Topul celor mai bune firme din domeniul tehnologiei pentru care să lucrezi. Pe ce loc crezi că sunt Facebook și Google?

Topul celor mai bune firme din domeniul tehnologiei pentru care să lucrezi. Pe ce loc crezi că sunt Facebook și Google?
Publicat: 23/04/2012, 19:31
Actualizat: 24/04/2012, 23:28

Salarii mari, siguranța locului de muncă, dar și o comunicare excelentă cu conducerea. Sunt doar câteva dintre beneficiile celor angajați în unele companii mari. Businessinsider.com, a realizat, cu sprijinul Glassdoor.com, o listă a celor mai bune firme din domeniul tehnologiei pentru care să lucrezi.

Deși Facebook nu a intrat în top, din motive ce țin de numărul de evaluări primite de realizatorii topului, concluzia analizei a fost că Facebook are energia și spiritul inovativ care îl fac, de departe, cel mai bun loc de muncă. Angajaților le place să lucreze la Facebook datorită încrederii pe care o simt unul față de celălalt și față de obiectivele companiei. Ce spun angajații: „Facebook este uimitor. Este cel mai bun mediu de muncă pe care l-am văzut vreodată. Se bazează pe cooperare, nu pe competiție”. Unii admiră încrederea oferită angajaților: „Chiar îmi place ritmul de la locul de muncă. Atât de multe se întâmplă, există o mare încredere în oameni”

Locul 1. Guidewire

Compania are un flux de numerar solid și oferă un pachet de acțiuni drept bonificații noilor angajați.Ce spun angajații: „Nici o companie nu este perfectă. Aceasta este aproape de perfecțiune.”

Locul 2. Barracuda Networks

Este o companie tânără din domeniul combaterii spam-urilor, care oferă bune condiții pentru dezvoltarea angajaților. Organizează multe evenimente pentru aceștia, conducerea fiind apreciată de ei ca fiind „genială”. Un aspect negativ: oferă multe locuri de muncă, ceea ce poate crea probleme de încredere în rândul angajaților. Ce spun angajații: „Cea mai bună companie la care am lucrat vreodată. Comunicare directă cu președintele companiei. Un loc de muncă distractiv, o companie în creștere într-un ritm rapid.”

Locul 3. Rackspace

Rackspace este o companie care impune un nivel înalt de performanță. Ce spun angajații: „Salarii bune, beneficii decente. Lider al industriei. Nume bine cunoscut. Conducerea executivă este minunată”. Sau: „creșterea rapidă creează tot felul de provocări. Poate fi frustrant, în funcție de persoană. Schimbarea este o constantă la Rackspace”. „Schimbări de echipe, de proiecte, etc. Dacă nu ești flexibil și adaptabil, vei fi frustrat „

Locul 4. MITRE

Compania oferă angajaților 25 de zile de timp liber plătit, oferă un echilibru între muncă, viață și beneficii, precum și o cultură corporativă de clasă înaltă. Ce spun angajații: „Sunt persoane talentate, inteligente, cooperante. Mai mult de 60% dintre angajați au un master”. „MITRE este un loc bun pentru a lucra în cazul în care ai nevoie de un echilibru între muncă și viață. Un mediu indicat pentru cei care vor siguranța locului de muncă”

Locul 5. Google

Google este încă un loc minunat unde să lucrezi, dar ar putea avea probleme de creștere, se arată în studiul citat. „Compania are avantaje incredibile, după cum se știe, sală de gimnastică, angajații sunt super-inteligenți, dar extinderea și-a luat tributul. Există un nivel mai ridicat de birocrație decât era înainte”. Ce spun angajații: „Venind din colegiu, cred că Google oferă o oportunitate uriașă de a avansa rapid, dar doar până la un punct. Veți primi o răspundere considerabilă și veți fi plătiți în consecință, cu unele avantaje grozave”

Locul 6. SAP America

Compania oferă o siguranță a locului de muncă și un job în orice loc din lume. SAP este o companie masivă, cu resurse imense, dar acest lucru înseamnă că uneori se mișcă în ritm de melc, comentează autorul articolului. Angajații primesc masa de prânz gratuit și au mașină de serviciu. Ce spun angajații: „Salarizarea este destul de bună, se oferă bonus pentru obiectiv atins, prânzuri subvenționate, campus frumos. Dacă vă place siguranța locului de muncă și vă place să nu fiți stresat, vă puteți dedica acestei companii pe viață” .”Ești înconjurat de oameni inteligenți. Oamenii sunt amabili, managementul este corect”. Sondajul a reliefat și anumite nemulțumiri ale angajaților: „Nu există o strategie pe termen lung, direcțiile se modifică prea rapid. Recompensele și oportunitățile de carieră vin încet”

Locul 7. Qualcomm

Qualcomm își menține angajații fericiți în însoritul San Diego, dar „mâncarea este jalnică”. Qualcomm este un grup mare de ingineri inteligenți, care se bucură, în general, de siguranța locului de muncă și se pot mândri cu produsele pe care le fac. Există însă plângeri frecvente având ca subiect hrana oribilă la cantina companiei și probleme cu avansarea în funcție. Ce spun angajații: „Este o companie mare, lider în industria wireless. Orașul este frumos, are școli bune”. „Echilibrul între viață și profesie nu este unul foarte bun. Uneori mă simt un pic plictisit în birou. Veniturile totale sunt ok, dar cresc încet”. Un alt angajat spune: „Vreme excelentă în San Diego. Qualcomm este cea mai bună companie unde să lucrați, dacă sunteți interesați să învățați tehnologia wireless”.

Locul 8. Avanade.

Evaluările studiului arată că Avanade este o companie globală, cu o perspectivă unică și locuri de muncă sigure. Ce spun angajații: „În fiecare zi apar noi oportunități interesante. Avanade oferă tehnologii cu excelente oportunități de învățare. Sunt oameni cărora le pasă de munca lor. Este minunat să vezi cum colegii iau în considerare nevoile clienților și creează soluții personalizate pentru clienți”

Locul 9. Intel

Intel este un excelent loc de muncă oriunde în lume, dar nu mai este la fel de incitant cum era odată. Intel oferă un echilibru între muncă și viață, dar există puțină agilitate în luarea deciziilor importante. „Este ca și cum ai încerca să conduci Titanicul”, a scris un angajat. Facilitățile oferite de companie sunt excelente. Ce spun angajații: „Un loc de muncă bun, mari beneficii, avantaje, cum ar fi de exemplu concedii plătite, acțiuni gratuite și un extraordinar echilibru muncă-viață”. Sau:”comunicarea deschisă este practicată în mod constant. Cultura de companie este foarte bună”

Locul 10. Texas Instruments

Salariile sunt mari, birourile sunt confortabile și îndeamnă către munca în echipă. Ce spun angajații: „Texas Instruments poate oferi inginerilor diverse oportunități”. Altcineva consideră că programul flexibil este un avantaj. „Produse diversificate. Putere financiară. Program flexibil. Colaboratorii au în general cunoștințe vaste și este plăcut să lucrezi cu ei”. Alții cred că „locul de muncă poate fi o provocare. Flexibilitate mare a managerilor.”

TE AȘTEPTĂM CU COMENTARII ȘI PE PAGINA FACEBOOK GÂNDUL

Situaţia dramatică prin care trece un brand uriaş al României. Ce se poate întâmpla în...
Interzis săracilor! Cât costă o omletă în restaurantul lui Victor Slav din București
FOTO. Loredana Groza, noi imagini controversate! Cum s-a lăsat pozată și filmată cântăreața
Durerile de gât nu sunt provocate doar de răceală. De ce te-ar putea durea gâtul
Raed Arafat, anunț cutremurător! Măsura dură care se ia în toate spitalele din România, după...
Simona Halep și Mircea Badea, întâlnire de gradul zero in trafic! Bolidul sportivei, criticat de...
Crește valoarea tichetelor de masă! E oficial, cu cât vor fi majorate de luna aceasta
VIDEO Trucuri pentru a avea mai multe locuri în avion
Cât este de ușor de modificat kilometrajul unei mașini moderne? Testat pe mașini produse după...
Telenovelă în toată regula. Întâlnire de gradul zero între Cristi Borcea și actualul soț al...
BANCUL ZILEI – Fetele de măritat și detaliile picante din dormitor
Tratamentul mortal pe care mii de români îl iau singuri acasă. Avertismentul unui medic: Nu...
Ce meserie are iubita lui Laurențiu Reghecampf? Corina a studiat la Cambridge!
I se spunea CĂLĂUL și a fost cel mai mare CRIMINAL al tuturor timpurilor. Cum...
Adevărul despre soția lui Mihai Gâdea! Femeia câștigă bani mulți, poate e chiar mai bogată...
Zodiile pe care le va lovi karma în 2022. Greşelile pentru care vor plăti
Pregătește-te pentru alergare
Incident grav cu Vladimir Putin și o jurnalistă americană: „O femeie frumoasă, drăguță...”
Vestea ȘOC a momentului în România: A fost găsită moartă
Horoscop de weekend, 17 octombrie! Zodia care bate pe toată lumea la cap. Nu vei...
VIDEO zdrobitor! Dacian Cioloș, făcut de râs la Digi 24
EXCLUSIV. E război total pe piaţa de energie. De ce avem de fapt facturi prea...
Pâinea noastră (scumpă) cea de toate zilele? România, producţie record de grâu în 2021