• Publicat:
Diverse

Deloc surprinzător, iată cine va fi președintele PSD. De ce REFUZĂ Victor Ponta să plece de la Guvern. GÂNDUL LIVE

Jurnaliștii Claudiu Pândaru și Florin Negruțiu au discutat, în timpul emisiunii Gândul LIVE, despre posibilul succesor al lui Victor Ponta la șefia partidului

Renunțarea lui Victor Ponta la funcția de președinte al PSD a deschis confruntarea în interiorul partidului, Rovana Plumb și Liviu Dragnea disputându-și conducerea partidului. În timp ce Plumb se consideră în continuare președinte interimar și are susținerea lui Victor Ponta. Dragnea încearcă să impună în Comitetul Executiv o altă formulă de conducere a PSD, nerecunoscând faptul că Plumb este președinte interimar. Citiți mai multe despre bătălia în PSD pentru „scaunul gol” lăsat de Ponta: tabăra lui Dragnea vs tabăra Plumb-Ponta.

„Rovana Plumb e o soluție pentru multe luni de acum încolo. E o formulă convenabilă și pentru Ponta, și pentru Dragnea”, este de părere jurnalistul Florin Negruțiu. Potrivit acestuia, Rovana Plumb „ține scaunul cald” pentru Victor Ponta, care, împreună cu Liviu Dragnea, va conduce informal PSD. Rovana Plumb n-ar avea „ambiții” de a obține mai mult în partid, iar Victor Ponta are încredere că, astfel, nu-i va fi amenințată poziția în fruntea formațiunii. Pesedistul cel mai bine plasat în stat, după Victor Ponta, Valeriu Zgonea își dorește șefia PSD, dar nu are curaj acum să forțeze de unul singur un congres de alegeri, a spus jurnalistul.

De ce nu-și dă Ponta demisia de la Guvern: „Ar fi o trădare”

Prezent seara la o emisiune la Antena 3, Victor Ponta a spus că nu-și dă demisia de la Guvern pentru că socotește că plecarea lui din fruntea Executivului ar fi o „trădare” față de oamenii care au votat USL. „Dacă ar fi alegeri, am câștiga din nou 50 la sută”, a spus Ponta.

Inchide