• Publicat:
  • Actualizat:
Financiar

VIDEO: Noua aplicație care-ți permite să pornești mașina cu ajutorul telefonului mobil

VIDEO: Noua aplicație care-ți permite să pornești mașina cu ajutorul telefonului mobil
O aplicație Intel le va permite șoferilor să efectueze, prin intermediul telefonului, acțiuni simple

O aplicație Intel le va permite șoferilor să efectueze, prinintermediul telefonului, acțiuni simple, cum ar fi deschidereaușilor mașinii sau pornirea motorului, dar va și trimite cătresmartphone alerte și imagini video în momentul în care senzoriiautomobilului vor sesiza eventuale tentative de furt sau atuncicând se va declanșa alarma.

Imaginile video putea fi văzute în timp real de cătreproprietarul automobilului și stocate pentru a putea fi revăzutemai târziu.

Aplicația pentru telefonul mobil este dezvoltată de cătrelaboratoarele de cercetare din California ale companiei Intel.Aplicația este testată în prezent pe telefoanele care folosescsistemul de operare Android, dar și pe smartphone-urile companieiApple, informază Technology Review.

Aceasta va permite accesul la toate componentele electronice alemașinii și va conecta automobilul la un server prin intermediulunei rețele de telefonie mobilă.

Intel ia în considerare și folosirea sistemului pentru a oferiproducătorului date legate de performanța autoturismului. Totodată,aplicația ar putea furniza autorităților locale informații despremodul în care este condusă mașina.

În trecut BMW, Ford și Toyota au dezvoltat programe care aufăcut posibilă folosirea de către autoturism a conexiunii lainternet furnizată de smartphone-ul proprietarului pentru a accesaservicii de radio online, dar nu au reușit să dezvolte aplicații cuaceleași funcții precum cea dezvoltată de Intel.

Inchide