• Publicat:
Diverse

Cum s-ar putea alege Ponta cu un nou dosar penal disjuns din ancheta DNA împotriva lui Sebastian Ghiță. GÂNDUL LIVE

Jurnaliștii Clarice Dinu și Claudiu Pândaru au vorbit la Gândul Live despre noile acuzații aduse de procurii DNA lui Sebastian Ghiță și despre felul în care s-ar putea alege Victor Ponta cu un nou dosar penal disjuns din ancheta DNA împotriva acestuia

DNA susține că Ghiță a „spălat” aproape 130 de milioane de lei prin firmele sale, bani provenind din fonduri publice și pe care ulterior i-a folosit în finanțarea campaniei sale electorale din 2012, dar și a premierului Victor Ponta, în 2014. DNA arată că Ghiță controlează prin interpuși 54 de firme și că o parte din acestea au fost folosite pentru spălarea banilor. În 2012, Ghiță ar fi cumpărat materiale electorale, inclusiv tigăi, pentru a mitui alegătorii să-l voteze deputat. În 2014, Ghiță ar fi plătit 350.000 de euro pentru campania electorală a lui Ponta din Republica Moldova. Ghiță a primit astăzi interdicția de părăsi Ploieștiul și de a-și exercita funcția de deputat, ca parte a controlului judiciar.

La ieșirea de la audieri, Sebastian Ghiță a spus că procurorii i-au comunicat interdicția de a părăsi orașul Ploiești, acesta susținând că, în acest fel, se urmărește umilirea sa. Totodată, acesta a declarat la ieșirea de la DNA Ploiești că o parte din dosarul său se referă la alegerile prezidențiale din noiembrie 2014 și că are interdicția de a vorbi cu premierul Victor Ponta, el susținând că este un dosar politic care vizează „dărâmarea acestui guvern”.

Inchide