Unde te angajezi pe criză. Topul marilor angajatori. Sute de posturi libere la call-center

Unde te angajezi pe criză. Topul marilor angajatori. Sute de posturi libere  la call-center
Publicat: 23/04/2012, 19:21
Actualizat: 23/04/2012, 21:44

Call center-ele, dar și alte firme din domeniul serviciilorexternalizate, precum și fir-mele din sectorul de retail saufarmaceutic sunt principalii angajatori în această perioadă,potrivit consultanților în domeniul resurselor umane.

„Unele companii au anunțat că până la finele anului vor să îșidubleze numărul de personal. În cazul hipermarketurilor, deexemplu, care anunță deschiderea de noi magazine, vorbim chiar desute de angajări”, ne-a declarat Corina Diaconu, managing directoral firmei de recrutare ABC Human Capital. În prezent, firmele dinindustria BPO – business process outsourcing, a serviciilorexternalizate – caută persoane cu certificări contabile,specialiști în recuperare de creanțe și manageri de proiect.

„Există o tendință de creștere în industria BPO de a transferacat mai multe procese în centrele din România”, ne-a declarat OlgaBotusan, manager recrutare Europa în cadrul Genpact, companie careîn România are un centru în București și unul în Cluj, undelucrează în total 1.500 de angajați.

Știi limbi străine? Te poți angaja lacall-center

Pe de altă parte, Diaconu spune că în prezent băncile nu se mainumără printre marii angajatori, așa cum se întâmpla în urmă cucâțiva ani. Cei care cunosc câteva limbi străine, pe lângă engleză,au mari șanse să își găsească un post în firmele de call center,susțin reprezentanții site-urilor de recrutare.

Citește și

Undeau crescut salariile: am întâlnit și românifericiți

Astfel, mari companii, precum Oracle sau HP, au în planangajarea câtorva sute de persoane pe asemenea posturi până lasfârșitul acestui an. De exemplu, Generated Solutions (CGS),divizia locală a companiei americane care oferă, printre altele, șiservicii de call center, angajează până la sfârșitul anului 500 depersoane.

Genpact este o altă companie de outsourcing care a anunțat căintenționează să angajeze câteva sute de persoane în acest an. „Înurmătoarele luni, echipa noastră se va extinde cu câteva sute depoziții: 80% la nivel de entry și middle management level și 20%poziții manageriale. Viitorii angajați vor trebui să fie vorbitoride limbi străine precum engleza, franceza, italiana, spaniola,germana, portugheza, olandeza”, a declarat pentru Gândul OlgaBotusan.

Fără bonusuri, dar cu aceleași pretenții din parteaangajatorului

Cât privește salariile, consultanții în resurse umane spun că,în acest an, în domeniul privat acestea s-au menținut relativconstante, dar multe companii au renunțat la acordarea debonusuri.

„Bonusurile sunt principalul factor de motivație. Acestea audispărut în multe companii, în timp ce țintele ce trebuie atinse desalariați au fost păstrate”, a explicat Diaconu.

Ce condiții trebuie să îndeplinească o persoană pentru a-și găsimai ușor un job pe timp de criză? Experiență în anumite domenii,stabilitate, seriozitate, vine răspunsul din partea consultanților.”În această perioadă, angajatorii caută persoane calificate, cu anide experiență în anumite domenii specializate. Înainte, multecompanii preferau să angajeze o persoană pe care o trimitea latraining. Acum se pune accent pe experiență, angajatorii nu maisunt dispuși la compromisuri”, a explicat Corina Diaconu.

În plus, stabilitatea și gradul de motivație sunt condiții lafel de importante, companiile dorind să știe că pot conta pe unangajat și pe vremuri mai bune, dar și pe criză.

INFO

Mari companii în căutare de angajați

Topul marilor companii care au anunțat angajări, în ultimeleluni, potrivit site-ului de recrutare Myjob: ContinentalCorporation – Automotive Divisions, Tip Top Food Industry Romania,UniCredit Tiriac Bank, UPC Romania, Arabesque S.R.L. Înacest moment, orașele în care există cele mai multe joburidisponibile pe site-ul de recrutare menționat sunt: București,Timișoara, Cluj-Napoca, Constanța, Brașov. Cele mai căutate pozițiiîn ianuarie-iunie 2010 sunt cele de manager, trainer șireprezentant vânzări.

Calvar pentru o tânără. Ce a putut să păţească după 10 partide de sex într-un...
De ce a rupt-o Pepe cu Antena 1, de fapt: 'Mi s-a propus să ❗️'
FOTO. Inna, apariție controversată! Aproape goală, într-un costum de baie mult prea transparent
Ficatul mărit nu doare, însă transmite câteva semne subtile. Nu ignora aceste simptome
Anunț cutremurător! Medicul Valeriu Gheorghiță, adevărul despre efectele adverse ale dozei a treia de vaccin:
Luca, fiul lui Reghecampf cu prima soție, dezvăluie care e, de fapt, relația cu mama...
Viteză legală mai mare pe noile drumuri din România! Se schimbă Codul Rutier în 2022
Record la vaccinare: Peste 93.000 de români s-au vaccinat cu prima doză în ultimele 24...
Skoda elimină din gamă un model foarte apreciat de familiști. Fanii mărcii sunt revoltați
BANCUL ZILEI – Două blonde fac nudism. La un moment dat apare un taur…
Explozie în laboratorul unei universități din China: Cel puţin doi oameni au murit şi mai...
ȘOCANT! Plin de datorii, Bănel Nicoliță a fugit din țară, de teama cămătarilor
Un medic AVERTIZEAZĂ: acestea sunt cele mai PERICULOASE poziții AMOROASE. „Oamenii nu sunt făcuți să...
Frig neobișnuit pentru România. Alertă meteo, aer polar! Cât vom avea de îndurat
Localitatea din România care are rată de infectare 40 la mie: ‘Se duc la birt’
CÂND se vor distribui VOUCHERELE pentru cei VACCINAȚI
Secretul din spatele succesului „Așii Amanetului”. Ce avere avea „Bătrânul” înainte să moară
Este sărbătoare mare azi în calendarul ortodox. Ce NU ai voie să faci de Sf....
ANUNT BOMBA despre a treia doză de Pfizer! Ce efect are asupra tinerilor
Megașoc pentru Iohannis! Trecutul neștiut iese la suprafață. Ceva mai rău nu i se putea...
Ţara din Europa care caută cu disperare angajaţi şi nu găseşte. Salariile sunt uriaşe
Cum se intră în magazinele Lidl, din 25 octombrie. Ce trebuie să ştie clienţii