VIDEO: Cum a fost devalizată Societatea Feroviară de Turism, mina de aur a CFR – un reportaj „România, te iubesc!”

VIDEO: Cum a fost devalizată Societatea Feroviară de Turism, mina de aur a CFR – un reportaj „România, te iubesc!”
În această seară, Pro TV va prezenta, în cadrul emisiunii „România te iubesc", istoria Societății Feroviare de Turism, creată inițial de ministerul Transporturilor pentru a valorifica activele imobiliare ale CFR dar care s-a dovedit ulterior mai degradă o metodă de a vinde pe bucăți terenuri valoroase sau trenuri de epocă.

Hoteluri în stațiuni cunoscute, terenuri extrem de valoroase, trenuri de epocă. Ce s-a întâmplat cu acea adevărată comoară aflată în posesia Societății Feroviare de Turism. În cadrul emisiunii „România, te iubesc!”, care a fost difuzată duminică seară, la ora 18:00, reporterii Pro TV au prezentat situația SFT și afacerile și tranzacțiile derulate de către ea prin care proprietăți valoroase au fost fie vândute la prețuri mult sub cele ale pieței, fie sunt lăsate în paragină.

În 2003-2004, cele mai atractive proprietăți din punct de vedere imobiliar ale SNCFR-ului au fost puse sub umbrela Societății Feroviare de Turism: restaurante, spații comerciale, terenuri și hoteluri.

Despre asta vorbește deschis și Ludovic Orban, fost ministru al transporturilor, care recunoaște că încă de la început s-au întâmplat lucruri necurate.

„Evident că această societate nu-și avea sensul de a exista. A fost așa o societate constituită ca o vacă de muls ca un buzunar lateral care să nu fie chiar… Acuma eu vă mărturisesc că SFT-ul nu l-am tratat cu foarte mare atenție pentru că nu mi s-a părut că are vreo legătură cu activitatea de transport din România. Era o societatea stranie, ciudată”, a declarat el reporterului Pro TV.

Cazul hotelului Astoria

Unul dintre cele mai cunoscute cazuri de nepăsare, de incompetență sau de rea voință din partea oficialilor statului în ceea ce privește activele SFT este cel legat de executarea silită a hotelului Astoria, care se afla în proprietatea statului de 56 de ani. În 2007 societatea a angajat o firmă de avocatură, Sfârâială și Asociații, pentru a o reprezenta în diferite spețe. Avocații nu au fost plătiți pentru serviciile efectuate, deși societatea avea suficienți bani în conturi. Firma s-a întors ulterior împotriva societății care a angajat-o și a cerut executarea silită.

Printre șefii Transporturilor care au promis că se vor ocupa de rezolvarea acestui caz, în sensul efectuării unei anchete și pedepsirii vinovaților, se numără inclusiv Ludovic Orban, fostul ministru al Transporturilor.

Întrebat dacă se simte vinovat că executarea a avut loc în timpul mandatului său de ministru, Orban a declarat: „Păi eram ministru. Normal că o oarecare vinovăție există în calitate de ministru pentru pierderea unui asset (activ, n.r.), printr-o manevră ilegală. Dar nu pot să spun că este o vinovăție gravă…”. El a adăugat că nu își amintește, acum, toate detaliile acelei tranzacții dar a subliniat că a dispus începerea unor anchete privind această tranzacție în vederea anulării ei.

Hotelul a fost vândut cu 2,5 milioane de euro pentru o datorie de 17.500 de euro

Hotelul a fost executat pentru o datorie inițială de 17.500 de euro și a fost vândut ulterior la un preț de doar 2,5 milioane de euro, deși valora de câteva ori mai mult. Până în momentul de față nimeni nu a fost pedepsit, conform legii, pentru eventualele nereguli care ar fi fost descoperite în Justiție.

Noii proprietarii ai hotelului Orhideea Gardens nici nu au trebuit, efectiv, să plătească achiziția. Din momentul în care au devenit proprietară, firma a cerut Societății o chirie de 300.000 de euro pe lună. Astfel, Luminița Gliga, numită de Ludovic Orban directoarea generală a SFT, a dispus plata unei sume 7 milioane de lei, în contul chiriei. Noul proprietar a primit astfel peste două milioane de euro în conturi de la societatea de stat pe care tocmai a cumpărat-o pentru 2,5 milioane de euro.

Statul a pierdut sume colosale de bani sau active foarte importante la CFR și înainte de înființarea SFT. Cel mai cunoscut caz este cel legat de Mihai Necolaiciuc, fost director general al CFR. El a fost acuzat de abuz de putere și de deturnări de fonduri de aproape 70 de milioane de euro. Metoda de risipire a banului public a fost în acest caz achiziționarea unor bunuri și servicii la prețuri și de câte ori mai mari decât cele ale pieței.

O parte dintre „investițiile” efectuate în timpul mandatului său au fost făcute la proprietăți care se află acum sub umbrela SFT.

Necolaiciuc, reporterului Pro TV: „Nu știu dacă nu s-a creat un mit, dacă n-am fost eu un troc politic”

Necolaiciuc, care a părăsit România când au apărut primele acuzații și a fost extrădat din Statele Unite după doi ani de căutări, este acum cercetat în stare de libertate.
„Cel mai mare escroc din istoria căii ferate!(…) Nu știu dacă nu s-a creat un mit, dacă n-am fost eu un troc politic”, a declarat el reporterului Pro TV, care i-a spus că „este o legendă”, moment în care Necolaiciuc a răspuns la rândul lui, zâmbind: „Da. Sunt. În sensul negativ. Da. Sunt un nume”.

Întrebat ce părere are despre înființarea SFT, imediat după ce el a părăsit funcția de director general al CFR, în 2003, Necolaiciuc a răspuns că părea a fi, încă de pe atunci, o societatea înființată „pentru ca să se vândă…”.

„Supriza pe care am avut-o eu e că a apărut acest SFT. Asta a fost. A apărut și s-a băgat în ea numai hoteluri, restaurante și cam așa ceva, nu? Active imobiliare atractive, am putea spune. Înseamnă că asta a fost făcută ca să se vândă…”, a declarat el.

Un complex de agremen din Băneasa a fost vândut pentru teren la un preț derizoriu

O altă piedere înregistrată de SFT a fost cea legată de vânzarea unui teren în zona Băneasa, din Capitală, pe malul lacului Herăstrău, una dintre cele mai scumpe zone imobiliare din București.

În spatele gării Băneasa ar fi trebuit să se afle complexul balneo-sportiv al CFR-ului, investiție de sute de mii de dolari începută în timpul mandatului lui Necolaiciuc.

Complexul, situat imediat în apropierea izvorului termal al Capitalei, ar fi trebuit să conțină, printre altele, un hotel, o piscină și terenuri de tenis. Lucrările au fost stopate în 2003 și, ulterior, terenul pe care trebuia dezvoltată investiția a fost vândut, tot în urma unei executări silite, pentru o sumă derizorie, unei firme din Constanța.

Metoda acumulării de datorii pentru ca ulterior, după executarea silită, să fie vândute active la prețuri mult subevaluate pare a fi la ordinea zilei. În 1992 SNCFR a semnat un contract cu firma Tunele Brașov pentru o serie de lucrări la căile ferate. În 1995 firma a fost privatizată iar doi ani mai târziu, ministrul Transporturilor de atunci, actualul președinte al României, Traian Băsescu, a dispus sistarea investițiilor în CFR.

Printre aceste lucrări se numără și cea de la linia de cale ferată Seciuri – Alunu. În 2001 firma Tunele Brașov a acționat în judecată compania de stat pentru a-și recupera banii investiți în niște scuturi, respectiv niște sfredeluri rămase în tunel. Cele două utilaje au fost estimate atunci la peste 2 milioane de dolari. Acest caz a fost un motiv de executare silită în mai multe rânduri.

Necolaiciuc recunoaște că „au venit și la el” persoane care să îi propună vânzarea în pierdere a anumitor active. „Vă spun și că oricum au venit la mine. Unu venise așa ca dumneavoastră. Facem jumate-jumate, facem târgul mâine”.

În contul acelei datorii firma Tunele Brașov a primit inclusiv vagoane și locomotive dar și acel teren din Băneasa, care a fost scos la vânzare și cumpărat de firma respectivă.

Vagoane sau locomotive de epocă au ajuns la fier vechi

Un alt caz de risipire a banului public este și cel legat de cele 5 vagoane de epocă din Gara Obor, din Capitală, care au fost tăiate și date le fier vechi precum și de unicul tren sanitar din Europa.

Anul trecut compania SFT a decis vânzarea trenurilor la fier vechi, respectiv la încasarea unei sume de sub 200.000 de euro în condițiile în care doar trenul sanitar ar fi valorat, în 2008, 1,2 milioane de euro.

La „tezaurul” SFT se adaugă și trenul Dracula, de la Brașov, în a cărei compunere se află locomotiva Pacific 2.31, unicat în România. Trenurile sunt lăsate să ruginească, fiind doar păzite.

Printre activele imobiliare al SFT se numără și o clădire din Sighișoara, aflată chiar lângă gară, clădire care, în acte, este finalizată din 2001 dar care, în realitate, este într-o stare dezolantă.

La Eforie Nord, la hotelul Decebal, un alt exemplu. În loc să fie exploatat, în turism, conducerea SFT a decis închirierea lui unei firme de apartament, care îl ține deschis doar trei luni pe an, în sezon.

Un teren aflat într-una dintre cele mai bune zone din Sinaia, în suprafață de 56 de mii de metri pătrați, a fost vândut de SFT cu 35 de euro metrul pătrat, în 2010, într-o perioadă în care piața imobiliară „era în cel mai jos punct posibil”. Cu toate astea, chiar și atunci prețul pieței era de zece ori mai mare.

Cel mai important activ al SFT, complexul Astoria din Snagov, o proprietate de 22 de hectare cu sală de conferințe, piscine, săli de sport, restaurante și locuri de cazare, este într-o stare continuă de degradare. Din toamnă, spun reporterii ProTV, complexul a fost închis iar angajații de aici au fost pe rând disponibilizați.

O piscină care a costat un milion de euro este închiriată de stat unei firme cu 455 de euro pe lună

Fără întreținere, clădirile se dărâmă încetul cu încetul, în timp ce mulți oameni de afaceri sunt interesați să devină proprietari ai complexului. Piscina complexului, de exemplu, în care s-a investit peste un milion de euro, a fost închiriată în 2009 cu 345 de euro pe lună, chiria crescând ulterior prin acte adiționale la 455 de euro pe lună.
Alte două proprietăți din patrimoniul SFT, la Râul Vadului, lângă Sibiu, și la Vatra Dornei, sunt și ele în paragină.

În legătură cu problemele punctuale găsite, jurnaliștii ProTV au discutat cu foști miniștri ai Transporturilor, cu foști directori ai SFT, cu sindicaliști de la CFR sau cu angajații care administrează bunurile în beneficiul statului. Unul dintre cei intervievați este Mihai Necolaiciuc, fostul director CFR judecat pentru un prejudiciu de zeci de milioarde de lei adus companiei de stat, care a povestit, printre altele, cât de mulți bani au fost investiți în mandatul său în proprietățile din patrimoniul SFT.

„Societatea Feroviară de Turism, creată parcă artificial pentru oameni de afaceri dornici de tunuri imobiliare, își va da într-un final duhul. Nimeni nu pare interesat să o resusciteze, câtă vreme aduce beneficii enorme oricui, numai statului roman nu. Pentru oameni cu viziune, ar fi putut fi veriga ce salva de la disponibilizare mii de oameni din CFR”, este concluzia reporterilor „România, te iubesc!”.

Inchide