Vacanța de vară, pe cont propriu sau prin agenție. Află ce ți se potrivește

Redactor:
Simona Simionescu
Vacanța de vară, pe cont propriu sau prin agenție. Află ce ți se potrivește
Vacanță pe cont propriu sau la pachet? Tinerii îndeosebi, dar și persoanele care călătoresc fără copii optează pentru prima variantă, în timp ce turiștii care nu vor surprize neplăcute preferă să meargă pe mâna agenției și să aibă totul asigurat, de la transport și cazare până la masă și servicii opționale.

Deși la prima vedere pare mai ieftin să cumperi o vacanță de peun site de rezervărionline, până la urmă poate costa mai mult, dincauza diferitelor taxe incluse în prețul final și de care turistulnu este informat. Oricum, pentru a putea face o comparație corectă,trebuie verificate absolut toate costurile.

Agențiile sunt însă sigure că ele vând cele mai ieftine produse.”Un hotel care respectă agențiile cu care lucrează nu va aveacosturi mai mici la recepție și pe site-urile de rezervări onlinedecât cele date agenției de turism”, spune Adriana Goicea. Astapentru că agențiile le aduc turiști și în extrasezon.

Click pe agenție

Conștiente de concurența mediului virtual, o serie de agenții și-aupus la punct propriile sisteme de rezervări online. „Pentru a-iatrage pe turiștii pasionați de excursii individuale și derezervări online pe diferite site-uri specializate, am implementatpropriul sistem de rezervări online pe site-ul agenției pentrucomercializarea pachetelor turistice”, a declarat pentruGândul Marius Meruță, coordonator relații publice laagenția Transilvania Travel.

Atunci când au la dispoziție ambele variante de cumpărare,majoritatea clienților preferă să apeleze tot la modalitateaclasică, adică vin la agenție sau contactează telefonic un agent deturism. Cu contractul în față, oamenii se simt mai bine și auastfel garanția că vor primi exact serviciile pentru care auplătit.

Vacanță pe cont propriu sau la pachet? Tinerii îndeosebi, dar șipersoanele care călătoresc fără copii optează pentru primavariantă, în timp ce turiștii care nu vor surprize neplăcutepreferă să meargă pe mâna agenției și să aibă totul asigurat, de latransport și cazare până la masă și servicii opționale.Consultanții în turism și reprezentanții agențiilor prezintă pentruGândulavantajele și dezavantajele celor două tipuri de vacanțe, luând încalcul costurile, dar și aspectele particulare ale fiecăreiopțiuni.

În călătorie de capul tău

Cum arată o vacanță pe cont propriu: îți iei zece zile, de exemplu,că atâtea vrei, și nu una, două sau trei săptămâni, cât îți oferăagenția. Destinația aleasă e Costa Brava, lângă Barcelona, iar nouănopți de cazare cu demipensiune la mijlocul lunii iunie costă înjur de 500 de euro pentru un cuplu, cumpărate de pe site-ul derezervări online al unei agenții din România. Încă 420 de euro maicheltui pe două bilete de avion dus-întors, cu toate taxeleincluse, la care se mai adaugă cel mult 30 de euro, pentru că de laaeroport iei metroul până la gară, iar de acolo mai mergi cu trenulvreo 50 de kilometri până în stațiune. În total, costă în jur de1.000 de euro pentru două persoane, cu precizarea că în acești baninu este inclusă asistența turistică pe durata vacanței.

Spre comparație, un pachet turistic de șapte nopți cumpărat dela agenție costă 550-600 de euro/persoană în acea perioadă, adică1.100-1.200 de euro/cuplu. Așadar, pe cont propriu e mai ieftin înacest caz, dar sunt și dezavantaje, avertizează cunoscătorii.Acesta este cazul fericit, în care există o legătură directă întreBucurești și Barcelona, însă sunt o serie de destinații unde nu sepoate ajunge decât cu escală într-un alt oraș european, ceea cemărește costul vacanței. În schimb, agențiile organizează zboruricharter și pentru asemenea destinații.

Vacanță individuală versus pachet turistic

„Vacanțele individuale se potrivesc unui segment limitat de turișticare sunt dispuși să renunțe la consultanța oferită de agenție.Aceștia riscă și își fac rezervări pe diferite site-uri fără aapela la persoane specializate care au studiat piața și cunoschoteluri și companii aeriene cu un bun raport calitate-preț”, neexplică Ciprian Enea, consultant besttourism.ro.

Unii turiști se declară mulțumiți de informațiile găsite pediferite site-uri internaționale de specialitate, cum ar fitripadvisor.com, de exemplu, și țin cont de fiecare dată derecomandările postate acolo. „Chiar și acel Trip Advisor prezent pediferite site-uri nu este eficient pentru că, de cele mai multeori, acele persoane au naționalitate americană sau britanică, iarceea ce îi place unui american poate să nu-i placă unui român”, nespune Adriana Goicea, directorul agenției Cocktail Holidays.

(Citește maideparte pe în pagina următoare)

MEGA-LOVITURĂ pentru Universitatea Craiova. Fotbalistul care a rupt plasele în Italia, Elveţia şi Portugalia semnează...
Vine marele CUTREMUR în România! S-a anunțat data exactă: 'O zi nefastă pentru toți'
FOTO. Lora, apariție fierbinte pe plajă! Cum s-a pozat vedeta și ce le-a arătat fanilor
Cât de frumoasă este fiica cea mică a lui Mihai Petre. Ariana e superbă și...
Noi detalii despre Mario Mutu! Dezvăluirile Alexandrei Dinu despre fiul pe care îl are cu...
Elevii, în mare pericol din cauza lămpilor UV folosite în şcoli! De ce trebuie interzise...
Vaccinare anti-Covid-19 în România: Liber la programări pentru imunizare cu serul Pfizer. Persoanele care se...
BANCUL ZILEI – Răpit si violat cu sălbăticie de 10 prostituate
Elon Musk vrea să implanteze microcipuri în creierele oamenilor. Tot ce trebuie să știi despre...
Vine marele CUTREMUR în România! S-a anunțat data exactă: 'O zi nefastă pentru toți'
Un român a plantat o sămânță într-o damigeană, în anul 1960. Ce s-a întâmplat cu...
Ce declanşează la FEMEI dorinţa de a FACE sex? Răspunsul cercetătorilor este neaşteptat.Toţi bărbaţii ar...
Românii care au cont și card la aceste bănci sunt în pericol să rămână fără...
Cine e Liliya Turkeieva de la Românii au talent. E unică în lume, talentul ei...
A divorțat după 7 ani, fără pasiune, de căsătorie. Apoi a făcut un experiment inedit:...
BREAKING NEWS: România este în DOLIU! A fost găsit mort în apartamentul său
O femeie nu a mâncat zahăr 30 de ani. De atunci pare că nu a...
Concedieri MASIVE. Tarom se pregăteşte să dea afară jumătate dintre angajaţi. 700 de oameni sunt...
SURPRIZĂ de proporţii: De unde vin produsele de la Lidl? ADEVĂRUL de la raft care...
Veste ȘOC despre Sebi, copilul de 7 ani dispărut de ȘASE SĂPTĂMÂNI. Ce s-a întâmplat,...
Inchide