Transelectrica speră să obțină 80 mil euro din vânzarea unui pachet de 15% din participația statului

Redactor:
Vlad Mironescu
Transelectrica speră să obțină 80 mil euro din vânzarea unui pachet de 15% din participația statului
Transelectrica speră să obțină 80 milioane euro din vânzarea unui pachet de 15% din participația Ministerului Economiei, operațiune estimată să aibă loc în acest an, a declarat miercuri directorul general al companiei, Horia Hăhăianu.

Transelectrica speră să obțină 80 milioane euro din vânzareaunui pachet de 15% din participația Ministerului Economiei,operațiune estimată să aibă loc în acest an, a declarat miercuridirectorul general al companiei, Horia Hăhăianu.

El a adăugat că, pe lângă vânzarea acestui pachet de 15%, companiamai vrea să mai scoată pe piața de capital un pachet adiacent de12%, în urma unei majorări de capital.

Hăhăianu a afirmat că vânzarea celor două pachete de acțiuni peBursa de Valori București va avea loc concomitent în acestan.

Declarațiile au fost făcute cu ocazia inaugurării primei stații dealimentare a mașinilor electrice din România.

Conform unei anexe la scrisoare de intenție cu FMI, Guvernul s-aangajat să vândă o participație de 20% din CFR Marfă, maxim 20% dinTarom, 10% din Petrom, 15% din Transelectrica, 15% din Transgaz,15% din Romgaz și câte cel puțin 10% din Hidroelectrica șiNuclearelectrica. Guvernul va selecta până în luna iulieconsultanți juridici pentru pachetele care urmează să fie vândutela aceste companii.

Secretarul de stat în Ministerul Economiei Claudiu Stafie declarala începutul acestei luni că ministerul speră să obțină între douăși trei miliarde de euro din vânzarea unor pachete minoritare deacțiuni la patru companii unde statul este acționar, bani care vormerge către asistența socială și asigurarea finanțării pentru oserie de proiecte de dezvoltare a infrastructurii.

Compania națională de transport al energiei electriceTranselectrica este controlată de stat, prin Ministerul Economiei,care deține 73,68% din capital. Fondul Proprietatea are oparticipație de 13,49%.

Carol Dan, [email protected]

Inchide