Gândul
  • Publicat:
  • Actualizat:
Financiar

Transportatorii cer impozitarea suplimentară a „regilor asfaltului”

Transportatorii cer impozitarea suplimentară a „regilor asfaltului”
Federația Operatorilor Români de Transport (FORT) cere Guvernului ca firmele de construcții de drumuri să plătească un impozit suplimentar pentru marjele de profit care depășesc 5%.

Federația Operatorilor Români de Transport (FORT) cereGuvernului ca firmele de construcții de drumuri să plătească unimpozit suplimentar pentru marjele de profit care depășesc 5%.”FORT cere Guvernului să impună companiilor care derulează afacericu statul pe bani publici, în domeniul execuției de drumuri, unimpozit suplimentar pentru marjele de profit care depășesc 5%. Înurma unei analize a bilanțurilor celor mai notorii drumari, esteevidențiat clar faptul că aceștia obțin, din lucrări cu statul,profituri de chiar 40%, și asta în condițiile în care toțiutilizatorii de infrastructură rutieră se plâng de calitatea extremde proastă a drumurilor”, se arată într-un comunicat alfederației.

De asemenea, FORT solicită Executivului verificarea depășirilorde greutate la transportul materialelor de construcții, impuse decătre companiile care execută lucrări de infrastructură rutieră,construcții și reabilitări de drumuri, poduri, viaducte șitronsoane de cale ferată. „Aceste companii, indirect, distrugcelelalte drumuri, obligând transportatorul să-i aprovizioneze cumaterial, prin efectuarea unor curse cu peste 20 tone greutate fațăde maximul admis și asta pentru a-și majora cotele de profit”,potrivit sursei citate.

Inchide