Cristian Tudor Popescu spune la Gândul LIVE ce i-ar fi cerut Victor Ponta Sfintei Parascheva. PLUS: De ce au politicienii „mântuire turbo”

Redactor:
Diana Marcu

Ce i-ar cere Victor Ponta cuvioasei Parascheva, ce părți din Elena Udrea sau din Liviu Dragnea s-ar păstra ca moaște și ce a căutat Patriarhul Daniel la catedrala din Voluntari, ridicată de Florentin Pandele, sunt câteva dintre întrebările la care editorialistul gândul Cristian Tudor Popescu a răspuns la Gândul LIVE.
Politicienii care s-au înghesuit la racla Sfintei în Catedrala Mitropolitană de la Iași beneficiază de „pachet turbo”, motiv pentru care nu au stat la cozi, ca pelerinii de rând, ci au avut parte de condiții speciale de închinare. „Mântuire turbo, în toate situațiile”, a spus la Gândul LIVE Cristian Tudor Popescu. „Cum să stea împreună cu toți amărâții ăștia, nopți întregi și să vadă ce-nseamnă chiar să te duci la Sfânta Parascheva?”
„Politicienii merg la moaște așa cum se duc muștele la cadavru. Singurul motiv pentru care se duc acolo e că sunt oameni mulți. Dacă n-ar fi oameni, n-ai vedea pe vreunul”, a mai spus senior editorul gândul.info.
De altfel, jurnalistul și-a provocat publicul la un exercițiu: Dacă Victor Ponta, Liviu Dragnea și Elena Udrea vor fi canonizați peste 100 de ani, și românii vor veni la moaștele lor ca la Sfânta Parascheva, ce anume din acești noi sfinți va fi păstrat în raclă?
„(n.r. Elena Udrea) Dânsa va face minuni, o să vindece oameni, dar întrebarea mea este ce anume parte din făptura doamnei Udrea ar trebui păstrat pentru pupat? De la unii sfinți rămâne o ureche .O ureche ar putea rămâne de la Liviu Dragnea, aceea cu care asculta raportările în timp real de la secțiile de votare în vremea referendumului de anul trecut. Că el s-a rugat acolo pentru sufletele rătăcite ale procurorilor răi care i-au făcut dosar”.
Dacă e canonizat și Ponta, cred că ochelarii, prin care a trecut teza sa de doctor angelicus, ar putea face o minune pentru toți elevii și studenții disperați să obțină o diplomă, în sfârșit”, a mai spus jurnalistul.
Întrebat cum comentează absența de la Iași a Patriarhului Daniel, Cristian Tudor Popescu a spus: „Cred că se pun bazele unui mall ortodox în Voluntari și nu putea să lipsească Patriarhul Daniel de la BOR S.A, societate pe acțiuni, de la o afacere cum e un mall ecumenic. Să avem de toate acolo”, a mai spus la Gândul LIVE Cristian Tudor Popescu, comentând prezența Prea Fericitului la catedrala din comuna Voluntari, unde primar este Florentin Pandele.
Ce răspuns a dat editorialistul Cristian Tudor Popescu la întrebarea Ce i-ar cere Victor Ponta Sfintei Parascheva? aflați urmărind Gândul LIVE

Tags:
Scandalul a erupt în ţară! Vedetele gimnasticii, abuzate sexual: "S-a întâmplat cu mama în cameră"....
Un călător în timp din anul 2582, predicție înfiorătoare: Ce se va întâmpla pe 6...
FOTO. Carmen Brumă arată fabulos la 44 de ani! Și-a arătat sânii printr-o bustieră neagră
Câți bani îi dă Andreea Marin femeii care îi gătește și îi face curățenie în...
Dialogul care îți dă fiori reci! „Crezi că e rupt?” Întrebarea Simonei Halep a primit...
Amendă de 800.000 de lei pentru Kaufland! Ce au găsit inspectorii ANPC. Românii sunt stupefiați
Sonda spaţială Voyager a detectat un „zumzet persistent” dincolo de sistemul nostru solar
BANCUL ZILEI – O partidă feroce de 53X în patru
Scriitoarea Ileana Vulpescu a murit miercuri. Dramaturg: „Dacă ar fi murit vreun manelist, s-ar fi...
Un călător în timp din anul 2582, predicție înfiorătoare: Ce se va întâmpla pe 6...
O FEMEIE dispărută în 2020, GĂSITĂ în viață în munți. A SUPRAVIEȚUIT cu iarbă și...
Amendă de 5000 de lei pentru această greșeală banală! Mulți români obișnuiesc să facă asta
Soția lui Liviu Guță ripostează. Ce susține că a dus, de fapt, la divorțul celor...
S-a dus și mitul bunului Bill Gates? Este șocant motivul pentru care soția miliardarului a...
S-a decretat STARE DE URGENȚĂ! Anunțul ȘOCANT al momentului
Infectarea cu coronavirus după vaccinare. Când nu ne protejează vaccinul, explică un medic
Marele exod din România. Eurostat avertizează: România va înregistra una din cele mai abrupte reduceri...
Întrebarea care face RAVAGII la interviurile de angajare din România. 90% dintre candidaţi pleacă acasă
Inchide