Elena Udrea, la GÂNDUL LIVE: Orice e posibil, inclusiv să fiu ARESTATĂ

Elena Udrea, la GÂNDUL LIVE: Orice e posibil, inclusiv să fiu ARESTATĂ
„Orice este posibil acum"

Elena Udrea a declarat, luni, la GÂNDUL LIVE, că se așteaptă chiar să fie arestată după succesiunea faptelor din ultima săptămână în ceea ce privește dosarul Microsoft și în cel privind „Gala Bute”. Ea a reluat acuzațiile la adresa șefului actual al SRI, Florian Coldea, susținând că i-a spus acestuia în față că știe că i-a cerut lui Dorin Cocoș bani pentru televiziunea lui Sebastian Ghiță, i-a spus și șefului SRI, George Maior, precum și președintelui la acea vreme,  Traian Băsescu.

Udrea a refuzat să dezvăluie ce i-a spus Traian Băsescu. „I-am spus și președintelui. Ce a făcut el va trebui să îl întrebați pe dânsul. Nu vreau să discut despre ce a spus președintele Traian Băsescu. Mă surprinde în schimb că toată lumea așteaptă și încearcă să provoace o reacție a președintelui. Nu ar fi mai simplu să îl întrebăm înainte pe Dorin Cocoș, pe Alin Cocoș?, a spus ea.

Întrebată, ulterior, de ce nu a făcut ceva fostul șef al statului, Udrea a evitat un răspuns tranșant: „Nu știm dacă Traian Băsescu a făcut sau nu nimic. Va trebui să spună dânsul”.

Elena Udrea a precizat că a vorbit și „zilele acestea” cu Traian Băsescu.

Fostul ministru a reluat acuzațiile la adresa lui Florian Coldea care i-ar fi cerut bani fostului său soț, Dorin Cocoș, pentru televiziunea lui Sebastian Ghiță.

Elena Udrea a spus că s-a întâlnit cu șefii SRI pe 15 decembrie și că i-a spus în față lui Florian Coldea că știe de episodul cu cei 500.000 de euro ceruți lui Dorin Cocoș pentru Sebastian Ghiță, precum și faptul că este în spatele unei campanii de denigrare împotriva ei, inclusiv în spatele publicării fotografiilor de la Paris, în care apare alături de Alina Bica.

„I-am spus chiar și domnului Coldea că știu aceste lucruri, indirect (suma de 500.000 de euro cerută de Coldea pentru Ghiță – n.r.). I-am spus într-o întâlnire în care am spus că eu cred că sunt ținta unei strategii de denigrare pe care o coordonează la adresa mea. Eu cred că ce s-a întâmplat la Paris este un lucru de care nu este străin. Pe 15 decembrie a avut loc întâlnirea cu Maior și Coldea. Coldea a negat, a avut o reacție ezitantă, am depășit subiectul”, a spus Elena Udrea, la Gândul Live, adăugând că, în opinia sa procurorii vor face o anchetă în urma denunțului pe care l-a depus la DNA. „Am relatat niște lucruri concrete care trebuie lămurite”, a adăugat fostul ministru.

Cum descrie Udrea relația lui Ghiță cu SRI

Cât îl privește pe Sebastian Ghiță, ea a spus a avut o „relație oscilantă” cu deputatul PSD și a invocat a invocat relația privilegiată pe care deputatul PSD ar fi avut-o cu conducerea SRI. 

„Dl Ghiță îmi povestea lucruri din discuțiile pe care le avea cu conducerea SRI. Mi-a zis că are instrumentate dosare, 40, și că l-a chemat pe fratele său la DNA și s-a dus la dl Maior și la dl Coldea și le-a zis că-i va împușca dacă îi vor face ce i-au făcut lui Traian Băsescu cu fratele său. Evident era metaforic”, a spus Udrea.

„Aș vrea să întrebați dacă dl Ghiță a fost să-l viziteze în arest pe Dorin Cocoș. Știu de la fostul soț. Eu știu de ce s-a dus acolo. Să-l întrebați pe dl Ghiță cine l-a trimis și de ce s-a dus. Dacă nu-și amintește, o să-mi amintesc eu, a spus ea. 

„Nu contest opțiunea lui Coldea pentru Iohannis. Problema este dacă s-a implicat în susținerea domnului Iohannis și părerea mea este că s-a implicat”

Întrebată de ce l-ar fi susținut Florian Coldea pe Klaus Iohannis, Elenea Udrea a spus că nu contestă opțiunea acestuia, susținând că, din punctul său de vedere șeful SRI s-a implicat în campanie. 

„Nu contest opțiunea dlui Coldea. Nu contest opțiunea dlui Maior pentru Victor Ponta. În mod cert, susțineau candidați diferiți. Problema este dacă s-a implicat în susținerea domnului Iohannis și părerea mea este că s-a implicat”, a arătat ea. 

×
Guvernul anunță ce se întâmplă de la 1 iunie

Ședința de guvern are loc dupa ce, în urmă cu puțin timp, s-a încheiat întâlnirea Comitetului Național pentru Situații de Urgență

Publicată de Gandul pe Joi, 28 mai 2020
Gândul LIVE!
Inchide