VIDEO: Bechtel ar fi acceptat să construiască autostrada Transilvania la jumătate de preț. Vezi reacția oficială a companiei Bechtel. UPDATE

Redactor:
Gândul
VIDEO: Bechtel ar fi acceptat să construiască autostrada Transilvania la jumătate de preț. Vezi reacția oficială a companiei Bechtel. UPDATE
Prețul de construcție a autostrăzii Brașov-Borș a fost redus de la 20 de milioane de euro pe kilometru la mai puțin de jumătate, în urma unor negocieri între autorități și Bechtel, constructorul urmând să reia lucrările la toamnă, după ce va primi o parte din sumele datorate de stat

UPDATE:Boagiu despre negocierile cu Bechtel: Suntem pe calea ceabună

Ministrul Transporturilor, Anca Boagiu, a declarat, joi, laArad, că este în curs de renegociere contractul cu Bechtel, desprecare a afirmat că nu a făcut onoare, iar cei care l-au semnat aufost „mai degrabă dușmani ai statului”, însă acum lucrurile sunt”pe calea cea bună”.

Întrebată de jurnaliști, în timpul unei vizite în municipiulArad, care este stadiul negocierilor cu Bechtel pentru AutostradaTransilvania, Anca Boagiu a spus că acestea nu au fostfinalizate.

„Suntem pe calea cea bună, este o negociere din care ministerulși compania (CNADNR – n.r.) trebuie să scoată maximum dintr-uncontact pe care îl știți cu toții: nu ne-a făcut nici cinste, nicionoare, nu ne-a adus nici câștiguri și cei ce l-au semnat nu așputea să spun că au fost români adevărați, prieteni ai României, cimai degrabă dușmani ai statului”, a spus Boagiu.

Anca Boagiu s-a aflat, joi, la Arad pentru a participa la uneveniment simbolic – turnarea ultimei cantități de beton necesarăpentru podul peste Mureș care face parte din centura în regim deautostradă.

În urmă cu două săptămâni, tot la Arad, Anca Boagiu declara căministerul este în negocieri cu Bechtel pentru ca AutostradaTransilvania „să intre într-o normalitate a prețurilor

„Sunt în desfășurare negocierile. Poziția ministerului estefermă, noi nu avem altceva de făcut decât să negociem acestcontract astfel încât să intre într-o normalitate a prețurilor”,spunea Anca Boagiu.

Potrivit pro TV, prețul de construcție a autostrăzii Brașov-Borșa fost redus de la 20 de milioane de euro pe kilometru la mai puținde jumătate, în urma unor negocieri între autorități și Bechtel,constructorul urmând să reia lucrările la toamnă, după ce va primio parte din sumele datorate de stat.

Postul de televiziune relatează, citând surse din MinisterulTransporturilor, că au avut loc „negocieri dure”, în urma căroraBechtel a renunțat la o parte din pretenții, în schimbul plățiiunei tranșe din datorii.

„Există informații că au avut loc discuții politice la nivelînalt care i-au convins (pe americanii de la Bechtel, n.r.) săaccepte aceste condiții, mai ales că la negocieri a participat șiambasada americană. Cu prețuri care depășesc pe anumite porțiuni și30 de milioane de euro per kilometru, șantierul autostrăziiTransilvania a consumat deja peste un miliard de euro, iar la platămai așteaptă facturi de peste 200 de milioane de euro”, conformProTV.

Prețul pe kilometru rămâne însă ridicat, iar autostrada este unadintre cele mai scumpe din lume, arată sursa citată.

Autostrada Transilvania este proiectată pe o lungime totală de415 kilometri, dar porțiunea construită până în prezent cufinanțarea statului, la șapte ani de la lansarea proiectului,depășește cu puțin 10% din traseul total.

Până în prezent au fost contruiți doar 52 km din autostradă, iarlucrările sunt oprite de la începutul anului, din lipsă defonduri.

Compania de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România avea înluna mai o datorie către Bechtel de 90,4 mililoane euro, la care seadaugă TVA în valoare de 90,3 milioane lei.

Marian Buga, [email protected]

Prețul de construcție a autostrăzii Brașov-Borș a fost redus dela 20 de milioane de euro pe kilometru la mai puțin de jumătate, înurma unor negocieri între autorități și Bechtel, constructorulurmând să reia lucrările la toamnă, după ce va primi o parte dinsumele datorate de stat, potrivit ProTV.

Postul de televiziune relatează, citând surse din MinisterulTransporturilor, că au avut loc „negocieri dure”, în urma căroraBechtel a renunțat la o parte din pretenții, în schimbul plățiiunei tranșe din datorii.

„Există informații că au avut loc discuții politice la nivelînalt care i-au convins (pe americanii de la Bechtel, n.r.) săaccepte aceste condiții, mai ales că la negocieri a participat șiAmbasada americană. Cu prețuri care depășesc pe anumite porțiuni și30 de milioane de euro per kilometru, șantierul autostrăziiTransilvania a consumat deja peste un miliard de euro, iar la platămai așteaptă facturi de peste 200 de milioane de euro”, conformProTV.

Reprezentanții companiei americane nu doresc să comenteze,oficial, asupra indicatorilor financiari ai noului acord însăsubliniază că, dacă va fi cazul, vor angaja forță de muncăsuplimentară. „Lucrăm împreună cu Ministerul Transporturilor pentrua ajunge la un acord care să permită continuarea lucrărilor laAutostrada Transilvania, urmând a angaja personal din zonă și aîncheia contracte cu companiile românești”, a declarat pentrugândul Bogdan Sgârcitu, purtătorul de cuvânt al diviziei dinRomânia a Bechtel.

Prețul pe kilometru rămâne însă ridicat, iar autostrada este unadintre cele mai scumpe din lume, arată sursa citată.

ProTV dă ca exemplu șantierul Deva-Orăștie, unde lucrările suntefectuate pentru 7 milioane de euro pe kilometru, șiArad-Timișoara, cu 5,5 milioane de euro pe kilometru.

„După șapte ani în care americanii au muncit puțin și au încasatmult, statul român a cerut scăderea tarifelor cu cel puțin 35%.Americanii au cedat greu și s-a ajuns la intervenții până la celmai înalt nivel. Un rol important l-a jucat chiar Ambasadaamericană. Noua înțelegere urmează a fi semnată și aprobată apoi deGuvern”, mai arată postul tv.

La jumătatea lunii iulie, ministrul Transporturilor, AncaBoagiu, a declarat că negocierile cu Bechtel urmăresc ca autostradaTransilvania „să intre într-o normalitate a prețurilor”.

Autostrada Transilvania este proiectată pe o lungime totală de415 kilometri, dar porțiunea construită până în prezent cufinanțarea statului, la șapte ani de la lansarea proiectului,depășește cu puțin 10% din traseul total.

Până în prezent au fost construiți doar 52 km din autostradă,iar lucrările sunt oprite de la începutul anului, din lipsă defonduri.

Compania de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România avea înluna mai o datorie către Bechtel de 90,4 milioane euro, la care seadaugă TVA în valoare de 90,3 milioane lei.

Emil Popescu, [email protected], Victor Rotariu,[email protected]

Gheorghe Hagi trece la nivelul următor. "Regele" dă marea lovitură şi face cea mai mare...
Gina Pistol, OUT de la emisiune! Șefii de la Antena 1 au luat această decizie...
FOTO. Ea e femeia pentru care Walter Zenga ar fi părăsit-o pe Raluca! Seamănă foarte...
Brigitte Pastramă, în lacrimi la tv! A explicat de ce a divorțat, de fapt, de...
Acuze ULUITOARE pentru Gabriela Firea! Cu cine încheia, de fapt, contractele la Primăria București
Situaţie îngrijorătoare pe şantierul Autostrăzii A3 Transilvania. Constructorul este, practic, inexistent
Insulele italiene, locuri de „pelerinaj sexual”. Care sunt cele mai vizitate
Gina Pistol, OUT de la emisiune! Șefii de la Antena 1 au luat această decizie...
EXCLUSIV! Adina Buzatu și-a câștigat primii bani din spălat parbrize. Cum a reacționat tatăl său...
ALARMANT! În plină pandemie Rusia a INSTALAT ceva în apropiere de ROMÂNIA. Cât de mare...
Nicolae Ceaușescu, gest RUȘINOS față de Arsenie Boca. De ce l-a amenințat și a făcut...
Toți cei care au WhatsApp trebuie să afle: schimbarea fără precedent se întâmplă acum
Bonus de coronavirus: 2000 DE LEI LUNAR! Cine sunt românii care vor încasa acești bani
10 motive pentru care o femeie căsătorită îşi înşală soţul
SITUAŢIA ALARMANTĂ pe judeţe. Bucureştiul rămâne pe PRIMUL la numărul de infectări. Lista completă cu...
Familia care controlează una dintre cele mai mari tări şi bogate din lume. Ei au...
Bianca Dragușanu, atac dur la adresa divelor din România. Blondina a făcut-o praf pe Carmen...
Inchide