Unde te angajezi pe criză. Topul marilor angajatori. Sute de posturi libere la call-center

Unde te angajezi pe criză. Topul marilor angajatori. Sute de posturi libere  la call-center
Publicat: 23/04/2012, 19:21
Actualizat: 23/04/2012, 21:44

Call center-ele, dar și alte firme din domeniul serviciilorexternalizate, precum și fir-mele din sectorul de retail saufarmaceutic sunt principalii angajatori în această perioadă,potrivit consultanților în domeniul resurselor umane.

„Unele companii au anunțat că până la finele anului vor să îșidubleze numărul de personal. În cazul hipermarketurilor, deexemplu, care anunță deschiderea de noi magazine, vorbim chiar desute de angajări”, ne-a declarat Corina Diaconu, managing directoral firmei de recrutare ABC Human Capital. În prezent, firmele dinindustria BPO – business process outsourcing, a serviciilorexternalizate – caută persoane cu certificări contabile,specialiști în recuperare de creanțe și manageri de proiect.

„Există o tendință de creștere în industria BPO de a transferacat mai multe procese în centrele din România”, ne-a declarat OlgaBotusan, manager recrutare Europa în cadrul Genpact, companie careîn România are un centru în București și unul în Cluj, undelucrează în total 1.500 de angajați.

Știi limbi străine? Te poți angaja lacall-center

Pe de altă parte, Diaconu spune că în prezent băncile nu se mainumără printre marii angajatori, așa cum se întâmpla în urmă cucâțiva ani. Cei care cunosc câteva limbi străine, pe lângă engleză,au mari șanse să își găsească un post în firmele de call center,susțin reprezentanții site-urilor de recrutare.

Citește și

Undeau crescut salariile: am întâlnit și românifericiți

Astfel, mari companii, precum Oracle sau HP, au în planangajarea câtorva sute de persoane pe asemenea posturi până lasfârșitul acestui an. De exemplu, Generated Solutions (CGS),divizia locală a companiei americane care oferă, printre altele, șiservicii de call center, angajează până la sfârșitul anului 500 depersoane.

Genpact este o altă companie de outsourcing care a anunțat căintenționează să angajeze câteva sute de persoane în acest an. „Înurmătoarele luni, echipa noastră se va extinde cu câteva sute depoziții: 80% la nivel de entry și middle management level și 20%poziții manageriale. Viitorii angajați vor trebui să fie vorbitoride limbi străine precum engleza, franceza, italiana, spaniola,germana, portugheza, olandeza”, a declarat pentru Gândul OlgaBotusan.

Fără bonusuri, dar cu aceleași pretenții din parteaangajatorului

Cât privește salariile, consultanții în resurse umane spun că,în acest an, în domeniul privat acestea s-au menținut relativconstante, dar multe companii au renunțat la acordarea debonusuri.

„Bonusurile sunt principalul factor de motivație. Acestea audispărut în multe companii, în timp ce țintele ce trebuie atinse desalariați au fost păstrate”, a explicat Diaconu.

Ce condiții trebuie să îndeplinească o persoană pentru a-și găsimai ușor un job pe timp de criză? Experiență în anumite domenii,stabilitate, seriozitate, vine răspunsul din partea consultanților.”În această perioadă, angajatorii caută persoane calificate, cu anide experiență în anumite domenii specializate. Înainte, multecompanii preferau să angajeze o persoană pe care o trimitea latraining. Acum se pune accent pe experiență, angajatorii nu maisunt dispuși la compromisuri”, a explicat Corina Diaconu.

În plus, stabilitatea și gradul de motivație sunt condiții lafel de importante, companiile dorind să știe că pot conta pe unangajat și pe vremuri mai bune, dar și pe criză.

INFO

Mari companii în căutare de angajați

Topul marilor companii care au anunțat angajări, în ultimeleluni, potrivit site-ului de recrutare Myjob: ContinentalCorporation – Automotive Divisions, Tip Top Food Industry Romania,UniCredit Tiriac Bank, UPC Romania, Arabesque S.R.L. Înacest moment, orașele în care există cele mai multe joburidisponibile pe site-ul de recrutare menționat sunt: București,Timișoara, Cluj-Napoca, Constanța, Brașov. Cele mai căutate pozițiiîn ianuarie-iunie 2010 sunt cele de manager, trainer șireprezentant vânzări.

Tentativă de suicid. Marea campioană a ţării a înghiţit un pumn de pastile. A fost...
Ce a strigat Ionuţ Cercel în cimitir. Au izbucnit în plâns cu toţii...
FOTO. Antonia, selfie-uri interzise cardiacilor, într-un costum de baie prea mic pentru formele ei generoase!...
Semnele care apar pe piele când ai o boală de inimă. Cum se modifică unghiile
Ce avere a avut Petrică Cercel, de fapt, și cui rămâne moștenire
Ce gest a făcut Gică Hagi la nunta Simonei Halep cu Toni Iuruc! `Merită toată...
Floarea CADAVRU, una dintre cele mai rare din lume. De unde îi vine numele și...
A căzut mitul celor 10.000 de paşi pe care trebuie să-i facem pe zi, pentru...
O nouă metodă de înșelăciune face ravagii printre șoferi. Pagube de zeci de mii de...
BANCUL ZILEI – O blondă bine, acostată de câțiva șmecherași
Primul județ în care certificatul de vaccinare devine obligatoriu. Încă un județ a intrat în...
Ce a strigat Ionuţ Cercel în cimitir. Au izbucnit în plâns cu toţii...
Virilitatea lui a INTRAT în istorie. Ce a făcut cu cele 70 de soţii a...
Adio, centrale de apartament! Cu ce vor fi înlocuite, facturile vin mult reduse
Vedeta de la Pro TV care trăiește o DRAMĂ! Ce se întâmplă de 5 luni...
O femeie a văzut o „pasăre fericită” într-un copac. S-a apropiat și a încremenit FOTO
Vestea ȘOC a momentului despre Florin Salam, la câteva zile după moartea lui Petrică Cercel
Doliu uriaș. A murit un fost președinte. Televiziunea națională a făcut anunțul
E DEZVĂLUIREA MOMENTULUI. Un politician important din PNL s-a înrudit cu un interlop feroce. Petrecere...
EXCLUSIV. E război total pe piaţa de energie. De ce avem de fapt facturi prea...
Povestea unei tinere din România care a construit o afacere de milioane şi îşi vinde...