Weekend aglomerat la munte. La Sinaia numărul turiștilor a fost mai mare decât al manifestanților din toată România

Weekend aglomerat la munte. La Sinaia numărul turiștilor a fost mai mare decât al manifestanților din toată România
Publicat: 23/04/2012, 19:35
Actualizat: 23/04/2012, 23:21

Aproximativ 154.000 de accese la punctele de transport pe cablu și peste 132.000 de mașini au fost înregistrate în principalele stațiuni montane românești în week-end-ul 13-15 ianuarie, potrivit datelor furnizate Ministerului Dezvoltării Regionale și Turismului de către autoritățile publice locale, informează Mediafax.

Clasamentul celor mai aglomerate stațiuni, în funcție de numărul de accese la punctele de transport pe cablu, este condus de Poiana Brașov (aproape 63.500 de accese la punctele de transport pe cablu și peste 100.000 de mașini înregistrate), Predeal (în jur de 36.000 de accese și aproximativ 3.000 de mașini) și Azuga (aproximativ 18.000 de accese și 1.000 de mașini).

Clasamentul continuă cu stațiunea Sinaia (12.000 de accese și peste 25.000 de mașini), Rânca (8.000 de accese și 1.300 de mașini), Straja (3.500 de accese și 600 de mașini), Borsec (11.000 de accese și 800 de mașini) și Șugaș-Băi (peste 1.700 de accese și aproape 450 de mașini). Conform datelor Jandarmeriei, duminică au participat la proteste, la nivel național, circa 13.000 de manifestanți.

„Noile pârtii și instalații de transport pe cablu inaugurate la sfârșitul anului trecut în Poiana Brașov au făcut ca și zilele trecute această stațiune să fie cea mai căutată destinație montană din țară. În Azuga, gradul de ocupare a unităților de primire turistică, hoteluri, cabane, pensiuni etc., a fost de 95%. Borsecul a avut în jur de 800 de turiști cazați și aproximativ 1.500 de turiști în total”, a declarat marți într-un comunicat purtătorul de cuvânt al MDRT, Bogdan Oprea.

Ministerul Dezvoltării Regionale și Turismului a derulat în ultimii ani investiții de aproximativ 500 de milioane de lei în dezvoltarea infrastructurii turistice și sportive în stațiunile montane românești.

În ultimii doi ani au fost construite 12 pârtii noi și au fost extinse și reamenajate alte 15 pârtii și au fost construite 9 instalații noi de transport pe cablu (telegondole, telescaune etc.) și 21 de sisteme de producere a zăpezii artificiale.

Printre investițiile în stațiunile montane derulate de MDRT sunt și cele necesare organizării în România a Ediției de Iarnă a Festivalului Olimpic al Tineretului European (FOTE) din 2013, care se va desfășura pe Valea Prahovei în februarie 2013.

Printre aceste investiții se numără extinderea domeniilor schiabile de pe Valea Prahovei cu peste 40 de kilometri de pârtii noi, construirea unei trambuline olimpice pentru sărituri cu schiuri și a anexelor (instalații de transport, tribune, parcări etc.), amenajarea a două trasee de biatlon cu utilizare permanentă iarnă-vară, construirea a trei instalații noi de transport pe cablu, construirea a două patinoare noi, dotarea cu instalații de înzăpezire artificială a tuturor pârtiilor din zonă și amenajarea unui lac de acumulare pentru înzăpezire.

ŞOC | Scene incredibile într-un club de noapte. Bătută şi violată de o vedetă aflată...
Ce i-a făcut Niculina Stoican lui Petrică Măţu Stoian, chiar înainte să moară? 'Băiatul' cântăreţului...
FOTO. Maria Dragomiroiu, imagini de senzație la plajă! Cum arată în costum de baie, la...
Zone erogene ale bărbaților care produc plăceri uriașe
Bombă în miez de noapte: negocierile dintre Loți Boloni și FRF au picat! Antrenorul a...
Omicron, tulpină dominantă în România. Noua variantă a acaparat marile oraşe: 96% în Cluj, 72%...
O bancă din România vinde un VW Passat. Pare chilipir dar are o mare problemă
BANCUL ZILEI – Pofte vinovate în miez de noapte: “Dragă, așa aș vrea să fac...
CEO-ul Pfizer: Virusul va persista ani de zile, dar acesta ar putea fi ultimul val...
Ce i-a făcut Niculina Stoican lui Petrică Măţu Stoian, chiar înainte să moară? 'Băiatul' cântăreţului...
Vârsta la care FEMEILE sunt cele mai ATRACTIVE în pat pentru bărbaţi
BĂTAIE în toată regula la o SALĂ de FITNESS!
Ţara devenită paradis pentru pensionare. O „mamaie” a avut 15 iubiţi tineri în 7 ani:...
Răsturnare șocantă de situație în cazul Raisei, fetița ucisă pe trecere de mașina poliţiei. Ce...
Horoscop marți, 18 ianuarie! Cea mai grăbită zodie. Evită cu orice preț deciziile majore
Adevărul despre numărul record de morți în România. Un medic oncolog aruncă bomba
Este oficial: Toţi românii pot primi o zi liberă suplimentară de la angajator. Ce trebuie...
Ce înseamnă acest simbol pe care îl vedem tot mai des pe maşini. Aproape nimeni...