulgaria, estimează Traian Bădulescu,consultant Travel Advisor Media. „Cele două țări sunt în topulpreferințelor românilor datorită prețurilor accesibile. Ambele vorînregistra creșteri de 5-10% ale numărului de turiști români”, adeclarat Bădulescu pentru gândul.

Turcia, o destinație mai scumpă comparativ cu primele două, estepe locul al doilea în clasamentul pe țări. Este de așteptat caaproximativ 120.000 de turiști din România să-și petreacă aiciconcediile în această vară, cu 5% mai mulți decât anul trecut.

De exemplu, reprezentanții Christian Tour mizează pe creștereacu 20% a numărului de turiști față de vara anului trecut.”Aproximativ 60.000 de români vor merge în Grecia, Turcia șiBulgaria prin agenția noastră”, a declarat pentru gândul MariusBerca, directorul de marketing al agenției.

Pe locul al treilea se află Spania, unde vor ajunge până la60.000 de turiști români, atât în sejururi la mare, cât și cupachete de tip „city break”, spune Bădulescu.
Clasamentul pe țări este completat de Croația – aproximativ 20.000de turiști, precum și de Cipru, Malta și Muntenegru, cu câteva miide români, fiecare.

Din top lipsesc Tunisia și Egipt, destinații altădată căutate deiubitorii de vacanțe. Din cauza conflictelor care au avut loc înnordul Africii, aceștia s-au orientat spre Turcia, Spania șiGrecia, ne spune Cosmina Vladu, directorul agenției Prestige Tours.Ea vorbește de creșterea cu 10% a vânzărilor față de aniianteriori.

Patronii hotelurilor dinstrăinătate spun stop vânzărilor

Persoanele care vor să plece în vacanță în perioada următoare șinu și-au rezervat biletele din timp nu au la dispoziție prea multeoferte de tip „last minute”, deocamdată. Cosmina Vladu spune că oserie de hoteluri din Turcia, Spania și Grecia au spus stopvânzărilor, în timp ce altele sunt deja pline în proporție de80-90%.

Nu e de mirare, având în vedere că turismul a început să creascăîn Uniunea Europeană, după cum arată cel mai recent Eurobarometrupe această temă.

În 2011, 58% dintre europeni plănuiesc să își petreacă vacanțeleîn propria lor țară sau în alt stat din UE.

Ofertele speciale, de la195 de euro în Antalya

Specialiștii recomandă ofertele speciale celor care vor săcheltuie mai puțini bani în această vară.

  • Asemenea pachete turistice sunt disponibile în Antalya, pentrusejururi de o săptămână cu totul inclus, cu tot cu biletul deavion. De exemplu, la trei stele costă 195 de euro/persoană, pentruplecările din 6, 8 și 15 iunie. La patru stele, tarifele sunt de la295 euro/persoană, iar la cinci stele, de la 395 euro/persoană,pentru plecările din 8 și 15 iunie.
  • Pentru Insula Rhodos există, de asemenea, un tarif specialpentru plecările din 6 și 13 iunie. O săptămână în regim „allinclusive” la trei stele costă de la 299 euro/persoană, preț careinclude și biletul de avion.
  • În Insula Santorini, un pachet de o săptămână la trei stele cumic dejun poate fi cumpărat cu 165 euro/persoană, cu plecare de pe1 iunie, respectiv 229 euro, de pe 8 iunie. Prețul include șibiletul de avion.
  • Bulgaria este o altă destinație la ofertă. Tarifele sunt de la10 euro/persoană pe noapte la hoteluri de trei stele, cu mic dejun,dacă se pleacă până pe 6 iunie. Prețul este valabil pentru minimumtrei nopți de cazare.
  • O vacanță de o săptămână în Tenerife se vinde cu 585euro/persoană dacă se pleacă pe 14 și 21 iunie, comparativ cu 697euro, în mod obișnuit. Cazarea este la două stele, cu totulinclus.
ŞOC! A rămas GOALĂ la petrecerea fiului, ţinuta a cedat! Doamna naţiunii, foto interzis minorilor
Marcela Fota, tragedie multiplă: 'A murit şi el
FOTO. Cum arată azi Simona Sensual, asistenta TV care a luat-o pe calea bisericii și...
Procedura cosmetică comună care a desfigurat-o permanent pe Linda Evangelista. Cum arată acum fostul model
Loredana Groza și Andrei Boncea divorțază după 22 de ani? Ce spune renumitul producător despre...
De unde are Emma Răducanu cicatricea urâtă de pe picior!
Revine carantina de noapte din acest weekend! Marele oraş afectat de restricţie
Măsuri adoptate de CMBSU după ce Capitala a trecut de incidenţa 3 la mie. Mai...
Dieselgate 2.0: Se anunță mari probleme pentru Volkswagen și motorul Diesel
BANCUL ZILEI – Sexul te face KO în box!
Țara care elimină complet restricțiile împotriva COVID. „Este timpul să ne întoarcem la o viață...
Marcela Fota, tragedie multiplă: 'A murit şi el
Purtăm genele unui strămoș NECUNOSCUT, dar asta nu e cel mai ȘOCANT. O descoperire contrazice...
NEWS ALERT! Irinel Columbeanu, în stare SEVERĂ la spital! A ajuns cu salvarea, detalii de...
Nu vom scăpa de facturile mari nici în 2026: acum s-a aflat totul
ELEV bătut cu BESTIALITATE, la LICEUL SPORTIV din CONSTANŢA
Bărbatul misterios pentru care Kelly din „Familia Bundy” l-a părăsit pe Brad Pitt în tinerețe
Vestea ȘOC a momentului în România: A fost GĂSIT SPÂNZURAT. Primele informații
Klaus Iohannis e în stare de ȘOC! Ce i se pregătește președintelui României. Se întâmplă...
Un actor legendar din România a părăsit scena. Explicații surprinzătoare
EXCLUSIV. E război total pe piaţa de energie. De ce avem de fapt facturi prea...
Are doar 27 de ani şi o companie de 5 miliarde de dolari pe care...