Un kilometru de autostradă în România poate să coste și 3,5 mil. euro. Bechtel a fost plătit cu 20 de mil. euro pe kilometru

Redactor:
Corina Vârlan
Un kilometru de autostradă în România poate să coste și 3,5 mil. euro. Bechtel a fost plătit cu 20 de mil. euro pe kilometru
Cea mai ieftină autostradă construită în ultimii ani în România este Timișoara-Arad, unde costul pe kilometru se ridică la circa 3,5 milioane de euro.

Cea mai ieftină autostradă construită în ultimii ani în România este Timișoara-Arad, unde costul pe kilometru se ridică la circa 3,5 milioane de euro, potrivit unei analize a Ziarului Financiar pe baza informațiilor furnizate de Compania Națională de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România (CNADNR).

În medie însă, cei 434 de kilometri de autostrăzi aflați în prezent în construcție în România costă circa 6 milioane de euro, adică aproape cât indică maximul standardelor de cost impuse de Ministerul Transporturilor pentru autostrăzi la munte.

Un exemplu precum autostrada Timișoara-Arad ilustrează de fapt că șoselele din România se pot construi și cu costuri mai mici decât cele cu care eram obișnuiți anterior, dar și că se puteau face economii în cazul unora dintre tronsoanele atribuite în ultimii ani. (Andreea Neferu)

CITEȘTE ARTICOLUL INTEGRAL ÎN ZIARUL FINANCIAR

×
Inchide