• Publicat:
  • Actualizat:
Financiar

Work and Travel UK. În ce constă înscrierea și cât poți câștiga

În perioada 20 martie - 20 aprilie persoanele interesate de obținerea unui loc de muncă în domeniul turismului și în domeniul hotelier, pot aplica pentru programul de muncă sezonier Work and Travel UK.

În perioada 20 martie – 20 aprilie, persoanele interesate de obținerea unui loc de muncă în domeniul turismului și hotelier, pot aplica pentru programul de muncă sezonier Work and Travel UK.

Reprezentanții unor hoteluri de 3 și 4 stele și cei ai unor restaurante și baruri din insulele britanice Jersey, Guernsey și Sark, aflate în zona Canalului Mânecii, le oferă românilor posibilitatea de a lucra pe o perioadă de 6 până la 9 luni în Marea Britanie.

Tinerii pot aplica pentru posturi de ospătar, barman, bucătar, ajutor de bucătar, cameristă, recepționer sau portar. Ei vor putea pleca din țară în perioada aprilie – mai și vor munci 48 de ore pe săptămână.

În funcție de durata contractului semnat, românii vor putea câștiga în acest fel între 6.788 de euro și 10.444 de euro. Cazarea și masa vor fi asigurate de către angajatori, la un cost de circa 95 de euro pe săptămână, ce se retrage din salariul candidatului.

Durată contract Câștig net (euro/contract)
6 luni 6.788
7 luni 8.094
8 luni 9.138
9 luni 10.444

Sursă: date HappySummer

Candidații trebuie să aibă experiență în domeniu

Persoanele care vor să aplice pentru astfel de locuri de muncă trebuie să îndeplinească mai multe criterii impuse de către angajatori. Printre acestea se numără cunoașterea limbii engleze la nivel avansat, lipsa unui cazier juridic și experiența de cel puțin șase luni în domeniu, pe un post similar, ce poate fi dovedidă prin intermediul unei scrisori de recomandare din partea fostului angajator.

Candidații trebuie, de asemenea, să aibă vârste cuprinse între 18 și 30 de ani și să fie sănătoși.

Insula Jersey, Marea Britanie. (FOTO: Wikipedia)

În cazul postului de cameristă, angajatorii nu le cer viitorilor salariați experiență în domeniu.

Cât trebuie să plătești pentru a te înscrie într-un astfel de program

Pentru a participa la programul Work and Travell UK candidații trebuie să achite mai multe taxe, mai exact o taxă de procesare a dosarului lor, de 419 euro, și o taxă de plasament, de 574 de euro.

Contravaloarea biletului de avion pe ruta București – Channel Islands se achită în cel mult o săptămână de la obținerea confirmării plasamentului și costă 239 de euro.

În ce constă procedura de înscriere

Candidații care vor să se înscrie în cadrul programului Work and Travel UK trebuie să trimită o aplicație redactată în limba română, un CV în limba engleză cu fotografie, o copie după recomandări, diplome de studii și de calificare în domeniu și o copie după cartea de identitate sau după pașaport la adresa de e-mail [email protected] sau pot depune un dosar la unul dintre centrele de recrutare ICEPWORLD România.

Cele trei insule se află în Canalul Mânecii. (FOTO: Google Earth)

După această etapă, pe aceeași adresă de e-mail se trimite dosarul de înscriere al candidatului ce va susține ulterior un interviu de angajare și va semna un contract. După primirea ofertei de muncă, tinerii trebuie să completeze dosarul cu o adeverință medicală și cu cazierul judiciar. Ei vor semna apoi un contract pentru respectiva ofertă de muncă și vor călători spre Marea Britanie.

Candidații își pot depune dosarul și la unul dintre centrele de recrutare din București, Iași, Cluj-Napoca, Târgu-Mureș și Cravoia.

Primele interviuri vor avea loc pe data de 31 martie la hotelul Ibis – Palatul Parlamentului, din Capitală.

×
Inchide