EXCLUSIV VIDEO | Expertul Paul Harfaș: ”Minți și idei cu siguranță avem, România sustenabilă ține aproape de Europa”

La capitolul dezvoltare durabilă, decalajul României față de Europa poate fi unul mai mic, comparativ cu alte domenii. “Un orizont de 10 ani este realizabil”, a declarat, la Gândul Green, expertul în digitalizare industrială, Paul Harfaș.

Sustenabilitatea nu mai este doar un moft, cu o necesitate, iar companiile se adaptează.

“Sustenabilitatea noi o vedem, momentan, din interacțiunile noastre cu industria. Nu mai este un nice to have. Este o necesitate în primul rând pentru mediu și societate. În al doilea rând, imaginea companiilor respective producătoare, cum sunt privite de clienții și consumatorii lor. Este net favorabilă în momentul în care compania respectivă are o abordare responsabilă față de mediu și comunitate”, a declarat Paul Harfaș la Gândul Green.

Paul Harfaș: ”Încercăm să pregătim terenul în acea direcție

Expertul în digitalizarea industrială afirmă că indicatorii de sustenabilitate vor fi reglementați, în așa fel încît toate statele membre ale Uniunii Europene să aibă aceleași criterii.

“Pe partea de sustenabilitate, noi încercăm să sprijinim prin diverse funcționalități incluse în sistemul dezvoltat. Pe lângă încercarea de a o sprijini, vine și un alt motiv: partea de raportare de indicatori de sustenabilitate urmează să fie reglementată de către o directivă UE. Încercăm să pregătim terenul în acea direcție și să ajutăm fabricile în tot procesul acesta de complience cu directiva la nivel europeană”, a completat Harfaș.

Tocmai de aceea, consideră specialistul, decalajul dintre țara noastră șu restul statelor membre UE nu este unul la fel de mare ca în alte domenii.

“Mi-e greu să am o imagine globală, ce sper eu și în ce am încredere e că în zona asta de sustenabilitate gap-ul nostru față de restul țărilor UE să fie mai mic decât în alte domenii. Probabil, un orizont de 10 ani este realizabil”, a concluzionat Paul Harfaș, la Gândul Green.

Minți și idei cu siguranță avem, consider că începem să le aplicăm și la noi în țară. Pe mine mă bucură să văd și ecosistemul de start-up-uri în domeniul tech, inclusiv în zona de ESG și sustenabilitate tot mai mare în ultima vreme. Mie îmi dă încredere, să ne aplicăm ideile și tehnologia pentru a face o Românie mai sustenabilă”

Paul Harfaș

Interviul integral:


Citește și:

EXCLUSIV VIDEO | Cum pot fi prevenite dezastrele naturale în România. Specialist: ”Doar prin amenajări hidrotehnice, este un alt proiect care o să dureze zeci de ani”

EXCLUSIV VIDEO | Specialist în energie: ”România a pierdut startul la cărbune în urmă cu 10-15 ani, nu ieri, nu alaltăieri”

EXCLUSIV VIDEO | Independența energetică a României. Expert: ”Va fi o luptă destul de dificilă, România trebuie să găsească o soluție pentru următorii 10 ani, dacă ne vom ține de treabă”

EXCLUSIV VIDEO | Specialist în energie: ”Mixul energetic, gândit bine, înseamnă 7-10 ani. Insecuritate și prețuri mai ridicate”

EXCLUSIV VIDEO | Care sunt problemele din energia românească. Specialist în energie: ”Sunt de natură managerială, de natură legislativă, de natură birocratică”

Cristian Lisandru
S-a născut în București, pe data de 18 iulie 1968, și este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, specializarea Comunicare. Activitatea jurnalistică – editorialist GÂNDUL.RO, scriind articole de investigație, politică internă, politicăciteste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Ce i-a spus Gina Basoc soțului ei înainte să moară. Ultimele cuvinte ale șefei de...
FOTO. Cea mai frumoasă gimnastă nu se mai ferește! A devenit milionară la 18 ani...
Doi liceeni susțin că au demonstrat teorema lui Pitagora, unul din marile mistere ale matematicii....
6 pești TOXICI, de evitat ☢️ Au foarte mult MERCUR
Cum l-a anunțat Valentina Pelinel pe Cristian Borcea că îl va face tată din nou:...
Cel mai bun SUV second-hand. Consumă puțin și este mai ieftin decât un Duster nou...
Subiecte simulare română Bacalaureat 2023. Ce subiecte au primit elevii anul acesta? Emoții mari pentru...
BANCUL ZILEI. Bulă vrea să agațe o tipă bună: Domnișoară, pot să vă servesc cu...
Antalya 2023. De la poze cu munţi ce se întrepătrund cu marea la gastronomia cunoscută...
FOTO EXPLOZIV! Andreea Bălan și Cătălin Cazacu, noul cuplu din showbiz!? Sărut în miez de...
Tocmai PENTAGONUL spune că suntem urmăriți de o NAVĂ-MAMĂ extraterestră
Motivul pentru care băieții răi din filmele de la Hollywood nu folosesc iPhone
L-AU UCIS! Doliu imens în Ucraina. Au confirmat chiar acum
Cătălin Cazacu, gesturi tandre față de Andreea Bălan. Cele două vedete s-au întâlnit la Nuba
Nelu Cortea și Cătălin Bordea, primele declarații după ce au câștigat „America Express”