• Publicat:
  • Actualizat:
Financiar

Unde vor merge românii în vacanță în 2014

Unde vor merge românii în vacanță în 2014
Grecia va fi principala destinație de vacanță a românilor în 2014

Anul 2014 nu aduce surprize atunci când vine vorba despre alegerile pe care le vor face românii în legătură cu destinațiile unde își vor petrece concediile.

„Românii vor alege și anul acesta ca principale destinații externe pentru petrecerea vacanțelor Grecia, Turcia, Bulgaria și Spania”, a declarat joi Lucia Murariu, președinte al Asociației Naționale a Agențiilor de Turism din România (ANAT).

Aceasta susține, totodată, că printre destinațiile dinamice ale anului 2014 se vor număra țări precum Israel, Portugalia și Muntenegru.

Pe plan intern, litoralul Mării Negre va rămâne pe primul loc în topul preferințelor românilor pentru petrecerea concediilor, polul de atracție major fiind stațiunea Mamaia.

A doua cea mai căutată stațiune de la malul mării va fi Neptun, aceasta fiind urmată în clasament de Olimp și Jupiter, după cum a explicat Murariu în deschiderea ediției cu numărul 31 a Târgului de Turism al României (TTR).

Președinta ANAT a ținut să menționeze că la evenimentul organizat în perioada 13-16 martie participă 100 de firme membre ale asociației pe care o conduce care ocupă un spațiu expozițional de 9.300 de metri pătrați.

În total, târgul se desfășoară în perioada 13 – 16 martie, pe o suprafață de 16.000 de metri pătrați și este organizat în șase pavilioane ale complexului Romexpo. Aproape 280 de firme se află la acest eveniment pentru a le prezenta celor interesați cele mai noi și interesante destinații și pachete de vacanță din piață.

Inchide