Topul celor mai avantajoase dobânzi la cardurile de credit

Topul celor mai avantajoase dobânzi la cardurile de credit are pe primul loc BRD-SocGen, urmată de CEC Bank, BCR, Carpatica și Garanti Bank. Rata dobânzii variază între 15,92% și 27,6%, iar nivelul corespunzător al dobânzii anuale efective (DAE) - care reflectă costul total al creditului - este cuprins între 18,5% pe an și 34,7% pe an, potrivit Conso.ro.

Topul celor mai avantajoase dobânzi la cardurile de credit arepe primul loc BRD-SocGen, urmată de CECBank, BCR, Carpatica și Garanti Bank. Rata dobânziivariază între 15,92% și 27,6%, iar nivelul corespunzător aldobânzii anuale efective (DAE) – care reflectăcostul total al creditului – este cuprins între 18,5% pe an și34,7% pe an, potrivit Conso.ro.

Astfel, BRD are în ofertă Punct Card, careoferă acces la o linie de împrumut de până la 20.000 lei. Împreunăcu banca clientul stabilește suma minimă de rambursat lunar, înfuncție de creditul utilizat. Perioada de valabilitate a carduluieste de doi ani, cu posibilitatea de prelungire automată atât acardului, cât și a liniei de credit.

Pe locul doi din punct de vedere al dobânzii se află un card decredit emis de CEC. Limita împrumutului care poatefi accesat pe baza acestui instrument variază între 500 de lei și40.000 de lei. Taxa de administrare percepută lunar de bancă estede 2,5 lei.

La rândul său, BCR are în ofertă cardul decredit BCR Powercard, cu o dobândă de 17,67%, dobânda anualăefectivă ajungând la 21,7%, diferența fiind dată de comisioane.Limita minimă de creditare este de 500 lei, iar limita maximă decreditare de 20.000 lei fără garanții. Pe bază de garanții, limitamaximă de creditare poate ajunge la 100.000 lei.

Pe poziția patru în clasamentul cardurilor de credit în funcțiede nivelul dobânzii se află un card emis deCarpatica. Acesta are un cost total anual de 27,6%și o taxă de administrare anuală de 40 de lei. Limita maximă aîmprumutului este echivalentul în lei a 5.000 de euro, dar nu maimult de șase venituri lunare nete.

Cardul cu oglindă

Un alt card de credit cu dobândă avantajoasă este Bonus Card, dela Garanti. Acesta are un nivel al DAE de 34,7%, iar anul trecutbanca a introdus și varianta cu oglindă drept accesoriu, destinatădoamnelor. Utilizatoarele acestui card pot beneficia de campaniidedicate, constând în bonusuri speciale cum ar fi cele la anumitecentre de înfrumusețare.

Datele BNR arată că la finele lunii septembrie a anului trecutnumărul cardurilor valide aflate în circulație în România era de12,58 milioa¬ne de unități, în scădere de la 12,84 milioane deunități la sfârșitul lunii septembrie 2009.
Cu toate acestea, numărul de tranzacții cu cardul a înregistratanul trecut o creștere, de la trimestru la trimestru. De exemplu,în 2010 în primul trimestru au fost realizate 3,56 milioane detranzacții cu cardurile de credit, iar în trimestrul al treileanumărul lor a crescut la 4,26 milioane de tranzacții, potrivitstatisticilor BNR.

EXCLUSIV | Avem o nouă forţă în Liga 1? ”Are un buget foarte mare”. Echipa...
Vine marele CUTREMUR în România! S-a anunțat data exactă: 'O zi nefastă pentru toți'
FOTO. Lora, apariție fierbinte pe plajă! Cum s-a pozat vedeta și ce le-a arătat fanilor
Cât de frumoasă este fiica cea mică a lui Mihai Petre. Ariana e superbă și...
Noi detalii despre Mario Mutu! Dezvăluirile Alexandrei Dinu despre fiul pe care îl are cu...
Este ANUNŢUL MOMENTULUI despre ALOCAŢII ŞI PENSII! Ce se va întâmpla în curând
Arheologii au făcut o nouă descoperire spectaculoasă în oraşul Pompeii
BANCUL ZILEI – Răpit si violat cu sălbăticie de 10 prostituate
Elon Musk vrea să implanteze microcipuri în creierele oamenilor. Tot ce trebuie să știi despre...
Vine marele CUTREMUR în România! S-a anunțat data exactă: 'O zi nefastă pentru toți'
Un român a plantat o sămânță într-o damigeană, în anul 1960. Ce s-a întâmplat cu...
Cele mai OTRĂVITOARE flori. Se dau frecvent de 1 MARTIE, dar patru dintre ele te...
Românii care au cont și card la aceste bănci sunt în pericol să rămână fără...
Truc genial: cum scoți sâmburii din măsline ușor. Secretul grecilor s-a aflat, e senzațional
A divorțat după 7 ani, fără pasiune, de căsătorie. Apoi a făcut un experiment inedit:...
BREAKING NEWS: România este în DOLIU! A fost găsit mort în apartamentul său
O femeie nu a mâncat zahăr 30 de ani. De atunci pare că nu a...
Concedieri MASIVE. Tarom se pregăteşte să dea afară jumătate dintre angajaţi. 700 de oameni sunt...
SURPRIZĂ de proporţii: De unde vin produsele de la Lidl? ADEVĂRUL de la raft care...
Veste ȘOC despre Sebi, copilul de 7 ani dispărut de ȘASE SĂPTĂMÂNI. Ce s-a întâmplat,...
Inchide