Topul celor mai proaste investiții imobiliare ale anului. Prima în clasament, casa din Corbeanca

Topul celor mai proaste investiții imobiliare ale anului. Prima în clasament, casa din Corbeanca
Publicat: 23/04/2012, 19:21
Actualizat: 24/04/2012, 15:14

Topul celor mai proaste achiziții imobiliare este deschis decasele din comuna Corbeanca, județul Ilfov. În această localitate,o locuință de 150 de metri pătrați putea fi achiziționată laînceputul anului pentru circa 200.000 de euro. În prezent, valoreade piață a aceleiași proprietăți a scăzut cu aproximativ 40%, pânăla nivelul de circa 123.000 de euro, conform unui studiu alportalului imobiliare.ro.
„Corbeanca este o zonă care are marele handicap al accesuluidificil dinspre București. Iar interesul investitorilor pentrudezvoltarea economică a localității a scăzut considerabil de-alungul timpului”, a declarat pentru gândul Ioan Sorin Roșu,director al agenției imobiliare Apulum 94. O explicație mainunanțată a fenomenului o dă Daniel Crainic, directorul demarketing al portalului imobiliar: „Corbeanca este una localitățiledin apropierea Capitalei unde prețurile caselor s-au situat la unnivel relativ înalt. Cumpărătorii se îndreaptă acum fie spreapartamente în zone cu o bună infrastructură, fie spre case în zonerecunoscute pentru prețurile mai scăzute”.

Comuna Pantelimon, ieftiniri consistente

O decizie cu rezultate economice nefaste s-a dovedit a fi șicumpărarea de case în comuna Pantelimon. Aici, pretențiileproprietarilor pentru casele cu o suprafață mai mică de 150 demetri pătrați a scăzut cu 18%, iar pentru cele a căror suprafațădepășește 150 de metri pătrați cu peste 16%. În Pantelimon, o casăcu o suprafață de 150 de metri pătrați poate fi achiziționată la unpreț mediu de 83.250 euro. „Prețurile proprietăților din jurulBucureștiului au scăzut în general. În particular, în zoneleCernica-Pantelimon și în Nordul orașului s-a construit foarte multși există ofertă disponibilă peste numărul cererilor reale”, aspus, pentru gândul, Ion Cătuțoiu, director general al agențieiReal Time.
De asemenea, și în Otopeni, prețul caselor a scăzut în acest an, cu9% pentru casele de până în 150 de metri pătrați și cu aproape 7%pentru casele de peste 150 de metri pătrați. Totuși, Otopeniul semenține printre cele mai scumpe localități din jurul Bucureștiului,cu o valoare medie de 1.124 de euro pe metru pătrat pentru caselecu o suprafață depășește 150 de metri pătrați.

Periferia Iașiului, campioana prețurilormici

Și proprietarii de case din provincie și-au revizuit așteptărilecu privire la o eventuală tranzacție imobiliară. Până nu demultcomune fruntașe la construcții rezidențiale, Floreștiul și Gilăul,ambele situate în apropierea muncipiului Cluj-Napoca, au încontinuare o ofertă bogată. Și sensibil mai ieftină decât laînceputul lui 2010. O casă de 150 de metri pătrați din aceste satecostă acum cu 23% mai puțin. Pentru un metru pătrat de locuințăproprietarii solicită 445 de euro. La nivel național însă, comunelede la periferia Iașiului ocupă primul loc în clasamentul celor maiieftine case. În prezent, o locuință de 150 de metri pătrați poatefi cumpărată cu un preț mediu de 64.800 de euro.

Clasament

Doritorii de case preferă BucureștiiNoi

Cartierul Bucureștii Noi se află pe primul loc în topulvizitatorilor Imopedia.ro, care își caută case individuale. Oposibilă cauză o reprezintă anunțul făcut la începutul luniiseptembrie de către Ministerul Transporturilor și Metrorex, conformcărora anul viitor se vor da în folosință aici două noi stații demetrou, se arată într-un comunicat al portalului Imopedia.ro. Pelocul doi în topul preferințelor internauților se află comunaPopești Leordeni iar pe trei, cartierul Băneasa.

Inventatorul vaccinului anti-COVID a murit în condiţii misterioase! Descoperire frapantă despre vaccin
Motivul pentru care Reghe a băgat divorț. Ce i-a făcut Prodanca! Ea și Gigi Becali
FOTO. Anna Lesko, o nouă apariție interzisă! Cum s-a afișat în fața fanilor: i-a căzut...
Serena Williams a fost surprinsă pe plajă, în costum de baie. Câte kilograme are sportiva
Andreea Mantea NU mai tace! Adevărul despre relatia cu Cristi Mitrea: „…câte BĂTĂI am îndurat,...
Ce avere îi lasă Prodanca lui Reghecampf! Ce se va întâmpla la partaj, după divorț
CAZ HALUCINANT în România! Un doctor a anunţat că NU mai consultă pacienţi nevaccinaţi. Poziţia...
Iranienii au ieşit vineri la vot pentru alegerea preşedintelui ţării
BANCUL ZILEI – Darul iubitei și bikinii buclucași
Viitorul val de cancer din Europa. Avertismentul experților: „Rezultatul este o bombă cu ceas”
Motivul pentru care Reghe a băgat divorț. Ce i-a făcut Prodanca! Ea și Gigi Becali
AVERTISMENT lansat de președintele Micrososft: Există deja sistemul „O persoană, un dosar”
Vine URGIA. Alertă de cod roşu în Ilfov, Prahova şi Dâmboviţa. Capitala, sub cod portocaliu
Ajutoare de 2.000 de EURO pentru această categorie de români. Cum obțin banii, de fapt
Heidi Klum și-a arătat susținerea pentru Germania în „cel mai mic bikini”. Puține femei ar...
Se spală de Moșii de vară 2021? Ce spun, de fapt, tradiția străveche și preoții
Moșii de vară 2021. Ce este total interzis să faci de Sâmbăta Morților
Șoc! A murit starul din Seinfeld, dar s-a ținut secret decesul său
S-a prăbuşit City Insurance, cea mai mare companie de RCA! Tot managementul este suspendat, Fondul...
Povestea tânărului din România care şi-a deschis prima afacere căutând-o pe Google. Acum face milioane...