Topul celor mai proaste investiții imobiliare ale anului. Prima în clasament, casa din Corbeanca

Redactor:
Ioana Erdei
Topul celor mai proaste investiții imobiliare ale anului. Prima în clasament, casa din Corbeanca
Topul celor mai proaste achiziții imobiliare este deschis de casele din comuna Corbeanca, județul Ilfov. În această localitate, o locuință de 150 de metri pătrați putea fi achiziționată la începutul anului pentru circa 200.000 de euro

Topul celor mai proaste achiziții imobiliare este deschis decasele din comuna Corbeanca, județul Ilfov. În această localitate,o locuință de 150 de metri pătrați putea fi achiziționată laînceputul anului pentru circa 200.000 de euro. În prezent, valoreade piață a aceleiași proprietăți a scăzut cu aproximativ 40%, pânăla nivelul de circa 123.000 de euro, conform unui studiu alportalului imobiliare.ro.
„Corbeanca este o zonă care are marele handicap al accesuluidificil dinspre București. Iar interesul investitorilor pentrudezvoltarea economică a localității a scăzut considerabil de-alungul timpului”, a declarat pentru gândul Ioan Sorin Roșu,director al agenției imobiliare Apulum 94. O explicație mainunanțată a fenomenului o dă Daniel Crainic, directorul demarketing al portalului imobiliar: „Corbeanca este una localitățiledin apropierea Capitalei unde prețurile caselor s-au situat la unnivel relativ înalt. Cumpărătorii se îndreaptă acum fie spreapartamente în zone cu o bună infrastructură, fie spre case în zonerecunoscute pentru prețurile mai scăzute”.

Comuna Pantelimon, ieftiniri consistente

O decizie cu rezultate economice nefaste s-a dovedit a fi șicumpărarea de case în comuna Pantelimon. Aici, pretențiileproprietarilor pentru casele cu o suprafață mai mică de 150 demetri pătrați a scăzut cu 18%, iar pentru cele a căror suprafațădepășește 150 de metri pătrați cu peste 16%. În Pantelimon, o casăcu o suprafață de 150 de metri pătrați poate fi achiziționată la unpreț mediu de 83.250 euro. „Prețurile proprietăților din jurulBucureștiului au scăzut în general. În particular, în zoneleCernica-Pantelimon și în Nordul orașului s-a construit foarte multși există ofertă disponibilă peste numărul cererilor reale”, aspus, pentru gândul, Ion Cătuțoiu, director general al agențieiReal Time.
De asemenea, și în Otopeni, prețul caselor a scăzut în acest an, cu9% pentru casele de până în 150 de metri pătrați și cu aproape 7%pentru casele de peste 150 de metri pătrați. Totuși, Otopeniul semenține printre cele mai scumpe localități din jurul Bucureștiului,cu o valoare medie de 1.124 de euro pe metru pătrat pentru caselecu o suprafață depășește 150 de metri pătrați.

Periferia Iașiului, campioana prețurilormici

Și proprietarii de case din provincie și-au revizuit așteptărilecu privire la o eventuală tranzacție imobiliară. Până nu demultcomune fruntașe la construcții rezidențiale, Floreștiul și Gilăul,ambele situate în apropierea muncipiului Cluj-Napoca, au încontinuare o ofertă bogată. Și sensibil mai ieftină decât laînceputul lui 2010. O casă de 150 de metri pătrați din aceste satecostă acum cu 23% mai puțin. Pentru un metru pătrat de locuințăproprietarii solicită 445 de euro. La nivel național însă, comunelede la periferia Iașiului ocupă primul loc în clasamentul celor maiieftine case. În prezent, o locuință de 150 de metri pătrați poatefi cumpărată cu un preț mediu de 64.800 de euro.

Clasament

Doritorii de case preferă BucureștiiNoi

Cartierul Bucureștii Noi se află pe primul loc în topulvizitatorilor Imopedia.ro, care își caută case individuale. Oposibilă cauză o reprezintă anunțul făcut la începutul luniiseptembrie de către Ministerul Transporturilor și Metrorex, conformcărora anul viitor se vor da în folosință aici două noi stații demetrou, se arată într-un comunicat al portalului Imopedia.ro. Pelocul doi în topul preferințelor internauților se află comunaPopești Leordeni iar pe trei, cartierul Băneasa.

Revoluţie la FCSB. Becali şi-a ieşit din minţi şi a anunţat numele antrenorului care renaşte...
Cazul care a șocat toată țara! Ea a născut un bebeluș macrosom. Nu s-a mai...
FOTO. Andreea Raicu a pozat goală, la 43 de ani. Imaginea care a pus pe...
Pepe e ISTORIE! Raluca Pastramă a făcut totul public! El este acum cel mai important...
Motivul pentru care Sorana Cîrstea nu își expune public relația cu Ion Țiriac Jr. A...
Tragedie URIAŞĂ în familia lui Helmuth Duckadam! A fost găsit SPÂNZURAT în propria casă
Autorităţile din Ucraina au confiscat 1.500 de sticle de băuturi spirtoase fabricate din mere de...
BANCUL ZILEI – Arabul, găurile și cele 17 neveste
Motivul pentru care persoanele vaccinate se pot îmbolnăvi de Covid-19, explicat de experți
Cazul care a șocat toată țara! Ea a născut un bebeluș macrosom. Nu s-a mai...
Considerată INOCENTĂ ca o fecioară, dar amanta celui mai PUTERNIC om, a făcut ceva TERIBIL...
Gestul făcut de călătorii unui tren după ce acesta a rămas în câmp, în Prahova....
Electric Castle 2021 a fost amânat. Când va avea loc, de fapt, festivalul mult așteptat...
Top 10 gafe, care ţi-au scăpat, din filme celebre. Eroarea din „Braveheart” care nu mai...
Vestea ȘOC a dimineții în România: A MURIT... Un talent uriaș! Rămas bun!
Cum îți dai seama că ai viermi intestinali. 20 de semne ale paraziților în organism
ULTIMA ORĂ. Cine au fost cei mai bine plătiţi români luna trecută. Vezi unde poţi...
Unul dintre cele mari secrete ale McDonald's s-a aflat. Cum au reuşit doi tineri să...
Inchide