GÂNDUL FINANCIAR. Directorul general al Poștei Române (CNPR), Valentin Ștefan: „Noi avem un rol în societate pe care ni-l îndeplinim cu brio”

Publicat: 05/10/2021, 15:36

Directorul general al Poștei Române (CNPR), Valentin Ștefan, a vorbit in exclusivitate la GÂNDUL FINANCIAR despre obiectivele și strategia de business pentru a crește performanța companiei.

 Valentin Ștefan este de trei luni director general al Poștei Române și din această poziție a făcut o descriere a acesteia.

„Poșta Română poate să rezolve niște probleme fundamentale ale statului”

„Compania în sine este un gigant, un motor de dezvoltare pe care România nu-l folosește și care la rândul ei are nevoie să fie dezvoltată și modernizată. Compania Națională Poșta Română poate să rezolve niște probleme fundamentale ale statului, pe care le rezolvă în clipa asta, doar că poate să rezolve mult mai multe”, a afirmat Valentin Ștefan, la GÂNDUL FINANCIAR.

Cu o experiență de business, de investigator anti-fradă de mai mulți ani chiar pe Wall Street, Valentin Ștefan a devenit director general adjunct al CNPR în iulie 2020, potrivit CV-ului publicat pe site-ul instituției, a fpsr responsabil pentru coordonarea Direcției Economice, a Departamentelor IT și Juridic și a Direcției Administrativ, Auto și Securitate Poștală.

„Știu de această comparație între Poștă și alte companii care oferă servicii asemănătoare. Diferența majoră între noi și alții este că noi nu suntem o companie privată. Noi avem un rol în societate pe care ni-l îndeplinim cu brio și nicio altă societate nu poate saă o facă. Și e vorba de două servicii principale pe care noi le facem și nimeni altcineva nu le face mai bine decât noi: e vorba de serviciul universal – cea mai bună infrastructură de logistică din țară o are Posta Română și datorită acestui lucru suntem furnizori de serviciu universal și livrarea de pensii în fiecare lună”, a spus directorul general al Poștei Române, la GÂNDUL FINANCIAR.

Per ansamblu, mai mult de jumătate dintre pensionarii români primesc banii prin poștă, din totalulde 4,87 milioane de persoane. Numărul pensionarilor plătiți prin instituțiile bancare a ajuns, în august 2021, la 2,37 milioane de persoane, ceea ce reprezintă 46,15% din totalul beneficiarilor. Ei au încasat în total pensii cumulate în valoare de 4,55 miliarde de lei.

Costurile plătite de stat pentru trimiterea banilor pe cardurile pensionari sunt de aproape 10 ori mai mici decât prin poștă. Pentru prestarea serviciilor de transmitere a drepturilor din bugetul asigurărilor sociale de stat (BASS) prin bănci, statul a plătit 47,5 milioane de lei, în timp ce prin poștă a plătit 440 milioane de lei, conform datelor furnizate de CNPP.

Madalina Prundea
Absolventă a Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca, Departamentul de Limbi Moderne Aplicate din cadrul Facultății de Litere, Mădălina Prundea a debutat în presa regională, la „Evenimentul Zilei de Transilvania”, la finalul anului citeste mai mult
Celebra prezentatoare TV a ţării a fost concediată. Umilinţa la care nimeni nu se aştepta...
Cu cine a fost prinsă Mihaela Rădulescu, în pat? Dezvăluiri incredibile despre bărbatul cu care...
FOTO. Larisa Drăgulescu se pozează în ipostaze interzise! `Am făcut așa o avere impresionantă`
Dieta împotriva inflamației. Alimentele care luptă cu îmbătrânirea, durerea și bolile cronice
FOTO EXCLUSIV. Ea este moștenitoarea „imperiului” pe care îl construiește Răzvan Burleanu! Primele imagini
O pandemie ascunsă? Boala care ucide mult mai mulţi oameni decât se credea
Cum încarcă un român DACIA Spring. Fotografia e VIRALĂ
BANCUL ZILEI – Ion, Maria și supozitoarele buclucașe
VIDEO. Cum arată capsulele pentru sinucidere asistată în 30 de secunde
Cu cine a fost prinsă Mihaela Rădulescu, în pat? Dezvăluiri incredibile despre bărbatul cu care...
Cele mai perverse OBICEIURI ale oamenilor. „Sunt de-a dreptul ȘOCANTE”
PERCHEZIŢII la CONSTANŢA! BĂRBAT, ARESTAT pentru TRAFIC de DROGURI
Dezvăluirea șocantă făcută de Donna D’Errico la 23 de ani după rolul din Baywatch
Vestea ȘOC a momentului în România: A murit... Un sfârșit cumplit
Se schimbă banii! Anunțul venit chiar acum de la cel mai înalt nivel: "După 20...
O nouă sărbătoare pentru români! Ziua care va avea o însemnătate aparte! Legea a fost...
O poveste fabuloasă de succes. Cum a ajuns un IT-ist din Cluj să facă 100...
Locul superb aflat la câteva minute de Braşov, dar care nu este o staţiune de...