Unul din 100 de televizoare cumpărate anul acesta este 3D. Noua modă: 3D fără ochelari

Unul din 100 de televizoare cumpărate anul acesta este 3D. Noua modă: 3D fără ochelari
Publicat: 23/04/2012, 19:26
Actualizat: 24/04/2012, 15:15

Producătorul japonez Toshiba a lansat, deocamdată doar pe piațaniponă, televizorul 3D al viitorului. Incomozii ochelari specialiconcepuți pentru a vizualiza cea de-a treia dimensiune a imaginiinu mai sunt necesari, potrivit AFP. Prețul aparatului, al căruiecran are doar 12 inci, este de aproximativ 1.400 de dolari (circa4.600 de lei).

Și în România unu din o sută dintre cei care au cumpărat untelevizor anul acesta a optat pentru un model 3D. „Cota de piață atelevizoarelor 3D din totalul televizoarelor vândute anul acestaeste de sub 1%. Este de așteptat ca în 2011 nivelul acestora săajungă la aproximativ 2%”, a declarat pentru gândul Iulian Stanciu,directorul general eMAG.

El identifică și cele mai populare modele comercializate înmagazinul online pe care îl conduce. Din luna mai și până înprezent, compania a vândut peste 200 de bucăți. „Vedetă” a fost untelevizor 3D LG, cu o diagonală de 106 centimetri și un preț decirca 5.500 de lei.
Peste 70 de astfel de unități au fost achiziționate. Locul secundeste ocupat de un model al producătorului Samsung, cu o diagonalăde 101 centimetri, vândut în peste 30 de exemplare. Foarte popularăs-a dovedit a fi și o plasmă 3D a celor de la Panasonic, cu odiagonală de 127 de centimetri.

Circa 3.000 de români se uită la propriul tv3D

Expansiunea pieței este limitată de numărul relativ mic deproducții tridimensionale care se pot găsi în România. Numărulfilmelor lansate și în format 3D nu depășește 50 de unități.

De aceea, o estimare recentă pe baza informațiilor din piața deprofil realizată de Business Magazin arată că anul acesta se vorvinde, la nivel național, doar circa 3.000 de astfel detelevizoare. Însă nivelul este peste așteptările inițiale alecomercianților. Mai bine decât se preconiza a evoluat întregulsegment al electronicelor de larg consum. Piața a atins întrimestrul al treilea din 2010 nivelul de 59 de milioane de euro,potrivit datelor companiei de cercetare a pieței, GfK România.Televizoarele cu ecran plat mediu, de 32 de inci, reprezintăaproape jumătate din totalul vânzărilor LCD din România. În acelașitimp, ecranele de dimensiuni mai mari, funcționând pe baza noilortehnologii, cum ar fi LED, sunt pe un trend ascendent.

De regulă, televizoarele LCD sunt alegerea consumatorilor cuvenituri mici și medii, care caută să înlocuiască televizorul cutub catodic cu unul cu ecran plat. De altfel, CRT-urile au fostdevansate încă de anul trecut de televizoarele cu ecran plat canumăr de unități vândute. Primele au cunoscut o înjumătățire avânzărilor, până la 376.000 de bucăți, în timp ce acestea din urmăau scăzut, de la 492.000 de unități vândute în 2008 la 423.000 anultrecut, potrivit datelor GfK.

Cea mai mare plasmă 3D din lume, în România

Cea mai mare plasmă profesională 3D din lume poate fiachiziționată și de către cumpărătorii din România. Recent,compania niponă Panasonic a anunțat disponibilitatea de acomercializa pe piața locală acest televizor-gigant, cu o diagonalăde 152 de inci. Produsul costă jumătate de milion de euro și poatefi achiziționat doar în baza unei comenzi și după un timp deașteptare de cinci luni. Principalele utilizări ale plasmei vindinspre mediul de afaceri. Noua tehnologie este responsabilă cugenerarea de imagini clare chiar și pe ecran 3D de mari dimensiuni.Ea poate fi folosită pentru simulări 3D, în magazine saushowroomuri.

Tags:
Tentativă de suicid. Marea campioană a ţării a înghiţit un pumn de pastile. A fost...
Ce a strigat Ionuţ Cercel în cimitir. Au izbucnit în plâns cu toţii...
FOTO. Antonia, selfie-uri interzise cardiacilor, într-un costum de baie prea mic pentru formele ei generoase!...
Semnele care apar pe piele când ai o boală de inimă. Cum se modifică unghiile
Ce avere a avut Petrică Cercel, de fapt, și cui rămâne moștenire
Ce gest a făcut Gică Hagi la nunta Simonei Halep cu Toni Iuruc! `Merită toată...
Floarea CADAVRU, una dintre cele mai rare din lume. De unde îi vine numele și...
A căzut mitul celor 10.000 de paşi pe care trebuie să-i facem pe zi, pentru...
O nouă metodă de înșelăciune face ravagii printre șoferi. Pagube de zeci de mii de...
BANCUL ZILEI – O blondă bine, acostată de câțiva șmecherași
Companie: Cifra reală a infectărilor în România, peste 25.000 cazuri noi pe zi. Unde se...
Ce a strigat Ionuţ Cercel în cimitir. Au izbucnit în plâns cu toţii...
Virilitatea lui a INTRAT în istorie. Ce a făcut cu cele 70 de soţii a...
Adio, centrale de apartament! Cu ce vor fi înlocuite, facturile vin mult reduse
Care este vârsta la care devenim adulți, de fapt. 18 ani este total greșit, descoperirea...
O femeie a văzut o „pasăre fericită” într-un copac. S-a apropiat și a încremenit FOTO
Vestea ȘOC a momentului despre Florin Salam, la câteva zile după moartea lui Petrică Cercel
Doliu uriaș. A murit un fost președinte. Televiziunea națională a făcut anunțul
E DEZVĂLUIREA MOMENTULUI. Un politician important din PNL s-a înrudit cu un interlop feroce. Petrecere...
EXCLUSIV. E război total pe piaţa de energie. De ce avem de fapt facturi prea...
Povestea unei tinere din România care a construit o afacere de milioane şi îşi vinde...