Un nou retailer ar putea intra în 2012 pe piața românească, primul magazin urmând să fie construit în București

Publicat: 23/04/2012, 19:34
Actualizat: 25/06/2013, 15:16

Rețeaua franceză de hipermarketuri Leclerc ar putea intra anul viitor pe piața românească, primul magazin urmând să fie construit pe fosta platformă a producătorului de substanțe chimice Chimopar din Bulevardul Theodor Pallady din București, cumpărată în acest an de firma cipriotă Meveco Holding.

„Meveco este în negocieri avansate cu doi importanți retaileri care doresc să intre pe piața din România. Compania intenționează să închirieze două suprafețe din terenul achiziționat de la Chimopar pentru construirea a două magazine, unul de 16.000 metri pătrați, care vor fi alocați unui retailer de bricolaj, iar 14.000 metri pătrați vor reveni companiei Leclerc, retailer alimentar francez. Lucrările pentru construirea celor două magazine vor începe în primăvara anului următor, până atunci Meveco urmând să demoleze depozitele Chimopar și să facă lucrări de nivelare a terenului”, au declarat pentru MEDIAFAX surse din piața de retail.

Investițiile necesare construcțiilor vor fi suportate de către retaileri.

Contactați de MEDIAFAX, reprezentanții Meveco nu au dorit să comenteze informația.

În luna septembrie, Meveco a cumpărat pentru 18 milioane de euro de la Chimopar București un teren de 352.000 de metri pătrați, aflat în Bulevardul Theodor Pallady.

Chimopar a primit o ofertă pentru vânzarea terenului și din partea firmei Interprime Properties, controlată de grupul suedez Ikea, în valoare de 22 milioane de euro fără TVA. Interprime dorea însă să achiziționeze terenul doar dacă dezvoltatorul imobiliar Avrig 35 și Cascade Group îi vindeau concomitent terenul de 31 de hectare situat în vecinătatea Chimopar. Totodată, Interprime dorea ca vânzătorul să demoleze clădirile existente și să suporte cheltuielile aferente acestor lucrări.

Reprezentanții Chimopar nu au primit însă nicio notificare din partea Interprime că s-ar fi înțeles cu Avrig, astfel că au acceptat oferta firmei din Cipru. Avrig 35 și Cascade Group au anunțat că intenționează să construiască un parc de retail pe Bulevardul Theodor Pallady, dar lucrările nu au început încă.

Potrivit surselor citate, Leclerc va reprezenta o concurență serioasă pentru retailerii tradiționali de pe piața din România datorită politicii grupului care impune comercializarea tuturor produselor la tarife cu până la 5% mai mici față de media națională.

INCREDIBIL! A fost DEZVĂLUITĂ rețeta secretă a COCA COLA. Ingredientele care te fac SĂ NU TE MAI OPREȘTI din băut

DEZVĂLUIRE! Americanii sunt ÎNNEBUNIȚI! Publicate de cea mai MARE TELEVIZIUNE din SUA, aceste imagini demonstrează cât de…

VIRAL! 152 de MILIOANE de oameni au rămas UIMIȚI când au văzut ASTA! Filmul care a ÎNNEBUNIT Youtube-ul!

DESCOPERIRE INCREDIBILĂ! Cel mai bine păstrat SECRET al LUMII se află în această cutie! Cu ajutorul lui se fabrică pe zi 1,7 MILIARDE de …

Compania are o divizie de marketing a cărei principal atribut este să analizeze prețurile practicate de concurență și să stabilească tarife cu cel puțin 2,5% mai mici pentru fiecare produs de pe raft. Totodată, pentru a asigura cele mai mici prețuri de pe piață, aprovizionarea se va face direct de la producători, evitându-se orice formă de intermediere.

Mai mult, Leclerc Drive va permite cumpărătorilor să își plaseze comanda pe site-ul magazinului și să o poată ridica direct, două ore mai târziu, scutind astfel timpul efectiv alocat cumpărăturilor și cozile de la casele de marcat.

O altă noutate cu care vine Leclerc în România o reprezintă conceptul de dezvoltare, respectiv sistemul de franciză. Fiecare cumpărător de franciză devine proprietar de drept al magazinului, iar proprietarii se înscriu într-o rețea de tip cooperativă care le permite accesul la aceiași rețea de distribuție astfel încât să poată respecta politica principală Leclerc – cele mai mici prețuri de pe piață.

Leclerc are o rețea de 627 de hypermarketuri, supermarketuri și magazine în Franța, Italia, Polonia, Portugalia, Spania și Slovenia. Compania avea în luna octombrie o cotă de 17% din piața franceză de retail. În 2010, grupul a avut o cifră de afaceri la nivel global de 31 miliarde de euro.

Lanțurile franceze de hipermarketuri au o pondere importantă pe piața românească de retail, Carrefour deținând o rețea de 25 de unități, Auchan 9 magazine și Cora 8 hipermarketuri.

ŞOC! Bărbatul celebru adorat de întreaga ţară a violat o adolescentă de 16 ani. Mama...
Dragnea, prima reacție după ce a văzut mesajele Irinei cu amantul! L-a lovit unde îl...
FOTO. Anca Țurcașiu, imagini fără inhibiții la 51 de ani! S-a lăsat pozată așa
Bolile în funcție de grupa de sânge. Cine riscă să facă mai ușor diabet
Cum a vrut să îl convingă Gigi Becali pe Ionuț Iftimoaie să se bată pentru...
Starea de alertă se prelungeşte, de astăzi, cu 30 de zile: masca nu mai este...
BCR vinde un SUV recuperat de la client. Acest model are REȚETA CÂȘTIGĂTOARE pentru drumurile...
BANCUL ZILEI – Duhul din lampă își satisface poftele carnale cu nevasta altuia
Papa Francisc dă un pic mai liber la sex în afara căsătoriei: „Păcat mai mare...
Dragnea, prima reacție după ce a văzut mesajele Irinei cu amantul! L-a lovit unde îl...
O CUTIE uriașă apărută din senin provoacă GROAZĂ. Face parte dintr-un proiect ȘOCANT
Senatorul Remus NEGOI a cerut DEMISIA Marianei GÂJU, după ATITUDINEA de INTERLOP. VIDEO
A primit mii de dolari pentru a ieși cu el. Când a aflat cine e,...
Vestea ȘOC a momentului în România: Celebrul om de afaceri a murit într-un cumplit accident
Bill Gates cutremură întreaga omenire. Va fi incredibil! Ce se întâmplă în 2022
El e Paul din Galați, bărbatul care ”i-a stricat casa” lui Dragnea. Amantul Irinei e...
O poveste fabuloasă de succes. Cum a ajuns un IT-ist din Cluj să facă 100...
Oamenii care au prevestit, acum 20 de ani, cele mai mari probleme cu care se...